Neler Yeni

Orta sistemli laptop alıp yükseltmek mantıklı mı?

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Burak Balta
Merhaba, bi laptop almak istiyorum fakat şuan bütçem olmadığı için istediğim özelliğe laptop bulamıyorum mesela 1 TB SSD ve 32 GB RAM istiyorum çok pahalı.512 GB SSD ve 16 GB RAM aldıktan 4-5 ay sonra bunları yükseltsem mantıklı olur mu?

Aleeyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Ali sancak
Merhaba, bi laptop almak istiyorum fakat şuan bütçem olmadığı için istediğim özelliğe laptop bulamıyorum mesela 1 TB SSD ve 32 GB RAM istiyorum çok pahalı.512 GB SSD ve 16 GB RAM aldıktan 4-5 ay sonra bunları yükseltsem mantıklı olur mu?
Neden olmasın, ek slotları varsa bunlara uygun olur

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,762
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Yani gündelik kullanım içinse zaten yeter ve çok fazla oyun veya iş amaçlı depolama yapmayacaksan sorun olmaz. Ram içinde 8gb bile yetiyor bana tabii ki mutlaka 16gb daha iyi olur artık.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Bende 16 ram ve 512 li almıştım 2 ay sonra 32 e 2tb ye çıkarttım slotun varsa 16 almak daa mantıklı
Markalar 32gb ram için fahis fiyatlar uyguluyor

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Burak Balta
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani gündelik kullanım içinse zaten yeter ve çok fazla oyun veya iş amaçlı depolama yapmayacaksan sorun olmaz.
Oyun ve mühendislik için kullanıcam yani depolama ve hıza ihtiyacım fazlasıyla olucak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende 16 ram ve 512 li almıştım 2 ay sonra 32 e 2tb ye çıkarttım slotun varsa 16 almak daa mantıklı
Markalar 32gb ram için fahis fiyatlar uyguluyor
Hız olarak kaç mhz almalıyım oyun ve mühendislik için kullanıcam

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,762
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
Oyun ve mühendislik için kullanıcam yani depolama ve hıza ihtiyacım fazlasıyla olucak
O zaman aradaki fiyat farkına bak devasa değilse 32gb ramli olanı al. Eğer çok fark varsa ram ve ssd slotunun takılıp çıkarılabilir olmasına bakarsın ileride güncelleyebilmen için.

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Burak Balta
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman aradaki fiyat farkına bak devasa değilse 32gb ramli olanı al. Eğer çok fark varsa ram ve ssd slotunun takılıp çıkarılabilir olmasına bakarsın ileride güncelleyebilmen için.
şuan bakıyorum arada 4-5 k fiyat oynuyo ramlere baktığımda ramlarde 2-3 k depolama içinse 3 k oynuyo

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,762
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
şuan bakıyorum arada 4-5 k fiyat oynuyo ramlere baktığımda ramlarde 2-3 k depolama içinse 3 k oynuyo
2-3 k toplam farka değer bence ama 5k biraz fazla gibi.
İncelemeleri veya özeliklerinden ram lehimli olup olmadığına bakarsın. Ram slotu Lehimli ise rami yükseltemezsin diye biliyorum.
Taşınabilir SSD lerde alabilirsin ssd çözümü olarak eğer çok fazla cihazı taşımayacaksan.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hız olarak kaç mhz almalıyım oyun ve mühendislik için kullanıcam
Laptop kaç destekliyorsa onu

Oguz...

80+ Bronze
Kc3000 2tb var m2 ssd güzel olsada laptopda olmuyor ısınıyor. altında soğutucuyla soğuyor .soğutucunun etkisini bir burda fark ettim

Top Bottom