Neler Yeni

OLED Monitör Alınır mı?

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
Qwerty1029384756
Benimkine aktif soğutma blokları da eklediler. G60SD kullanıyorum samsung arkasındaki ısı boruları hareket edip ısıyı dağıtıyormuş. Yanma riski korkusu olmadan kullanıyorum baya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oled monitördeki nit ile LED/LCD ekranlardaki nit oranları birebir tutmuyor Oled genellikle daha parlak oluyor. HDR moduyla çıktığı parlaklık ve verdiği görüntü doğruluğu zaten tartışılacak bir şey değil. IPS ile oled kıyaslanacak şeyler değiller bence.
Ekranımın yanmasını istemem açıkçası bilgisayarda.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Fırat divitci
Dostum biri QD-OLED diğeri W-OLED olmak üzere iki monitör ekran kullanıyorum ikisinin de ekran koruyucuları sonuna kadar açık bu yüzden parlaklığı köklerken herhangi bir endişe duymuyorum. Arada bir ekranlarına dokunuyorum uzun saatler max parlaklıkta kullansam bile buz gibi oluyor ekranları. Korumalar tamamen açık olduğu sürece yanma meselesi bence geçmişte kalmış bir konu.
Benim sana tavsiyem samsung g60sd alman 25k'ya 2k 360hz oled monitör kullanıyorum ve gayet memnunum ha bütçe sorun değil diyorsan 43k'ya mı ne 31.5 inch 4k 240hz modeli var onu al veya g60sf modeli geliyor 500hz onu al.

Ekranımın yanmasını istemem açıkçası bilgisayarda.
Öyle bir şey olacağını sanmıyorum açıkçası oled yanma olayları geçmişte kalmış meseleler çok sağlam korumalar koyuyorlar cihazlara.

Ekler

• setup karanlık.jpg
    setup karanlık.jpg
    462.1 KB · Hit: 9
  • setup.jpg
    setup.jpg
    579.7 KB · Hit: 8
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Batuhan Kılıç
Bütçede sıkıntı yok ise PG27UCDP modeline bakın yeni nesil oled. Ayrıca monitörde pasif soğutma blokları var yanma riskini ortadan kaldırıyor neredeyse. Yazılımı ile belli sürelerde piksel temizleme ile ömrünü uzatıyorsunuz.
Baktım da TR de yok galiba bu model herhangi bir şey bulamadım
Dostum biri QD-OLED diğeri W-OLED olmak üzere iki monitör ekran kullanıyorum ikisinin de ekran koruyucuları sonuna kadar açık bu yüzden parlaklığı köklerken herhangi bir endişe duymuyorum. Arada bir ekranlarına dokunuyorum uzun saatler max parlaklıkta kullansam bile buz gibi oluyor ekranları. Korumalar tamamen açık olduğu sürece yanma meselesi bence geçmişte kalmış bir konu.
Benim sana tavsiyem samsung g60sd alman 25k'ya 2k 360hz oled monitör kullanıyorum ve gayet memnunum ha bütçe sorun değil diyorsan 43k'ya mı ne 31.5 inch 4k 240hz modeli var onu al veya g60sf modeli geliyor 500hz onu al.

Öyle bir şey olacağını sanmıyorum açıkçası oled yanma olayları geçmişte kalmış meseleler çok sağlam korumalar koyuyorlar cihazlara.
Sizin monitör dikkatimi çekti ben samsungun bu modeline baktım ama benim baktığım modellerle aralarında baya fiyat farkı var samsung bana baya ucuz geldi arada ki bu fiyat farkının sebebini de anlamadım işin doğrusu monitör konularında da pek bi bilgim yok beni 3-4 yıl götürecek güzel bi OLED monitör olsa yeter yanma olayını bilmiyorum yani yaşayacağımı sanmıyorum ama bakalım nasip zaman ne gösterecek belki bi müddet yeni tanıtılan modellerin felan stoklara girmesini beklerim fiyatlarda değişim olur siz de güle güle kullanın fotoğraflardan baya güzel gözüküyor

Top Bottom