Neler Yeni

Namazssız cennet olur mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Alperen Semizoğlu
merhaba arkadaşlar ben şun merak ediyorum bir müslüman cuma namazını kılıyo sadaka veriyo zekat veriyo her ibadeti yapıyo oruç ta tutuyo ama namaz kılmak istesede allah nasip etmiyo böyle bir müslüman cehennme giderse cezasını çektikten sonra kötü bir kokuylada olsa mühürlüde olsa cennete gidebilir mi

merhaba arkadaşlar ben şun merak ediyorum bir müslüman cuma namazını kılıyo sadaka veriyo zekat veriyo her ibadeti yapıyo oruç ta tutuyo ama namaz kılmak istesede allah nasip etmiyo böyle bir müslüman cehennme giderse cezasını çektikten sonra kötü bir kokuylada olsa mühürlüde olsa cennete gidebilir mi
Allah nasip etmiyor diye bisey yok günde yarım saatinizi almaz namaz kılmak cidden dünya çok iğrenç bi yer oldu cenneti garantilemek lazım

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,741
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
İslama göre her Müslüman eninde sonunda cennete gidiyor. Yani sorunuzun cevabı evet gider fakat Allah nasip etmiyor diye bir kendini avutma yöntemi doğru değil.

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,565
İsim
ali
Taberânî'nin rivayet ettiği bir hadiste, Peygamberimiz (asm);
"Kıyâmet (mahşer) günü, kulun sorgulaması namazdan başlayacaktır. Eğer, beş vakit namazı tamam ise, felâha (cennete) kavuşacak, namazı noksan ise hâb-ü hüsranda (cehennemde) kalacaktır."

Namazı kılmamak dünya ve âhirette azaba sebep olur. Âhiretteki azapla ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurur:
"Onlar suçlulara sorarlar: 'Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir?' Suçlular şöyle cevap verirler: 'Biz namaz kılanlardan değildik.'" (Müddessir, 74/40-43).
"Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular. Onlar bu taşkınlıklarının cezasını yakında göreceklerdir. Fakat tövbe edip, iman eden ve salih amel işleyen bunun dışındadır." (Meryem, 19/59, 60).

The Semih

80+ Gold
Kardeşim sen dini çok düz yaşıyorsun, saydıklarını yapıp da namaz kılmayınca seni ateşe atmazlar merak etme, Kıldan ince kılıçtan kesindir diye bi söz var. Belli olmaz bir çok örnekler var hayatı boyunca namaz kılmış ibadetlerini yapmış fakat tek bir günahı hepsine bedel olur, yada tam tersi tek bir sevabı tüm günahlarına bedel olur.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,322
İsim
Semih Boran
1. İmanlı ölen herkes cennetlik zaten. Günahı fazla gelen önce cehenneme girecek ALLAH Teala affetmez ise. Kişi cezasını çektikten sonra cennete girecek.
2. Namaz nasip olmuyor ise devamlı işlediğiniz haramlar ve günahlar var ise samimi bir pişmanlık duyup Nasuh Tövbesi etmeye çalışın. Ek olarak ALLAH Teala'ya dua edin ALLAH'ım, ömrüm boyunca senin rızan için sünnetleriyle beraber 5 vakit namazı kılmayı bana nasip eyle diye. Birde bu duanın kabul olacağına kalpten yakin edin. Birde ALLAH Teala'nın rızası için sünnetleriyle beraber 5 vakit namazı kılmada samimi niyet ederseniz İnşaALLAH nasip olur.
3. Cennette kötü, pis şey yok. Cennette kötü koku da yok. Cehennemden çıkarılan Müslümanlar, cennete girmeden önce temizlenecek.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,803
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
sakız orucu bozar mı gibi bi soru olmus

Top Bottom