Neler Yeni

neden ekran kartına asırı onem verilip işlemciye verilmiyor

Berkyozclk

80+ Bronze
fiyat performans olunca pclerde 4060 3060 falan oluyo ama hep yanında i5 goruyorum nedeni ne yani tammen oyun amaclı pc gibi mi kullanılacagı icin mi merak ettigim icin soruyorum ucuz olması icin bir yerden kesmek lazım ama ikisine de önem verilmesi lazım bence ama ekran kartına onem artmıs

Bura.K

80+ Silver
Önemli olan aslında nesil. Yani İ5 3. Nesil bir işlemci, i3 12. Nesil bir işlemciden daha kötüdür.

Ayrıca işlemci kadar ekran kartı, ekran kartı kadar işlemcide önemlidir. Bide işlemci fiyatları uçtu, i3 12100F gibi F/P işlemciler tercih ediliyor genelde.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,939
İsim
Mert Metshi
fpsi degistiren en onemli etken ekran karti

TİTAN.

80+ Platinum
fiyat performans olunca pclerde 4060 3060 falan oluyo ama hep yanında i5 goruyorum nedeni ne yani tammen oyun amaclı pc gibi mi kullanılacagı icin mi merak ettigim icin soruyorum ucuz olması icin bir yerden kesmek lazım ama ikisine de önem verilmesi lazım bence ama ekran kartına onem artmıs
Kullanacağın duruma göre değişir
Yüksek FPS yüksek ekran kartıyla geldiği için odak ekran kartı

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,752
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Nereden çıkarttın işlemciye önem verilmediğini dostum? İşlemci ile ekran kartının birbirini üzmeden(bottleneck yemeden) besleyebilmesi önemli. i5 kötü gibi bir algın olabilir belki ama öyle bir durum yok.

donanimci98

80+ Bronze
3060 4060 orta seviye kartlar onlar için kullanılan işlemciler de orta seviye oluyor haliyle. 4090 için i3 i5 alınmaz ama 3060 için 13100f alınabilir mesela işlemci nesli ve besleyebilmesiyle ilgili

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
İ5 olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. Güncel olarak 12400f ve 13400f modelleri çok rağbet görüyor ve f/p olarak güzel işlemci. Oyun için çıkarıyorlar zaten bu sistemleri ve işlemci gerektiren oyunlarda ( valorant , csgo) bu işlemciler rahatlıkla +300 fps veriyor. İnsanların kullandığı monitörler ortalama 165hz olduğuna göre gerek yok daha yüksek seviye bir işlemciye. Daha iyi işlemci taksalar fiyat tabi artıyor. Ekran kartı her zaman ön planda olacaktır. Genel olarak insanların ilk sorduğu ve sistemin iyi mi kötü olarak değerlendirdiği nokta ekran kartı oluyor. Bilmiyorlar çünkü detaylı olarak ne parça ne işe yarar performansı ne etkiler diye. GDRR6X pci 4.0 ekran kartı koyuyorlar sisteme, anakart b450 pci 3.0 destekli :)

Berkyozclk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nereden çıkarttın işlemciye önem verilmediğini dostum? İşlemci ile ekran kartının birbirini üzmeden(bottleneck yemeden) besleyebilmesi önemli. i5 kötü gibi bir algın olabilir belki ama öyle bir durum yok.
bilmedigim icin soruyorum eger kişi cogunlukla oyun icin kullanacaksa ekran kartına daha cok mu onem veriyor diye soruyorum bir şey kötülemedim zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

İ5 olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. Güncel olarak 12400f ve 13400f modelleri çok rağbet görüyor ve f/p olarak güzel işlemci. Oyun için çıkarıyorlar zaten bu sistemleri ve işlemci gerektiren oyunlarda ( valorant , csgo) bu işlemciler rahatlıkla +300 fps veriyor. İnsanların kullandığı monitörler ortalama 165hz olduğuna göre gerek yok daha yüksek seviye bir işlemciye. Daha iyi işlemci taksalar fiyat tabi artıyor. Ekran kartı her zaman ön planda olacaktır. Genel olarak insanların ilk sorduğu ve sistemin iyi mi kötü olarak değerlendirdiği nokta ekran kartı oluyor. Bilmiyorlar çünkü detaylı olarak ne parça ne işe yarar performansı ne etkiler diye. GDRR6X pci 4.0 ekran kartı koyuyorlar sisteme, anakart b450 pci 3.0 destekli :)
bilmedigim icin sormustum sag ol

Top Bottom