Neler Yeni

🔥İndirim NZXT x53 240mm Sıvı Soğutma Nays ile 1980 TL

milenix

80+ Gold
Ben 5600 işlemciye alacak demedim. Ama 5600 kullanıp da sıvı soğutma alan çok sayıda insan var. Gördüğüm için söylüyorum. 13.600 için de limitlerine kadar oc yaparım diyemiyorsan yine gerek yok ayrıca ki onun için de anakartının da iyi olması gerek.
13600k için nasıl gerek yok? Cayır cayır yanan işlemci. 125w güç tüketiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
abuzittin
ya bende bunu ucuza alan tayfanın içindeyim. 12400f kulllanıyorum bunun için ziyan etmekte istemiyorum soğutucuyu. napsam se-214-xt mi alsam bunu ziyanmı etsem bilemiyorum.karar veremedim bir türlü

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Dax Saz
13600k için nasıl gerek yok? Cayır cayır yanan işlemci. 125w güç tüketiyor.
Limitlerini zorlamıyorsan hiçbir biçimde gerek yok. Isıl kısma değerine bak. Ulaşıyor musun ulaşmıyor musun. Yaz 13600k thermal throttle diye. İşte orada göreceğin derece. Ona ulaşmıyorsan sorun yok. Sıvı soğutma çoğu durumda para tuzağından başka bir şey değildir. Ha dersen ki 13900 var bende, tamam derim. Üst segment işlemcin olacak önce, sonra sıvı soğutma bakacaksın. Ötesi gösteriş için yapılır ancak. Ha hoşuna gidiyorsa yine yap. Para senin. Ama bende de 5600x var ve Extreme oc ile otomatik oc yaptım. Hiçbir zaman da 76 derecenin üstünü görmedim. Soğutucu wraith prism. Termal throttle sınırı 92 95 derece arası benim işlemcide. Yarın öbür gün 5800x3d veya 5900 vb işlemci alırsam o zaman bakarım sıvı soğutmaya.

milenix

80+ Gold
Limitlerini zorlamıyorsan hiçbir biçimde gerek yok. Isıl kısma değerine bak. Ulaşıyor musun ulaşmıyor musun. Yaz 13600k thermal throttle diye. İşte orada göreceğin derece. Ona ulaşmıyorsan sorun yok. Sıvı soğutma çoğu durumda para tuzağından başka bir şey değildir. Ha dersen ki 13900 var bende, tamam derim. Üst segment işlemcin olacak önce, sonra sıvı soğutma bakacaksın. Ötesi gösteriş için yapılır ancak. Ha hoşuna gidiyorsa yine yap. Para senin. Ama bende de 5600x var ve Extreme oc ile otomatik oc yaptım. Hiçbir zaman da 76 derecenin üstünü görmedim. Soğutucu wraith prism. Termal throttle sınırı 92 95 derece arası benim işlemcide. Yarın öbür gün 5800x3d veya 5900 vb işlemci alırsam o zaman bakarım sıvı soğutmaya.
Kardeş 5600x 65w, 13600k 125w. Arada devasa fark var, cayır cayır yanıyor. Daha da iyi anlaman için gerekli dediğin 5900x 105w.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeş 5600x 65w, 13600k 125w. Arada devasa fark var, cayır cayır yanıyor. Daha da iyi anlaman için gerekli dediğin 5900x 105w.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Eğer ki işlemciniz çok üst düzey değilse sıvı soğutmaya bu kadar para vermek yerine işlemciyi yükseltmek daha mantıklı. 5600 işlemciye sıvı soğutma takmanın mantığını asla anlayamayacağım. İşlemcinizin termal kısma (thermal throttle) derecesine bakın. Oraya yaklaşmadığınız sürece soğutma falan gerksiniminiz yok. Ha ben görüntü seviyorum diyorsanız başka. Ama pompa ömrü, sıvı kaybı, sızdırma gibi sorunlar olduğunu da bilin. Düzgün bir hava soğutma candır. Akarı yok kokarı yok.
Zevkler o ben 1k hava soğutmaya vereceğime görüntü için biraz daha ekler sıvı soğutma alırım diye düşünüyorum o yüzden tercih meselesi bu

