Neler Yeni

Odaya uzak modem için tavsiye

Zeusaqa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Tuncay Kaya
Bütçe
10
Öncelikle merhaba, konuyu yanlış yere mi doğru yere mi açtım bilmiyorum moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,

Sorunuma gelecek olursak, modemim salonda ve odam en arka tarafta arada koridor var ve yan odada kullanırken internet hızımda herhangi bir problem yaratmıyordu 50 megabit internetim neredeyse %95ine kadar kullanabiliyordum fakat şuanda en arka odadayım ve max 12 13 megabit hız alabiliyorum bu duruma bir çözüm bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kabloyla bağlantıyı koridordan geçirmem çok zor olacağı için ve en az 20 metrelik bir kabloya ihtiyacım olduğu için son çare olarak düşünüyorum ve kabloyla da bağlanmak istiyorum ve son sorum olarak modemimi farklı bir router alıp odama takıp routerdan kabloyla kasaya takma gibi bir muhabbet oluyor mu bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim herkese.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Semih Deniz
Öncelikle merhaba, konuyu yanlış yere mi doğru yere mi açtım bilmiyorum moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,

Sorunuma gelecek olursak, modemim salonda ve odam en arka tarafta arada koridor var ve yan odada kullanırken internet hızımda herhangi bir problem yaratmıyordu 50 megabit internetim neredeyse %95ine kadar kullanabiliyordum fakat şuanda en arka odadayım ve max 12 13 megabit hız alabiliyorum bu duruma bir çözüm bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kabloyla bağlantıyı koridordan geçirmem çok zor olacağı için ve en az 20 metrelik bir kabloya ihtiyacım olduğu için son çare olarak düşünüyorum ve kabloyla da bağlanmak istiyorum ve son sorum olarak modemimi farklı bir router alıp odama takıp routerdan kabloyla kasaya takma gibi bir muhabbet oluyor mu bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim herkese.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zeusaqa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Tuncay Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Powerline gibi bir şey gördüm fakat mantığını henüz tam kavrayamadım biraz araştırayım hocam, ayrıca Wi-Fi adaptörü konusunda sorunum yok duvarlar çok kalın olduğu için problem yaratıyor

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
benimde basima geldi ayni sorun salonumuz arasinda mutfak var son odadayim ince kablo cektim nerdeyse fark edilmiyordu. telefon kablosundan mi fiberden mi bagli modem. dsl baglantisiysa(telefon kablosuysa) satın al 5 metre ethernet kablosu soy onu icindeki ince telleri iyice birlestir odana kadar hali altindan cek kablo cok ince olduğundan gozukmuyor. ben bu sekilde yaptim kablulu baglandim bir tane dagitici alip evin ortasına koydum evdekiler ondan baglandi ben modeme kablolu baglandim

Son düzenleme:

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Comol Ogga
Bir çok arkadaşımın evine ben kablo taraftarı olsam da wifi menzil arttırıcı kurduk hiçbiri memnun kalmadı benden sana tavsiye kesinlikle wifi uzatma işine girme, kabloyu gizleyerek çek sonrasında odada bilgisayar kullanıyorsan onun yakınına bir router al ve bağla, bilgisayara router üzerinden kablolu bağlantı ver ve odandaki router sayesinde kayıpsız wifi kullan, bütçe kısıtlıysa elinde eski adsl modemin varsa ya da dolap uygulaması üzerinden 20-50tl arasına eski bir airties modem (veya herhangi bir destekleyen modem olur, araştırmak lazım ben şahsen airties kullanıyorum) satın alarak onu router olarak kullanabilirsin, router ayarlamak için gerekli videolar internette var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,596
Üyeler
166,407
Son üye
Ereilian
Top Bottom