Neler Yeni

MX6 ve R5 5600X yüksek sıcaklık değerleri

lastdance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre
R5 5600X işlemcim var ve soğutucu olarak MSI MAG CoreLiquid 240R V2 kullanıyorum. Termal macun yenilemek için bu sefer bir değişikliğe gittim ve MX6 denemek istedim. Öncesinde Thermal Grizzly Kryonaut kullanıyordum ve 9 ay geçmesine rağmen macunu değiştirmeden önce yaptığım testlerde (AIDA64, Prime95, OCCT) işlemcim 69 - 71 derece arası gezindi sonrasında MX6 uygulayıp bilgisayarı açtığımda büyük hüsrana uğradım. İşlemci Google Chrome açıp YouTube'a bile giriş yapınca hemen 80 derecelere geliyor ve sonrasında 90 dereceleri zorluyor. Core Performance Boost kapattım şu anda buna rağmen internette gezerken 64 - 67 derece arasında geziyor bu sıcaklıklar bana normal gelmediği için kullananlara ve bilgi sahibi olan siz arkadaşlara danışmak istedim bu konu hakkında bir fikri olan var mı? (sıcaklıklar kasa kapakları açık olduğu halde bu durumda ve macunu temizleyip tekrar sürmeyi denedim ama pek bir şey fark etmedi maalesef)

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
Doğukan
çakma macuna denk gelmiş olma ihtimaliniz kaç

lastdance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

lastdance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre
çakma macuna denk gelmiş olma ihtimaliniz kaç
Teknobiyotik aracılığı ile aldım sanmıyorum ama sahteye denk gelen varsa bu satıcıdan bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

sogutucuyu tam takmısmısınız kontrol ettınızmı kasa meshmı hava akısı nasıl
Lian li dynamic evo o11 kasam camlarını arka paneli açık tuttuğum halde bu şekilde sıcaklıklar şu anda

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
Doğukan
Teknobiyotik aracılığı ile aldım sanmıyorum ama sahteye denk gelen varsa bu satıcıdan bilmiyorum

Lian li dynamic evo o11 kasam camlarını arka paneli açık tuttuğum halde bu şekilde sıcaklıklar şu anda
soğutucuda bir problem vardır o zaman aynı siteden ben de aldım macunu boşta 35 40 yükte 75 i geçmiyor

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
eski macunu değiştirmeye gerek var mıydı

lastdance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre
eski macunu değiştirmeye gerek var mıydı
6 ayda bir yenileme taraftarıyım genelde ama bu sefer 9 ay geçti üzerinden sıcaklıklar artmaya başlamıştı zaten daha düşük değerler ile seyir ederdi belli bir yerden sonra yavaş yavaş sıcaklıklar artmaya başladı

soğutucuda bir problem vardır o zaman aynı siteden ben de aldım macunu boşta 35 40 yükte 75 i geçmiyor
Yani aklıma gelmedi değil ama kontrol ettiğimde pompa devrinde fan devrinde ya da yaklaştığımda herhangi bir ses de alamadım elimi pompanın üstüne koyduğumda ve borulara baktığımda sıcak soğuk gidişi ve çalıştığını hissedebiliyorum ama bir sıkıntı var da göstermiyorsa bilemiyorum baktığımda her şey normal gözüküyor yani

İşlemci ve soğutucu aynı mı ? Macunun bozuk olma ihtimali varmı sizce ?

Son düzenleme:

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
Doğukan
6 ayda bir yenileme taraftarıyım genelde ama bu sefer 9 ay geçti üzerinden sıcaklıklar artmaya başlamıştı zaten daha düşük değerler ile seyir ederdi belli bir yerden sonra yavaş yavaş sıcaklıklar artmaya başladı

Yani aklıma gelmedi değil ama kontrol ettiğimde pompa devrinde fan devrinde ya da yaklaştığımda herhangi bir ses de alamadım elimi pompanın üstüne koyduğumda ve borulara baktığımda sıcak soğuk gidişi ve çalıştığını hissedebiliyorum ama bir sıkıntı var da göstermiyorsa bilemiyorum baktığımda her şey normal gözüküyor yani

İşlemci ve soğutucu aynı mı ? Macunun bozuk olma ihtimali varmı sizce ?
sanmam macunun bozuk olacağınıda ben kule tipi kullanıyorum dediğim gibi bence sıvı soğutmayla alakalı bir problem vardır siteyle bi iletişime geçin isterseniz yine de

Farukteke55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Faruk

aynı markayı aynı satıcıdan aldım bende , fiyat baya iyiydi ama daha kullanmadım. Fiyatı uygun diye almıstım kösede dursun diye , şuan kafama takıldı hocam. Sizin sorununuz eğer sahte macun değilse tam oturtamadığınız için o sıcaklıklara çıkar

lastdance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre
sanmam macunun bozuk olacağınıda ben kule tipi kullanıyorum dediğim gibi bence sıvı soğutmayla alakalı bir problem vardır siteyle bi iletişime geçin isterseniz yine de
Siteyle iletişime geçmeyi deniycem tavsiye için teşekkürler

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
Top Bottom