Arkadaşlar bu yaza bakımlı girmek istiyorum hani yüz yıka diş fırçala değilde krem deodorant saç bakım ürünleri vs.
Örneğin insanlar denize gitmese bile güneş kremi sürüyor ne işe yarıyo? Yada sivilce için krem öneriniz var mı? Deodorant ne sıklıkla kullanılmalı? Ve saçım aşırı hacimsiz ve rengi sönük. Hacimli ve parlak olması için pudra/wax/sprey? (Bu konuda aşırı deneyimsizim lütfen dalga geçmeyin)
Öncelikle düzenli olarak duş almalı ve temiz bir vücut kokusuna sahip olmalısın.
Deodorant ve parfüm kullanmalısın. Parfüm kendi tercihine göre değişebilir ama doldurma parfümlerden kullanma. Deodorant da ben şahsen Axe ve Privacy Man kullanıyordum. Son zamanlarda kalıcılığının azaldığını fark ettiğim için Blade in yeni seri sports olan deodorantlarından ve rexona 48-72h olanlardan kullanıyorum. (Deodorantın yok ise şu anda Hepsiburada da deodorant larda
150TL ye %30 indirim var ona bakabilirsin.)
Kılığına kıyafetine çeki düzen vermen lazım. Bu sıcak havalarda 1 kere giydiğin tişört veya gömleği 2. gün giyme. Birden fazla ayakkabın var ise her gün aynı ayakkabıyı giyme bir kere giydiğin ayakkabı en az 1 gün havalansın farklı ayakkabılar giy ve ayakkabılarını temiz tut. Bir pantolonu ya da şortu maksimum 2 gün giy.
Saç tıraşını her ay düzenli olarak kestir belirli bir uzunlukta. Sakalın varsa da onu da berberde kestirebilirsin ya da evde makinen varsa kendin traş olabilirsin. Uzunluk kısmı tercihine kalmış ama kıvırcık bir sakal yapısına sahipsen kirli sakal modeli yapabilirsin.
Yüz bakımında ise sakalın varsa tatlı badem yağı almanı öneririm. Sakal köklerini ve kıllarını güçlendiriyor daha dolgun ve parlak bir şekilde görünmesini sağlıyor. Haftada bir ya da 2 haftada bir uygularsın. Cilt için ise
peeling ürünleri kullanmanı öneririm. Bunlar içerisindeki tanecikleri ve nemlendirici yapısı ile cildini hem temizler hem nemlendirir. Haftada bir ya da 2 hafta da bir kullanman iyi olur.
El bakımı da şahsi fikrimce çok önemli. Bakımsız bir el çok kötü gözükür. Nivea Soft gibi nemlendirici kremler ile her akşam yatarken ellerine sürersen daha ipeksi ve temiz bir ele sahip olursun. Aynı şekilde tırnak uzunluğuna da dikkat etmen lazım. Uzun tırnaklı erkek olmaz.
Ek olarak saçına değinmek gerekir ise bazı markaların (örn: Dove) saç bakımı yaptığı, dolgunluk kazandırdığı ve daha canlı gösterdiğini idda ettiği ürünleri var. Onlardan kullanabilirsin. Aynı şekilde o markaların saç bakım kremleri olur. Saç bakım kremleri ile haftada 2 defa saçına uygularsın bir canlılık kazanır. (İmkanın var ise saçını sıfıra vurmanı tavsiye ederim. Tekrar uzadığında daha dolgun ve canlı çıkacaktır.)
Ve asla wax, jole, sprey kullanma saç kalitesini mahvediyor.