Neler Yeni

Ne Zaman Askere Gi̇deri̇m?

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Geroge
9 Ekim'de techili bozduracagimda ne zaman giderim tahmini hemen çağırırlar mi ?

rtxcan

80+ Bronze
Çağırırlar 1 hafta içinde kaçak durumuna düşersin

KlausM

80+ Silver
Seçim vakti askerlik sıkıntı diyolar ama sen bilirsin bu dönemde en ufak bi savaş çıksa araya gidersin uzmanlarla

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ahmet
Tecili bozunca hemen gitmiyosun diye biliyorum. Bi kac ayami ne cagiriyolar bende tam bilmek isterim

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yılda 4 celp olur her celp 3 gruptan oluşur. Bozduktan hemen bir sonraki celp döneminde gitme ihtimalin yüksektir. Yani senin için Kasım celbi geldiğinde ne zaman gideceğin büyük ihtimal belli olur. 1. Grup çıkarsa Kasım 2. Grup çıkarsa Aralık 3. Grup Ocak ayı gidersin.
Eğer askerlik için çok fazla başvuru varsa sonraki celbe kalabilir. Tabi bu pek yaşanmaz.

Bedelli gidenler biraz daha farklıdır. Ocak ayında öğrenir. Kimi ocakta kimi Aralıkta gider ama hepsi Ocak ayında belli olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Geroge
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yılda 4 celp olur her celp 3 gruptan oluşur. Bozduktan hemen bir sonraki celp döneminde gitme ihtimalin yüksektir. Yani senin için Kasım celbi geldiğinde ne zaman gideceğin büyük ihtimal belli olur. 1. Grup çıkarsa Kasım 2. Grup çıkarsa Aralık 3. Grup Ocak ayı gidersin.
Eğer askerlik için çok fazla başvuru varsa sonraki celbe kalabilir. Tabi bu pek yaşanmaz.

Bedelli gidenler biraz daha farklıdır. Ocak ayında öğrenir. Kimi ocakta kimi Aralıkta gider ama hepsi Ocak ayında belli olur.
Bozdurdum bakalım ne zaman çağırırlar gorcez

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Tecili bozdurduğun yıl değil bir diğer yıla atıyor gideceğin süre.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Seçim vakti askerlik sıkıntı diyolar ama sen bilirsin bu dönemde en ufak bi savaş çıksa araya gidersin uzmanlarla
Duyduğum en saçma şey ülkede savaş çıkmadığı sürece diğer savaşlara giden askerlerin %99u uzman

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Duyduğum en saçma şey ülkede savaş çıkmadığı sürece diğer savaşlara giden askerlerin %99u uzman
Birebir savaşa bir süredir normal erler girmiyor ancak ayak işlerine koşturulmamaları imkansız. Sevkiyat içinde olsa belli bir miktar savaş bölgesine yaklaştıklarını veya o bölgeye girdiklerini düşünüyorum. Çünkü askeriyede yemek yapma haricinde her şeyi hala erler yapıyor. Ayak işi yaptırmak için uzman er alacak kadar ordumuz profesyonelleşmedi. O kadar profesyonelleşmiş olsa askerlik diye bir kavram kalmazdı.
Tecili bozdurduğun yıl değil bir diğer yıla atıyor gideceğin süre.
Hayır o bedellide geçerli. Örneğin 2022'nin herhangi bir ayında bedelli için başvuruda bulunduğunu varsayalım. 2023 Ocak ayında gideceğin yer açıklanır. 2023'ün hangi ayına çıkarsa ozamana kadar beklersin. Aralık 2023 e bile çıkabilir.
Ancak normal er ve uzun dönemler celp dönemini bekliyor ve yılda 4 adet celp dönemi mevcut. O celpte çok yığılma olmadığı sürece çıkar. Yığılma çok olursa 1 celp sonraya kesin çıkıyor. Daha 2 celp sonraya gideni görmedim.

Bedellinin Ocak ayına kadar bekletilme sebebide bedelli kontenjanından fazla başvuru yapılırsa kura çekiliyor.

Hadi hayırlı teskereler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Geroge
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birebir savaşa bir süredir normal erler girmiyor ancak ayak işlerine koşturulmamaları imkansız. Sevkiyat içinde olsa belli bir miktar savaş bölgesine yaklaştıklarını veya o bölgeye girdiklerini düşünüyorum. Çünkü askeriyede yemek yapma haricinde her şeyi hala erler yapıyor. Ayak işi yaptırmak için uzman er alacak kadar ordumuz profesyonelleşmedi. O kadar profesyonelleşmiş olsa askerlik diye bir kavram kalmazdı.

