Neler Yeni

Ön kamera mı gerçek halim arka kamera mı?

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
Arkadaşlar şuan 18 yaşında olup da bunu farketmemiş olmama şok oldum ben selfie çekilmeyi daha çok seven biriyim postlarımı da öyle atarım sosyal medyada ama arka kamera ile ön kameranın aynı olmadıgını anladım ön kamerayla video çektim bi sunum için daha kaliteli olur diye arka kamerayla çektim çekmez olaydım başka biri gelmiş videoya sanki daha çirkin daha kötü suratım kaymış gibiydim şok oldum hangisi gerçek bunların internetten baktım kimisi aynadan kendini gördüğün gibi diyor kimisi arka kamera diyor hangisi gerçek arkadaşlar yani dışarıdan bi insan karşı karşıya oturduğumuzda hangisini görüyor aslında

erenmir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren
Bence ön kamera ya çünkü arka kamera çoğu kişiyi yamuk yumuk gösteriyor ve ben o kişileri öyle görmüyorum demek ki dışarıdan da insanlar beni yamuk yumuk görmüyor. Yani benim fikrim bu 🤣

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence ön kamera ya çünkü arka kamera çoğu kişiyi yamuk yumuk gösteriyor ve ben o kişileri öyle görmüyorum demek ki dışarıdan da insanlar beni yamuk yumuk görmüyor. Yani benim fikrim bu 🤣
yani çevremdeki herkes aynı şeyi diyor ama ben kimseyi yamuk görmüyorum ama kameradan videoyu açıp kendime yakından baktığımda şok oldum bildigin

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar şuan 18 yaşında olup da bunu farketmemiş olmama şok oldum ben selfie çekilmeyi daha çok seven biriyim postlarımı da öyle atarım sosyal medyada ama arka kamera ile ön kameranın aynı olmadıgını anladım ön kamerayla video çektim bi sunum için daha kaliteli olur diye arka kamerayla çektim çekmez olaydım başka biri gelmiş videoya sanki daha çirkin daha kötü suratım kaymış gibiydim şok oldum hangisi gerçek bunların internetten baktım kimisi aynadan kendini gördüğün gibi diyor kimisi arka kamera diyor hangisi gerçek arkadaşlar yani dışarıdan bi insan karşı karşıya oturduğumuzda hangisini görüyor aslında
Arka kamera gerçekleri gösteriyor. Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman.

Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rüzgar
Bir ara bu konuyla ilgili ufak çaplı araştırma yapmıştım ve elde ettiğim sonuca göre insanların bizi "yamuk yumuk" görmemesi için aslında arka kamerayı kullanmamız gerektiği sonucuna varmıştım. (Bu bizi tanıyan, bilen insanlar için daha çok geçerli çünkü yüzümüzü hiç bilmeyen kimseler zaten ilk kez görecekleri için alışık oldukları bir referans noktaları yok. Ama bu bizi bilmeyen kimselerle gerçek hayatta da görüşeceksek, bu sefer de bizi gerçekte "yamuk yumuk" göreceklerdir çünkü aksi olmuş olacak.) Bu ne kadar tesirli bşr şey işin o kısmını tam çözemedim ama ön kamera ayna arka kamera ise dışardan birinin bize bakışı oluyor. Araştırmamın özeti böyle. :)

Haruka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Haruka
Ben de bunu 3 ay önce falan fark ettim ve kendimi çok beğenirken, arka kameradan kendimi görünce tüm özgüvenim gitti. Alışmışım aynadaki halime arka kameradan nefret ediyorum. Artık alıştım gibi ama hala beğenmiyorum kendimi

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
hangisi gerçek arkadaşlar yani dışarıdan bi insan karşı karşıya oturduğumuzda hangisini görüyor aslında
Tamamen alışma meselesi bu, o yüzden garip geliyor. Ön kameradaki hâliniz de yamuk, arka kameradaki hâliniz de yamuk. Simetrik yüz hatlarına sahip olan insan çok nadirdir. Ön kameranın, aynaların verdiği yamukluğu kanıksıyoruz sadece. Hayatımız boyunca aynalara ve genellikle ön kameraya bakıyoruz. Yansıma hâlimizi görmeye alışıyoruz. Örneğin karşınızdaki kişinin size göre sağ yanağı aslında onun sol yanağıdır. Siz sağ tarafta görürsünüz ama onun gözünden orası soldur. Ön kamera da tam bunu yapıyor. Sizin sağ yanağınızda ben var diyelim. Bunu, ön kamera ile çektiğinizde yine sizin gözünüze göre sağ kısımda olur o ben. Fakat resmin içine girip resimdeki sizin gözünden baktığınızı hayal ederseniz aslında solda olduğunu görürsünüz o benin. Aynalarda da böyle. İnsan genelde direkt gördüğüne göre hüküm verir. Sizin beniniz sağda, yansıma ile fotoğraf çekildiğinizde de sağda gözüktüğü için doğru olan o gibi geliyor çünkü fotoğrafların zahirine bakıyoruz sadece. Kendimizi fotoğraftaki açıdan bakıyormuş gibi düşünmüyoruz. Beyni aldatmak kolaydır. Ön kamera ayna efekti yapsın mı diye bir ayar bulunur genelde. Onu kapatırsanız arka kameranın çektiği gibi çeker ön kamera da. Kısacası arka kameranın gösterdiği, diğer insanların sizi görme şeklidir.

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
Tamamen alışma meselesi bu, o yüzden garip geliyor. Ön kameradaki hâliniz de yamuk, arka kameradaki hâliniz de yamuk. Simetrik yüz hatlarına sahip olan insan çok nadirdir. Ön kameranın, aynaların verdiği yamukluğu kanıksıyoruz sadece. Hayatımız boyunca aynalara ve genellikle ön kameraya bakıyoruz. Yansıma hâlimizi görmeye alışıyoruz. Örneğin karşınızdaki kişinin size göre sağ yanağı aslında onun sol yanağıdır. Siz sağ tarafta görürsünüz ama onun gözünden orası soldur. Ön kamera da tam bunu yapıyor. Sizin sağ yanağınızda ben var diyelim. Bunu, ön kamera ile çektiğinizde yine sizin gözünüze göre sağ kısımda olur o ben. Fakat resmin içine girip resimdeki sizin gözünden baktığınızı hayal ederseniz aslında solda olduğunu görürsünüz o benin. Aynalarda da böyle. İnsan genelde direkt gördüğüne göre hüküm verir. Sizin beniniz sağda, yansıma ile fotoğraf çekildiğinizde de sağda gözüktüğü için doğru olan o gibi geliyor çünkü fotoğrafların zahirine bakıyoruz sadece. Kendimizi fotoğraftaki açıdan bakıyormuş gibi düşünmüyoruz. Beyni aldatmak kolaydır. Ön kamera ayna efekti yapsın mı diye bir ayar bulunur genelde. Onu kapatırsanız arka kameranın çektiği gibi çeker ön kamera da. Kısacası arka kameranın gösterdiği, diğer insanların sizi görme şeklidir.
o zaman yapacak bir şey yok alışmam lazım kötü oldu bu benim için sanırım :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,850
Üyeler
159,398
Son üye
bileklikbeyefendi
Top Bottom