Neler Yeni

Nasıl bakımlı bir birey olunur?

NightWish2434

80+ Silver
Arkadaşlar bu yaza bakımlı girmek istiyorum hani yüz yıka diş fırçala değilde krem deodorant saç bakım ürünleri vs.
Örneğin insanlar denize gitmese bile güneş kremi sürüyor ne işe yarıyo? Yada sivilce için krem öneriniz var mı? Deodorant ne sıklıkla kullanılmalı? Ve saçım aşırı hacimsiz ve rengi sönük. Hacimli ve parlak olması için pudra/wax/sprey? (Bu konuda aşırı deneyimsizim lütfen dalga geçmeyin)

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Temiz olman yeterli. Ter kokusuna deodorant kokusu da katıldığında çok pis oluyor.

Lutza JS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Emir Deniz Mat
Arkadaşlar bu yaza bakımlı girmek istiyorum hani yüz yıka diş fırçala değilde krem deodorant saç bakım ürünleri vs.
Örneğin insanlar denize gitmese bile güneş kremi sürüyor ne işe yarıyo? Yada sivilce için krem öneriniz var mı? Deodorant ne sıklıkla kullanılmalı? Ve saçım aşırı hacimsiz ve rengi sönük. Hacimli ve parlak olması için pudra/wax/sprey? (Bu konuda aşırı deneyimsizim lütfen dalga geçmeyin)
Güneş kremi mevzusuna gelirsek, yüze iyi geldiği kırışıklıkları engellediği söyleniyor sağlıklı bir cilt için. Deodorant mevzusu her duştan sonra sıcak havalarda eğer dışarıya çıkılıyorsa kullanılmalı. Sivilce için her kremi kullanmaman gerektiğini söylemeliyim daha kötü sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı olanı bir cildiye randevusu alıp doktor kontrolünde sonuç alman olacaktır. Son olarak saç içinse besleyici şampuanlar, serumlar ve sabunlar bulunuyor, iş genelde şampuanda bitiyor bir eczaneye uğrayıp tavsiyeler alabilirsin.

NightWish2434

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temiz olman yeterli. Ter kokusuna deodorant kokusu da katıldığında çok pis oluyor.
Max 2 güne duş alıyorum ve deodorant+ parfüm sıkıyorum dışarı çıkmadan. Ama ortam belli ates eder gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güneş kremi mevzusuna gelirsek, yüze iyi geldiği kırışıklıkları engellediği söyleniyor sağlıklı bir cilt için. Deodorant mevzusu her duştan sonra sıcak havalarda eğer dışarıya çıkılıyorsa kullanılmalı. Sivilce için her kremi kullanmaman gerektiğini söylemeliyim daha kötü sonuçlar doğurabilir. Sağlıklı olanı bir cildiye randevusu alıp doktor kontrolünde sonuç alman olacaktır. Son olarak saç içinse besleyici şampuanlar, serumlar ve sabunlar bulunuyor, iş genelde şampuanda bitiyor bir eczaneye uğrayıp tavsiyeler alabilirsin.
Teşekkür ederim. Şuanda Clear kullanıyorum. Çok şampuan denedim ama hacim veren doğru düzgün bir şampuan bulamadım. Ama Clear çok güzel bir yumuşaklık veriyor hoş oluyor. Dediğim gibi pudra kullanılıyor genelde onu biraz araştıracağım. Onun dışında schwarzkopf un bir saç bakım spreyini kullanıyorum.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Hacimli saç icin, duştan sonra saç kurutma makinesi ile saçlarını havalandır.

Rulep

80+ Gold
Deodorant temiz vücuda sıkılır parfümde aynı şekilde duş aldıktan sonra sıkmalısın

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Saç için pudra kullanıyorum ben. Saçımı yıkayıp fön çektikten sonra hacimli oluyor ama 1 saati bulmadan sönüyor ve şekli bozuluyor. Fön çekip kurutup pudra uyguluyorum. Hem hacmini kaybetmiyor hemde sprey gibi sert yapmıyor dokunup şekil verebiliyorsun. Wax gibi yapış yapışta değil.