Hayır o bedellide geçerli. Örneğin 2022'nin herhangi bir ayında bedelli için başvuruda bulunduğunu varsayalım. 2023 Ocak ayında gideceğin yer açıklanır. 2023'ün hangi ayına çıkarsa ozamana kadar beklersin. Aralık 2023 e bile çıkabilir.
Ancak normal er ve uzun dönemler celp dönemini bekliyor ve yılda 4 adet celp dönemi mevcut. O celpte çok yığılma olmadığı sürece çıkar. Yığılma çok olursa 1 celp sonraya kesin çıkıyor. Daha 2 celp sonraya gideni görmedim.

Bedellinin Ocak ayına kadar bekletilme sebebide bedelli kontenjanından fazla başvuru yapılırsa kura çekiliyor.

Hadi hayırlı teskereler.
Eyvallah saolasin şimdi kafa karisti 1.celp kasım 2022 çikmazsa 2. Celp Aralık 2022 doğru değil mi

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
9 Ekim'de techili bozduracagimda ne zaman giderim tahmini hemen çağırırlar mi ?
En erken şubatta gidebilirsin. Kasımda gitmen için yapman gereken başvurular 31 Ağustos itibariyle bitti.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Eyvallah saolasin şimdi kafa karisti 1.celp kasım 2022 çikmazsa 2. Celp Aralık 2022 doğru değil mi
Hayır 1 celp 3 4 ayı kapsıyor. Kasım celp başvurusu bitmiş olmalı. Mesela kasım celbine başvurdun ne zaman gideceğin açıklanacaktır. Örneğin 1. gruba düşersen kasımda gidersin 2. gruba düşersen aralık 3. grup ocak ayında gider. Önce nereye gideceğini açıklarlar 1 hafta 10 güne Sevk belgen (sülüs) çıktığı zaman tam katılacağı tarihi, yol iznini vs görebilirsin. Sevk belgen çıktığında da pttye direk yol ve iaşe bedeli toplamı kadar para yatar.
Askerde sizin adınıza banka kartı çıkartıp asker harçlığınızı ve dönüş paranızı oraya yatırırlar.

Bu arada şimdiden tavsiye vermeye başlayayım. Askerliğinin çıktığı yere göre eşya alırsın ama her şeye gün gün zam geldiğinden tıraş bıçağı, köpük vs. şimdiden hazır et. Antalya felan çıkarsa termal içlik felan almana gerek kalmaz. Hava, deniz ve kara farklı kıyafetler giyiyor o yüzden erkenden alma.
Mümkünse;
  • Fusion 5 proglide gibi 5 bıçaklı bir tıraş bıçağı
  • Nivea hassas ciltler için balsam (tıraş kolonyasını içebilirler diye sokmayan yerler var. Hem balsam yağlı olduğu için tahrişi önlüyor.)
  • El yüz kremi (yağlı olsun)
  • Mantar ilacı
  • Utalk antibakteriyel pudra
  • Ağrı kesici, Grip hapı, pastil ve düzenli kullandığın ilaçlar
İlaçları revire koyup belli saatlerde belli dozda verebilirler. Veya direk çöpede attırabilirler gittiğin yere göre değişir. Ama içeri alırlarsa bayağı rahat edersin. Bedellide bizim arkadaşın ateşi 39 a çıktığında ilaç vermeyip alnına bez koyarak saatlerce düşürmeye çalıştı. Komutanımdan izin almadan ilaç veremem diyip duruyordu. Revir saatlerinde ilaç yazdırsan en erken 1 2 güne geliyor. Şehir merkezinde tugay komutanlığında yaptığım halde ilaçlar gün içerisinde bile getirilmiyor belli bir düzene uyuluyor.

Son düzenleme:

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem

Hadi hayırlı teskereler.
Bu bilgi size nereden geldiğini bilmiyorum fakat ben bizzat askeri şubeyi arayarak sorduğumda bana bire bir şu cevabı verdi tecili bozdurduktan sonraki yıl gidebilirsin.
tabi inanıp inanmamak size kalmış en doğrusu arayıp bilgiyi teyit edip tekrar yazmanız,teşekkürler.
Bedelli konusuna gelirsek ben normal askerlik için sormuştum böyle demişti.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bu bilgi size nereden geldiğini bilmiyorum fakat ben bizzat askeri şubeyi arayarak sorduğumda bana bire bir şu cevabı verdi tecili bozdurduktan sonraki yıl gidebilirsin.
tabi inanıp inanmamak size kalmış en doğrusu arayıp bilgiyi teyit edip tekrar yazmanız,teşekkürler.
Bedelli konusuna gelirsek ben normal askerlik için sormuştum böyle demişti.
Sizin aradığınız dönem ya pandemi başıdır (O dönem askere alımlar ertelendi) ya yıl sonudur. Yıllardır yürüyen mevzuat bu şekilde çevrenizde başka dönemlerde askere gidenlere sorabilirsiniz.

Top Bottom