Neler Yeni

Rehber [ÖĞRETİCİ] NBA 2K21'e Giriş, Yeni Oynayacaklar İçin Rehber!

Evet sevgili dostlar, bugün Epic Games'te ücretsiz olan NBA 2K21 oyununu ilk kez oynayacaklar için, oyunun mantığını, modlarını vb. açıklamak üzere öğretici bir rehber yaptım, umarım yardımcı olur ; BAŞLAYALIM!
1) MyCAREER Modu, MyPARK ve Offline Mod

Evet, nedir bu mod? MyCAREER, adından da az çok anlaşılacağı üzere, kendi oluşturduğumuz tek bir oyuncuyu kontrol ettiğimiz, geliştirdiğimiz kariyer modudur. Başlangıçta MyCAREER oyuncumuz yokken moda tıkladığımızda, bizi çeşitli animasyonlar ile oyuncu oluşturma menüsüne atar. Öncelikle oyuncumuzun ; boy, kilo ve kol uzunluğunu ayarlarız.
! Özellikle boy ve kilomuz, oyuncumuzun çabukluk, hız ve güç reytinglerini ciddi manada etkiler !
Bu kısmı tamamladıktan sonra, oyuncumuzun hangi yeteneğinin ne kadar yüksek olacağını ayarladığımız "Pie Chart (Pasta Dilimi, Daire Grafiği)" bölümü karşımıza çıkar, bu kısmın örnek resimlerini aşağıda spoiler içerisinde göreceksiniz.

NOT : Bu kısımları hallettikten sonra, maç yapıp VC (Oyundaki Para Birimi) kazandıkça oyuncunuzun ana menüden "Attributes" bölümünden VC ile istediğiniz yeteneğinin reytingini yükseltebilirsiniz.
ac7dbfa466e44a55bb8022df4b8896a1.png
6c0669b8c6f94be585b1255c64c25b09.png
nba-2k20-attribute-upgrades-1024x571.jpg
TAMAMDIR! OYUNCU OLUŞTURMA BÖLÜMÜNÜ GEÇTİK.
Şimdi sıra geldi ONLINE ve OFFLINE modları göstermeye.

a) MyPARK : MyPARK, NBA 2K serisinin her sene map'i değişen, serinin ikonik parçalarından biridir. 2K21 PC versiyonundaki MyPARK Neighborhood da çok etkileyici. Evet, MyPARK'ta, online olarak arkadaşlarınızla veya mahallenizdeki rastgele kişilerle "Sokak Basketbolu" mantığıyla maç yapabildiğiniz, mahalledeki mağazalardan "Kıyafet, Aksesuar, Bisiklet, Dövme, Ayakkabı" gibi çooooook çeşitli alışverişlerde de bulunabildiğiniz yerdir.
MyPARK'ta yaptığınız maçlar ve kazanma sayınıza, oynadığınız maç sayısına vb. durumlara bağlı olarak kazandığınız seviyeye "Rep" deniyor (XP mantığına benzetebilirsiniz), bu Rep'lerle1 "Rookie, All-Star, Superstar, Elite ve
LEGEND" ranklarına ulaşıyoruz, her rank atladığımızda ona özel bir ödül veriliyor. Bu şekilde de karakerimizin gelişimine Rep'lerle de katkıda bulunuyoruz.

Bana göre, hiçbir 2K oyuncusu MyPARK'a girmeden oyunu oynamamalı!

Havası çok ayrı, MyCAREER modunun temeli diyebileceğimiz yerdir MyPARK !
MyPARK'ın 2K21 mapini, ve örnek resimleri aşağıda spoiler içinde bulabilirsiniz.

