Nvidia RTX 3060 Tİ Öneri

Reaksiyon skoru
50
Merhaba. Sitemim imzamdaki gibidir. 3.5 sene önce komple yenilemiştim. O zaman araştırırken forum sitelerinde ekran kartım ile işlemcim iyi gözüküyordu ancak şimdi hesaplama sitelerine baktığımda özellikle darboğazın fazla olduğu gözüküyor. Zaten ekran kartı için 4gb yetersiz kalmaya başladı. pc-builds sitesinde amd ryzen 5 3600x ile rtx3060ti için uyumlarının çok iyi olduğunu gördüm. Almayı düşünüyorum, ne dersiniz? Birde güç kaynağım sanırım yeterli oluyor.

1. O siteler yalan.
2. Bütçeniz nedir?

Neye göre belli olacak ekran kartı ve işlemci uyu mu? 10bin civarı bütçe ayırabilirim şu an ekran kartı için.
3600x 3060ti a yetersiz kalır ve darboğaz yaşarsın, işlemci yetersiz ekran kartı üstün olursa sence ne olur?

Bence ekran kartını ve işlemcini beraber değiştir. Öneri olarakta kutsal kabul edilen 5600&3060I combosu.

3600x 3060ti a yetersiz kalır ve darboğaz yaşarsın, işlemci yetersiz ekran kartı üstün olursa sence ne olur?
Şu anki sistemi toplarken işlemcim ve ekran kartımın uyumu iyi gözüküyordu. Aslında pek sorun yok oyunlarda ama güncel oyunlarda yavaştan yetmemeye başladı. Şimdi baktığımda sitelerde yüksek darboğaz gösteriyor işlemcim ve ekran kartım ama 3060ti ile iyi uyumlu çıkıyor anlamadım. Şu an ekran kartını belki sonbaharda işlemci değiştiririm diye düşünüyorum. Sanırım amd 5600x 3060ti ile daha iyi olur.

Neye göre belli olacak ekran kartı ve işlemci uyu mu? 10bin civarı bütçe ayırabilirim şu an ekran kartı için.
O işlemciyi 2kya satın.

Bence ekran kartını ve işlemcini beraber değiştir. Öneri olarakta kutsal kabul edilen 5600&3060I combosu.
Evet 5600x ile 3060ti daha iyi diye gördüm forumda. 5600x hem daha az güç çekiyor hem daha yeni. Tabi ısınma konusunu bilmiyorum. 3600x çok ısınıyor diye hiç Stok fanla çalıştırmadım direk Snowmen t6 ultra ile kullanıyorum ama biraz sesli oluyor tabi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O işlemciyi 2kya satın.
5600 mü 5600x mi. 3600x alırken de 3600 ile arasında çok kalmıştım 😀

Evet 5600x ile 3060ti daha iyi diye gördüm forumda. 5600x hem daha az güç çekiyor hem daha yeni. Tabi ısınma konusunu bilmiyorum. 3600x çok ısınıyor diye hiç Stok fanla çalıştırmadım direk Snowmen t6 ultra ile kullanıyorum ama biraz sesli oluyor tabi

5600 mü 5600x mi. 3600x alırken de 3600 ile arasında çok kalmıştım 😀
5600. 5600x ile 5600 aynı sadece 0.2ghz oc yapılmış hali. Onu kendinde yapmak aşırı basit. Fiyat farkı aşırı gereksiz.

5600. 5600x ile 5600 aynı sadece 0.2ghz oc yapılmış hali. Onu kendinde yapmak aşırı basit. Fiyat farkı aşırı gereksiz.
Fiyat farkı çok değilse 5600x te alabilirim. 3.5 sene önce sadece ekran kartını değiştireyim derken kasa hariç monitör de dahil herşeyi değiştirmiştim. Şimdi de ekran kartı değiştiricem dedim ama bu seferde işlemci değişimi de gerekecek 😀 o zaman kasa hariç herşeyi 10bin civarına değiştirmiştim şimdi sadece ekran kartı 10bin farka bak ya 😀

Dostum oc biraz riskli deil mi?
Biliyorsan değil. 5600x 5600'ün az bir oc'lu hali. 0.2ghz oc etmek aşırı basit bir olay. 5600x fiyatı olsun kendisi olsun aşırı gereksiz bir işlemci.

Fiyat farkı çok değilse 5600x te alabilirim. 3.5 sene önce sadece ekran kartını değiştireyim derken kasa hariç monitör de dahil herşeyi değiştirmiştim. Şimdi de ekran kartı değiştiricem dedim ama bu seferde işlemci değişimi de gerekecek 😀 o zaman kasa hariç herşeyi 10bin civarına değiştirmiştim şimdi sadece ekran kartı 10bin farka bak ya 😀
500 lira fark varmış. Eskiden 1k flndı fark. O zaman hiç alınmazdı. 0.2ghz fazlalık için 500 lira vermeye gerek yok.

Biliyorsan değil. 5600x 5600'ün az bir oc'lu hali. 0.2ghz oc etmek aşırı basit bir olay. 5600x fiyatı olsun kendisi olsun aşırı gereksiz bir işlemci.
Peki 5600 işlemcilerde 3600 lerdeki gibi ısınma sorunu var mı? Çok ısınır diye Stok fanla kullanmayın dediler ön yüzden t6 ultra ile kullanıyorum onunla da ses fazla biraz. Tabi oyunlarda yük binince 1650 süperinde fan sesleri artıyor

O işlemciyi 2kya satın.
Peki ekran kartında marka yı önemsemeden herhangi bir 3060ti alayım diyorum ama bu seferde 3060ti dan sonra bir sürü özellik yazan farklı modelleri var. Hangisini tercih etmeliyim?

Geri