Neler Yeni

Ortalama ile Yatay Geçiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yiğit Eren Aksoy
Selamlar, bu sene İngilizce Bilgisayar Mühendisliği kazandım(55.000 küsür ile kapattı)
ama seviye tespit sınavını geçemedim o yüzden İngilizce hazırlık okuyacağım. İngilizce hazırlığı erken bitirip direkt 1. sınıfa geçersem 1. sınıf sonu istediğim üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümüne (34.000 küsür ile kapattı) geçebilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Abdullah Kemal Güzel
Sene sonu gano ile yatay gecis yapabilirsin. Alttan ders birakmaman lazim

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Emir
ben de yazılım müh kazadım. hazırlık yok. bu sene ganoya asılacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

@mortemeyn komik bir şey mi var ?

mortemeyn

80+ Bronze
Evet. Bilgisayar mühendisliği gibi bir alanı sadece derslere asılıp 4 gano iyi üniversite bitirince iyi yerlere gelineceğini sanmanız komik geldi.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Emir
Evet. Bilgisayar mühendisliği gibi bir alanı sadece derslere asılıp 4 gano iyi üniversite bitirince iyi yerlere gelineceğini sanmanız komik geldi.
öyle bir şeyi kastettiğimizi veya kastettiğimi kim söyledi ? kazandığım il güzel bir il değil. istediğim il değil en azından. bu alanda kendini geliştirmedikten sonra kazandığın üniversitenin anlamı pek yok. yalnız şu an kazandığım ilde de okumam mümkün değil. o yüzden üni değiştirmek istiyorum. yoksa o üniyi bitirince daha iyi yerlere geleceksin gibi bir cümle yazmadık

PNSHER

80+ Bronze
Selamlar, bu sene İngilizce Bilgisayar Mühendisliği kazandım(55.000 küsür ile kapattı)
ama seviye tespit sınavını geçemedim o yüzden İngilizce hazırlık okuyacağım. İngilizce hazırlığı erken bitirip direkt 1. sınıfa geçersem 1. sınıf sonu istediğim üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümüne (34.000 küsür ile kapattı) geçebilir miyim?
hazırlığı yarı dönemde bitirip bölüme geçmen hayatının hatası olur.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,365
İsim
Bilal Tepe
Yatay geçiş sandığınız gibi değil istersen her sınavdan 100 al üniversite yatay geçiş için kontejan acmazsa gidemezsin ki çoğu üniversite ya 1 yada hiç kontejan açmaz yatay geçiş için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Barış Seyhan
Yatay geçiş sandığınız gibi değil istersen her sınavdan 100 al üniversite yatay geçiş için kontejan acmazsa gidemezsin ki çoğu üniversite ya 1 yada hiç kontejan açmaz yatay geçiş için.
Yeterli kontenjan açsa bile aynı dönem onunla birlikte yatay geçişe başvuranların notları da önemli. Mesela Ege'ye Y.G. yaparken not ortalamana, üniversite puanına hatta lise mezuniyet puanına kadar bakıyorlar. tabii ki en önemli kriter eski üniversitendeki not ortalaması.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,365
İsim
Bilal Tepe
Yeterli kontenjan açsa bile aynı dönem onunla birlikte yatay geçişe başvuranların notları da önemli. Mesela Ege'ye Y.G. yaparken not ortalamana, üniversite puanına hatta lise mezuniyet puanına kadar bakıyorlar. tabii ki en önemli kriter eski üniversitendeki not ortalaması.
Aynen öyle de bence en önemlisi kontejan acilmasi yatay geçişle geçen insanın sayısı 10 u geçmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
ben şuan özel üniversitede önlisans bölümündeyim 1. sınıf bitince yatay geçiş yapmayı düşünüyorum özelden - özele ösym nin merkezi yerleştirme sonuçları ve sıralama önemli mi yatay geçişte yardımcı olur musunuz teşekkürler

Top Bottom