NightWish2434

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hacimli saç icin, duştan sonra saç kurutma makinesi ile saçlarını havalandır.
Yapıyorum sönüyor kısa sürede.

Saç için pudra kullanıyorum ben. Saçımı yıkayıp fön çektikten sonra hacimli oluyor ama 1 saati bulmadan sönüyor ve şekli bozuluyor. Fön çekip kurutup pudra uyguluyorum. Hem hacmini kaybetmiyor hemde sprey gibi sert yapmıyor dokunup şekil verebiliyorsun. Wax gibi yapış yapışta değil.
Çok sağol pudra deniyecegim.

Deodorant temiz vücuda sıkılır parfümde aynı şekilde duş aldıktan sonra sıkmalısın
Öyle yapıyorum

NightWish2434

80+ Silver
Marka önerisi?

etkisini görmüyorsan deodorantı değiştirebilirsin
Axe varda çok kısa süreli geliyor bana

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Öncelikle düzenli olarak duş almalı ve temiz bir vücut kokusuna sahip olmalısın.
Deodorant ve parfüm kullanmalısın. Parfüm kendi tercihine göre değişebilir ama doldurma parfümlerden kullanma. Deodorant da ben şahsen Axe ve Privacy Man kullanıyordum. Son zamanlarda kalıcılığının azaldığını fark ettiğim için Blade in yeni seri sports olan deodorantlarından ve rexona 48-72h olanlardan kullanıyorum. (Deodorantın yok ise şu anda Hepsiburada da deodorant larda 150TL ye %30 indirim var ona bakabilirsin.)
Kılığına kıyafetine çeki düzen vermen lazım. Bu sıcak havalarda 1 kere giydiğin tişört veya gömleği 2. gün giyme. Birden fazla ayakkabın var ise her gün aynı ayakkabıyı giyme bir kere giydiğin ayakkabı en az 1 gün havalansın farklı ayakkabılar giy ve ayakkabılarını temiz tut. Bir pantolonu ya da şortu maksimum 2 gün giy.
Saç tıraşını her ay düzenli olarak kestir belirli bir uzunlukta. Sakalın varsa da onu da berberde kestirebilirsin ya da evde makinen varsa kendin traş olabilirsin. Uzunluk kısmı tercihine kalmış ama kıvırcık bir sakal yapısına sahipsen kirli sakal modeli yapabilirsin.
Yüz bakımında ise sakalın varsa tatlı badem yağı almanı öneririm. Sakal köklerini ve kıllarını güçlendiriyor daha dolgun ve parlak bir şekilde görünmesini sağlıyor. Haftada bir ya da 2 haftada bir uygularsın. Cilt için ise peeling ürünleri kullanmanı öneririm. Bunlar içerisindeki tanecikleri ve nemlendirici yapısı ile cildini hem temizler hem nemlendirir. Haftada bir ya da 2 hafta da bir kullanman iyi olur.
El bakımı da şahsi fikrimce çok önemli. Bakımsız bir el çok kötü gözükür. Nivea Soft gibi nemlendirici kremler ile her akşam yatarken ellerine sürersen daha ipeksi ve temiz bir ele sahip olursun. Aynı şekilde tırnak uzunluğuna da dikkat etmen lazım. Uzun tırnaklı erkek olmaz.

Ek olarak saçına değinmek gerekir ise bazı markaların (örn: Dove) saç bakımı yaptığı, dolgunluk kazandırdığı ve daha canlı gösterdiğini idda ettiği ürünleri var. Onlardan kullanabilirsin. Aynı şekilde o markaların saç bakım kremleri olur. Saç bakım kremleri ile haftada 2 defa saçına uygularsın bir canlılık kazanır. (İmkanın var ise saçını sıfıra vurmanı tavsiye ederim. Tekrar uzadığında daha dolgun ve canlı çıkacaktır.)
Ve asla wax, jole, sprey kullanma saç kalitesini mahvediyor.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Marka önerisi?
Ben berberden almıştım claryus diye marka. Başka marka deneyimlemedim ama çok sert tutanları almanı önermem. Muhtemelen sertliginden bidaha saçına dokunduğunda sert gelecek düzgün şekil veremeyeceksin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,020,137
Üyeler
161,665
Son üye
Frkvrdr12