!AYRICA HER 24 SAATTE BİR MyPARK MAPİNDEN "DAILY SPIN" KISMINA GİDİP GÜNLÜK ŞANS ÇARKINIZI ÇEVİRMEYİ UNUTMAYIN, GÜZEL ÖDÜLLER KAZANABİLİRSİNİZ!
Şans çarkının bir örnek resmini aşağıdaki spoilerdan bulabilirsiniz.
nba-2k19-get-vc-spin-wheel.jpg
https___apptrigger.com_files_2020_08_NBA-2K21-Neighborhood-2K-Beach-Overview.jpg
maxresdefault.jpg
b) Offline Mod : Offline mod, öyle çok esprisi olmayan, her zaman aynı çizgide ilerleyen tekdüze bir moddur, internet bağlantınız MyPARK'a yeterliyse yüzüne bile bakmayacağınıza eminim. Kariyer oyuncunuzu oluşturduktan sonra ilk olarak oynamanız gereken küçük hikaye modundan sonra, offline'ın hiçbir olayı kalmıyor. Pek oynanacağını sanmıyorum, eğlenceli değil.
Offline modun menüsünü aşağıdaki spoiler iiçnde bulabilirsiniz.
fsd.jpg

Evet, MyCAREER kısacası bu kadardı, gelelim diğer modlara

2) Play Now : Quick Game, direk arkadaşlarla iki takım seçip, maç attığımız normal maç modudur, hakkında fazla açıklamaya gerek yok, zaten başka spor oyunlarından da aşina olmanız lazım.
Play Now takım seçme menüsünün bir örneği aşağıda spoilerda
flıy.jpg

3) MyLEAGUE - MyGM : Bu iki mod çok oynanmadığı, "Community" tarafından pek rağbet görmediği için kısa keseceğim, MyLEAGUE ligin tamamını sizin kontrol ettiğiniz, MyGM ise herhangi bir takımın genel menajeri olup; o takımı kontrol ettiğiniz moddur.

4) MyTEAM : Gelgelelim benim en sevdiğim, geçen sene 2K20'de Avrupa serverında Online'da sıralamalara oynadığım MyTEAM moduna. Bu moda FIFA'da Ultimate Team oynayan oyuncular çok kolay alışacaktır, mantık tamamen aynı. Online veya Offline Challenge'ları yapıp, takımınıza daha iyi oyuncu kartları kazandığınız bir mod. Kartların isimleri ve reyting aralıkları aşağıda dostlar :
1. Galaxy Opal (99 Rating Only) (Üzerinde Rating yazmaz.)
2. Pink Diamond (97-98 Ratings)
3. Diamond (93-94 Ratings)
4. Amethyst (90-92 Ratings)
5. Ruby (87-89 Ratings)
6. Sapphire (84-86 Ratings)
7. Emerald (80-83 Ratings)
8. Gold (75-79 Ratings)
9. Silver (70-74 Ratings)
10. Bronze (69 and below Ratings)

Aşağıda benim geçen seneki MyTEAM kadromu spoiler içerisinde bırakıyorum, gözünüzde biraz canlanması açısından :
180403562_256059642639711_3668433518348807541_n.jpg

Evet dostlar, oyun en sığ bakışla bundan ibaret. Oynarken kafanıza takılan bir yer olursa, anlamadığınız bir yer olursa ilk adresiniz olayım.

!HERKESE İYİ OYUNLAR!
-STRIVE_FOR_GREATNESS

Son düzenleme:

BSTXN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
...
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Türk Genci Ücretsiz Oyun Sever!

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Evet sevgili dostlar, bugün Epic Games'te ücretsiz olan NBA 2K21 oyununu ilk kez oynayacaklar için, oyunun mantığını, modlarını vb. açıklamak üzere öğretici bir rehber yaptım, umarım yardımcı olur ; BAŞLAYALIM!
1) MyCAREER Modu, MyPARK ve Offline Mod