12400f için AG620 alabilirsiniz aşırı serin çalışır. Ya da daha ucuza se-214-xt alabilirsiniz 12400f için fazlasıyla yeter.
dedikleriniz sesli çalışıyor diye duymuştum o yüzden istemedim

r4NG3r

80+ Silver
ya bende bunu ucuza alan tayfanın içindeyim. 12400f kulllanıyorum bunun için ziyan etmekte istemiyorum soğutucuyu. napsam se-214-xt mi alsam bunu ziyanmı etsem bilemiyorum.karar veremedim bir türlü
niye ziyan olsun bende 12400f ile kullanıyorum.2000 tl vermedikya 900'e aldık çalışsın dursun alet :D

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Dax Saz

Güç değeri tek başına etmen değildir. Aynı zamanda ısıl tasarım özellikleri ve buna bağlı ısıl kısma derecesi de önemlidir. O parayı soğutmaya vermek yerine daha güçlü bir işlemci bakmak fiyat performans olarak daha yerinde olacaktır. Şurada da 13600k için sıvı soğutmaya hiçbir gerek olmadığını söylüyor.
Ha dediğim gibi görüntü seviyorum ben diyorsan başka.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Eski aldığınız fiyat 900 civarı olan fiyatsa şayet takın kullanın bu fiyata artık hava soğutmalar var

milenix

80+ Gold
Güç değeri tek başına etmen değildir. Aynı zamanda ısıl tasarım özellikleri ve buna bağlı ısıl kısma derecesi de önemlidir. O parayı soğutmaya vermek yerine daha güçlü bir işlemci bakmak fiyat performans olarak daha yerinde olacaktır. Şurada da 13600k için sıvı soğutmaya hiçbir gerek olmadığını söylüyor.
Ha dediğim gibi görüntü seviyorum ben diyorsan başka.
Videoda 5.8ghz'lik 13900k'yı 360mm sıvı soğutucu 4.8ghz ve power limit ile 95 derecede zor tutmuş. 13600k'da ise durumun pek farkı olacağını sanma. 240mm bile zor yetiyor hatta yetmiyor piyasadakilerin çoğu.

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Dax Saz
Videoda 5.8ghz'lik 13900k'yı 360mm sıvı soğutucu 4.8ghz ve power limit ile 95 derecede zor tutmuş. 13600k'da ise durumun pek farkı olacağını sanma. 240mm bile zor yetiyor hatta yetmiyor piyasadakilerin çoğu.
Videoyu sonuna kadar izlemedin sanırım. 13600k için kesinlikle gerek olmadığını söylüyor ki ikisi bambaşka sınıfın işlemcileri. Adam test yapmış işte. Açık ve net termal değerler ortada. Daha neyi tartışıyorsun ki? 600 sınıfı gibi orta sınıf işlemcilere sıvı soğutma takmak teknik olarak tamamen gereksiz ve görsel bir tercihtir. Daha çok video var böyle. Senelerdir dilimizde tüy bitti söyleye söyleye. Bizim milletin sıvı soğutma sevdası bitmedi. Zaten zar zor alıyoruz bu parçaları, bir de parayı boşa harcamayın diye diyorum. Yoksa bana ne. İstersen custom soğutma tak. Para senin. Ama bil ki orta sınıf, hatta giriş sınıfı düzgün bir hava soğutmanın üstüne hiçbir performans artışı sağlamayacaksın.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Videoyu sonuna kadar izlemedin sanırım. 13600k için kesinlikle gerek olmadığını söylüyor ki ikisi bambaşka sınıfın işlemcileri. Adam test yapmış işte. Açık ve net termal değerler ortada. Daha neyi tartışıyorsun ki? 600 sınıfı gibi orta sınıf işlemcilere sıvı soğutma takmak teknik olarak tamamen gereksiz ve görsel bir tercihtir. Daha çok video var böyle. Senelerdir dilimizde tüy bitti söyleye söyleye. Bizim milletin sıvı soğutma sevdası bitmedi. Zaten zar zor alıyoruz bu parçaları, bir de parayı boşa harcamayın diye diyorum. Yoksa bana ne. İstersen custom soğutma tak. Para senin. Ama bil ki orta sınıf, hatta giriş sınıfı düzgün bir hava soğutmanın üstüne hiçbir performans artışı sağlamayacaksın.
hava soğutma iyi bir şey 1k 1.2k sıvı soğutma 1.8 2k ya güzel markalar indirim ile bulunabiliyor neden aradaki farka değmez diyorsunuz bana da hava soğutmaya 1k vermek içime oturuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,042,422
Üyeler
165,353
Son üye
ka10