Oled Monitör Alınır mı ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,181
Oled monitörler gerçekten çok hoşuma gidiyor mesela şu attığım msı modelini çok beğendim fakat bu oled panellerdeki yanma olayını pek anlayamadım mesela msı bu üründe 3 yıl yanma dahil garanti veriyor 3 yıl bittikten sonra yandı diyelim panel çöp mü olacak bir de değer mi sizce bu parayı oled monitöre vermek

MSI 26.5" MAG 271QP QD-OLED X24 2560 x 1440 (WQHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS (GTG) ADAPTIVE-SYNC PIVOT GAMING MONITOR

Oled monitörler gerçekten çok hoşuma gidiyor mesela şu attığım msı modelini çok beğendim fakat bu oled panellerdeki yanma olayını pek anlayamadım mesela msı bu üründe 3 yıl yanma dahil garanti veriyor 3 yıl bittikten sonra yandı diyelim panel çöp mü olacak bir de değer mi sizce bu parayı oled monitöre vermek

MSI 26.5" MAG 271QP QD-OLED X24 2560 x 1440 (WQHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS (GTG) ADAPTIVE-SYNC PIVOT GAMING MONITOR
Dikkatli kullanirsan 3 yilda yanmaz

onu biliyorum zaten 3 yıl içinde yansa da sorun yok msı değişiyor fakat 3 yıl bitti sonra yanarsa nolacak
Degisme vakti gelecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama o kadar kolay yanmiyor masaustu simgelerini kapatip gorev cubugunu gizlersin siyah arka plan kullanirsin

onu biliyorum zaten 3 yıl içinde yansa da sorun yok msı değişiyor fakat 3 yıl bitti sonra yanarsa nolacak
Ekranın tamamı yanıp bir anda kullanılamaz hale gelmiyor zaten. Yanma belirtileri gösteriyor. Örneği tarayıcı çubuğu boydan boya yanabilir. İstersen kullanırsın öyle.

3 yıl sonra yanarsa ücretsiz değişim olmaz. En iyi ihtimalle ekrana değişimi olur ama o da ücretli. LCD monitörler de panel-ekran değişimi monitörün kendi fiyat kadar. Yani sıfır parasını istiyorlar. Oled de ucuz olmaz.

Şubattan beri aw2725df kullanıyorum yanma belirtisi görmedim fakat yarın ne olacağı belli olmaz. Bunun için yapılmış testler var 3 yıl normal kullanım senaryosunda gözle görülür (aşırı dikkat etmezsen) yanma belirtisi gözükmüyor. Yani lcd panelden kat kat daha iyi gözüküyor hala. 7 sene yanma olmasın diyorsan o kadar gelişmedi henüz. Bir kaç jenerasyon sonra anca olur. 2030 da falan yani.

Güncel alınabilir modellerin listesini atıyorum, bunun dışındakileri önermiyorum. Nedeni ise OLED korumalarının yetersiz olması veya eski paneller kullanmaları.

4K OLED

• Asus ROG Swift PG32UCDM
  • MSI MPG 321URX
  • MSI MAG 321UPX
  • MSI MPG 322URX
  • Dell Alienware AW3225QF
  • Gigabyte Aorus FO32U2
  • Samsung Odyssey OLED G81SF
  • Asus ROG Swift PG32UCDP
  • Asus ROG Strix XG27UCDMG
  • Asus ROG Swift PG27UCDM
  • Dell Alienware AW2725Q
  • MSI MPG 272URX
  • Asus ROG Strix XG32UCWMG

1440p OLED

• Asus ROG Strix XG27AQDMG
  • MSI MAG 271QPX E2
  • Gigabyte Aorus MO27Q2
  • MSI MAG 273QP X24
  • Dell Alienware AW2725D
  • Dell Alienware AW2725DF
  • MSI MPG 271QRX
  • Asus ROG Strix XG27ACDNG
  • Gigabyte Aorus FO27Q3
  • Asus ROG Strix XG27AQWMG

MAG 271QPX QD-OLED X24 kullanıyorum

Son düzenleme:

Bu arada o paraya bu daha mantıklı:

Geri