Neler Yeni

Yardım Önemli bir “Güvenlik Kamerası” meselesi

Mr. Baran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Recep Baran
Instagram
recepbarann
Steam
recepbaran
Twitter
recepbarann
Facebook
recepbarann
Arkadaşlar merhabalar. Yaşadığım çok önemli bir sıkıntı var. Umarım burada bir çözüm bulabilirim.

Bir belediye kurumunda bilişim sorumlusu olarak çalışmaktayım. Benim işim daha çok bilgisayarlar ile. Belediye bu kurumu işletmesi için ortak yada iştirak protokol dahilinde sivil bir derneğe emanet etti. Kurum bu şekilde hayat bulmuş oldu. Bu kısım çok önemliydi arkadaşlar asıl sıkıntıya geçiyorum.

Şimdi kurumda güvenlik kameraları var. Dernek başkanı benden bilişim sorumlusu olduğum için kameraların mobil erişime açık olarak telefonuna kurulmasını istedi. Bende kendisine bu bilginin buradan verilemeyeceğini kamera ayarları kısmında ne bir ip nede başka bir ayar bulamadığımı söyledim. Hakikaten de öyle. Bu durumu belediyeye iletmemizi söylediler kendiniz istiyormuş gibi. Bizde yaptık fakat bize bir dönüş olmadı. Haftalar sonra bugün dernek başkanı kamera izleme bilgilerini aldığını söyledi. Açıkçası bunun blöf olduğunu düşünüyorum çünkü belediyenin 3. taraf kişilere bu yetkiyi paylaşmasına inanmadım. Bu durumda kayıt cihazının arkasındaki kabloyu söksem bile uzaktan erişim kesiliyor bunun farkındayım ama sıkıntılı bir durum.

Şimdi benim şöyle seçenekler var:

1. Modem arayüzünden bu kameraların uzak izlenip izlenmediğini öğrenebilir miyim? Bu durumda davacı olabilmem için ispat alma şansım var mı? İp adresi, cihaz bilgisi vs.

2. Yine modem arayüzünden kayıt cihazının kullandığı portları iptal etme şansımız var mı?

Uzun lafın kısası arkadaşlar bu bahsettiğim olay şuan yaşanıyorsa bana ispat lazım ki davacı olabileyim. Eğer yaşanmıyorsa diğer çalışma arkadaşlarımı da korumak adına hiç yaşanmaması için nasıl engel olabilirim. Bu arada ekran başında izleme yapmak için giriş şifresine zaten sahibiz. Buradaki sıkıntı uzaktan izleme esnasında görüntülerin çekilmesi ekran kaydının alınması mahremiyetin delinmesi vs.

Bu husus kişisel verilerin 3. taraf kişiler ile paylaşılması ile ilişkili olduğu için ispat halinde davacı olabilirim.

Mr. Baran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Recep Baran
Instagram
recepbarann
Steam
recepbaran
Twitter