Evet, nedir bu mod? MyCAREER, adından da az çok anlaşılacağı üzere, kendi oluşturduğumuz tek bir oyuncuyu kontrol ettiğimiz, geliştirdiğimiz kariyer modudur. Başlangıçta MyCAREER oyuncumuz yokken moda tıkladığımızda, bizi çeşitli animasyonlar ile oyuncu oluşturma menüsüne atar. Öncelikle oyuncumuzun ; boy, kilo ve kol uzunluğunu ayarlarız.
! Özellikle boy ve kilomuz, oyuncumuzun çabukluk, hız ve güç reytinglerini ciddi manada etkiler !
Bu kısmı tamamladıktan sonra, oyuncumuzun hangi yeteneğinin ne kadar yüksek olacağını ayarladığımız "Pie Chart (Pasta Dilimi, Daire Grafiği)" bölümü karşımıza çıkar, bu kısmın örnek resimlerini aşağıda spoiler içerisinde göreceksiniz.

NOT : Bu kısımları hallettikten sonra, maç yapıp VC (Oyundaki Para Birimi) kazandıkça oyuncunuzun ana menüden "Attributes" bölümünden VC ile istediğiniz yeteneğinin reytingini yükseltebilirsiniz.
TAMAMDIR! OYUNCU OLUŞTURMA BÖLÜMÜNÜ GEÇTİK.
Şimdi sıra geldi ONLINE ve OFFLINE modları göstermeye.

a) MyPARK : MyPARK, NBA 2K serisinin her sene map'i değişen, serinin ikonik parçalarından biridir. 2K21 PC versiyonundaki MyPARK Neighborhood da çok etkileyici. Evet, MyPARK'ta, online olarak arkadaşlarınızla veya mahallenizdeki rastgele kişilerle "Sokak Basketbolu" mantığıyla maç yapabildiğiniz, mahalledeki mağazalardan "Kıyafet, Aksesuar, Bisiklet, Dövme, Ayakkabı" gibi çooooook çeşitli alışverişlerde de bulunabildiğiniz yerdir.
MyPARK'ta yaptığınız maçlar ve kazanma sayınıza, oynadığınız maç sayısına vb. durumlara bağlı olarak kazandığınız seviyeye "Rep" deniyor (XP mantığına benzetebilirsiniz), bu Rep'lerle1 "Rookie, All-Star, Superstar, Elite ve
LEGEND" ranklarına ulaşıyoruz, her rank atladığımızda ona özel bir ödül veriliyor. Bu şekilde de karakerimizin gelişimine Rep'lerle de katkıda bulunuyoruz.

Bana göre, hiçbir 2K oyuncusu MyPARK'a girmeden oyunu oynamamalı!

Havası çok ayrı, MyCAREER modunun temeli diyebileceğimiz yerdir MyPARK !
MyPARK'ın 2K21 mapini, ve örnek resimleri aşağıda spoiler içinde bulabilirsiniz.

!AYRICA HER 24 SAATTE BİR MyPARK MAPİNDEN "DAILY SPIN" KISMINA GİDİP GÜNLÜK ŞANS ÇARKINIZI ÇEVİRMEYİ UNUTMAYIN, GÜZEL ÖDÜLLER KAZANABİLİRSİNİZ!
Şans çarkının bir örnek resmini aşağıdaki spoilerdan bulabilirsiniz.
b) Offline Mod : Offline mod, öyle çok esprisi olmayan, her zaman aynı çizgide ilerleyen tekdüze bir moddur, internet bağlantınız MyPARK'a yeterliyse yüzüne bile bakmayacağınıza eminim. Kariyer oyuncunuzu oluşturduktan sonra ilk olarak oynamanız gereken küçük hikaye modundan sonra, offline'ın hiçbir olayı kalmıyor. Pek oynanacağını sanmıyorum, eğlenceli değil.
Offline modun menüsünü aşağıdaki spoiler iiçnde bulabilirsiniz.

Evet, MyCAREER kısacası bu kadardı, gelelim diğer modlara

2) Quick Game : Quick Game, direk arkadaşlarla iki takım seçip, maç attığımız normal maç modudur, hakkında fazla açıklamaya gerek yok, zaten başka spor oyunlarından da aşina olmanız lazım.
Quick Game takım seçme menüsünün bir örneği aşağıda spoilerda

3) MyLEAGUE - MyGM : Bu iki mod çok oynanmadığı, "Community" tarafından pek rağbet görmediği için kısa keseceğim, MyLEAGUE ligin tamamını sizin kontrol ettiğiniz, MyGM ise herhangi bir takımın genel menajeri olup; o takımı kontrol ettiğiniz moddur.

4) MyTEAM : Gelgelelim benim en sevdiğim, geçen sene 2K20'de Avrupa serverında Online'da sıralamalara oynadığım MyTEAM moduna. Bu moda FIFA'da Ultimate Team oynayan oyuncular çok kolay alışacaktır, mantık tamamen aynı. Online veya Offline Challenge'ları yapıp, takımınıza daha iyi oyuncu kartları kazandığınız bir mod. Kartların isimleri ve reyting aralıkları aşağıda dostlar :
1. Galaxy Opal (99 Rating Only) (Üzerinde Rating yazmaz.)
2. Pink Diamond (97-98 Ratings)
3. Diamond (93-94 Ratings)
4. Amethyst (90-92 Ratings)
5. Ruby (87-89 Ratings)
6. Sapphire (84-86 Ratings)
7. Emerald (80-83 Ratings)
8. Gold (75-79 Ratings)
9. Silver (70-74 Ratings)
10. Bronze (69 and below Ratings)

Aşağıda benim geçen seneki MyTEAM kadromu spoiler içerisinde bırakıyorum, gözünüzde biraz canlanması açısından :

Evet dostlar, oyun en sığ bakışla bundan ibaret. Oynarken kafanıza takılan bir yer olursa, anlamadığınız bir yer olursa ilk adresiniz olayım.

!HERKESE İYİ OYUNLAR!
-STRIVE_FOR_GREATNESS
Eline sağlık
Oyunu sırf kütüphane de dursun diye aldim, oynamayacam, belki ilerde canım sıkılırsa indirip oynarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İsmail Hakkı Karamık
elinize sağlık hocam.
(lal şampiyon bu arada bu sene yaz bunu bi yere 😁)

BSTXN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
...
@strive_for_greatness hocam şu barı 2k20'deki gibi ayarlıyamıyor muyuz cidden hiç sevmiyorum 2k21 barını, ya da direk kapatıyım mı barı?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,247
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Eline sağlık
Oyunu sırf kütüphane de dursun diye aldim, oynamayacam, belki ilerde canım sıkılırsa indirip oynarım.
Teşekkürler.
Ama bence depolaman ve internetin yeterliyse bir şans ver. Spor oyunlarını genel olarak seven birinin sırf basketbol diye ayırt etmesi kendi kaybına olur, zevkli oyun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

elinize sağlık hocam.
(lal şampiyon bu arada bu sene yaz bunu bi yere 😁)
Teşekkür ederim :)
İnşallah ama LeBron - AD ritim bulamamış gibi halen daha tam olarak.

@strive_for_greatness hocam şu barı 2k20'deki gibi ayarlıyamıyor muyuz cidden hiç sevmiyorum 2k21 barını, ya da direk kapatıyım mı barı?
Keşke ayarlayabilsek. Ama maalesef, ya kapalı ya o 🗑️ bar.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,413
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Adam.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,247
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA

BSTXN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
...
Teşekkürler.
Ama bence depolaman ve internetin yeterliyse bir şans ver. Spor oyunlarını genel olarak seven birinin sırf basketbol diye ayırt etmesi kendi kaybına olur, zevkli oyun.

Teşekkür ederim :)
İnşallah ama LeBron - AD ritim bulamamış gibi halen daha tam olarak.

Keşke ayarlayabilsek. Ama maalesef, ya kapalı ya o 🗑️ bar.
cidden aşşırı kötü ps kafede bi denedim 2k20de az da olsa bar iyiydi sokuyodum çok kötü hiç yeşil atmadım 30 dakika

Top Bottom