Orucumu erken açsam ne olur

Davranışsal olarak derken kanka anlamadım
Namazın nasıl kılınacağı Hadislerde öğretilmedi mi Hz. Muhammed tarafından
Hadislerle öğretilmedi, o dönemde zaten namaz kılınmaya başlanmıştı. İlk camii'nin yanı sıra ilk mescid'i de Hz.Muhammed yaptırmıştır. Aktarılarak devam eden bir şey fakat sözler öyle değil.

Hadislerle öğretilmedi, o dönemde zaten namaz kılınmaya başlanmıştı. İlk camii'nin yanı sıra ilk mescid'i de Hz.Muhammed yaptırmıştır. Aktarılarak devam eden bir şey fakat sözler öyle değil.
Anladım demek istediğini doğru diyorsun aslında
Ama bilgiyi hadisler günümüze taşıdı insanlar geçici yazı kalıcıdır ama değişmiş olabilirmi diye düşünüyor insan 🤔

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Bilader önce bana adam gibi cevap ver emir verir gibi s*k s*k konuşma benle. Ben İslamı önceden aylarca hiç durmadan araştırdım. Tefsir dediğin şey farklıdır. Kur'anda oruç adına tefsir edilecek bir ayet bulunmamakta. Oruç kefareti diye bir şey yoktur. Kur'anda yazmıyorsa kabul etmeyeceksin. Oruç kefareti sadece eski din adamları'nın kitaplarında geçer ki bunlardan çoğu'nun Hz.Muhammed'in dediği hakkında bir delil bulunmuyor. Birde o dönemde yaşamış gibi vaazında söylemiş falan diyorsun. Okulda öğrendiğin bilgilerle gelip bana din anlatmaya kalkma.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

:D
Yaw yqrak yqrak konuş anca :D neymiş neymiş İslam'ı hiç durmadan araştırmış valla yazık etmişsin okadar zamana senin için zaman kısa tabii ki. İnanmaya bilirsin gerçek olmadığınıda söyleyebilirsin ama saygılı olacaksın beyefendi.

Ayrıca Nisa surei 80. Ayette paygamber'e itaat eden Allah'a itaat etmiştir diyor yani peygamber hüküm koyabilir demek bu peygamberin hadislerinide ozamanlarda yaşayan sahabeler din adamları aktarır inanıp inanmamak sana kalmış ve okadar zamanı ziyan etmiştin:( üzgünüm

Uygunsuz Dil
Yaw yqrak yqrak konuş anca :D neymiş neymiş İslam'ı hiç durmadan araştırmış valla yazık etmişsin okadar zamana senin için zaman kısa tabii ki. İnanmaya bilirsin gerçek olmadığınıda söyleyebilirsin ama saygılı olacaksın beyefendi.

Ayrıca Nisa surei 80. Ayette paygamber'e itaat eden Allah'a itaat etmiştir diyor yani peygamber hüküm koyabilir demek bu peygamberin hadislerinide ozamanlarda yaşayan sahabeler din adamları aktarır inanıp inanmamak sana kalmış ve okadar zamanı ziyan etmiştin:( üzgünüm
Daha düzgün cevap bile veremiyorsun, ya çocuksun ya da çok aptalsın. Yazık etmişmişim. Eminim hayatında Kur'an tefsiri bile okumamışsındır. Ayrıca saygılıyım. Bu konuda İslama inanmıyorum diye bir cümle de geçirmedim, g*t deliğinden fikir üretme. Önce okuduğunu anla öyle cevap ver, tamam ? Hadi sen çıkabilirsin şimdi konudan.

Daha düzgün cevap bile veremiyorsun, ya çocuksun ya da çok aptalsın. Yazık etmişmişim. Eminim hayatında Kur'an tefsiri bile okumamışsındır. Ayrıca saygılıyım. Bu konuda İslama inanmıyorum diye bir cümle de geçirmedim, g*t deliğinden fikir üretme. Önce okuduğunu anla öyle cevap ver, tamam ? Hadi sen çıkabilirsin şimdi konudan.
Dostum akıl sağlığını korumak için burdakilerle tartışmaya girme.

Bundan sonra dini konulara cevap vermem zaten. Maşallah forumun hepsi ehl-i sünnet müslüman.
hocam sanırım kuran müslümanısınız. bence en temiz inanca sahipsiniz adı sanı belli olmayan peygamberlikle alakalı olmayan insanların getirdiği kuralları reddediyorsunuz ben de yakın zamanda kuran müslümanlığına geçtim.
Dostum akıl sağlığını korumak için burdakilerle tartışmaya girme.
abicim eleman kuran müslümanı ona göre böyle bir şey yok? tartışmaya girmeye ne gerek var

hocam sanırım kuran müslümanısınız. bence en temiz inanca sahipsiniz adı sanı belli olmayan peygamberlikle alakalı olmayan insanların getirdiği kuralları reddediyorsunuz ben de yakın zamanda kuran müslümanlığına geçtim.
Müslümanken öyleydim. Şu an Müslüman değilim ama benim için değerlidir. Sadece yobaz olan Müslümanları ve Arapları sevmiyorum.

Biraz saçma bie konu fakat yazmam gerekli.
Çok fena susadım ve acıktım.Bugünlük orucumu erkem açsam ne olur?

Lütfen dalga geçmek için değil ciddi cevap verin
Bilerek bozduğunuz için 60 gün keffaret ve kaza orucu tutmanız gerekir.

abicim eleman kuran müslümanı ona göre böyle bir şey yok? tartışmaya girmeye ne gerek var
Kur'an Müslümanlığı nedir?

Bilerek bozduğunuz için 60 gün keffaret ve kaza orucu tutmanız gerekir.

Kur'an Müslümanlığı nedir?
Sadece Kur'an da yazana inanıyor. Peygamberin dediklerinin doğruluğundan şüphe ediyor ve söylediği hiçbir sözün doğruluğuna inanmıyor (veya direkt peygamber olduğuna inanmıyor). Kısacası İslam dinine göre küfre girmiş ve kafir olmuş oluyor.

Sadece Kur'an da yazana inanıyor. Peygamberin dediklerinin doğruluğundan şüphe ediyor ve söylediği hiçbir sözün doğruluğuna inanmıyor (veya direkt peygamber olduğuna inanmıyor). Kısacası İslam dinine göre küfre girmiş ve kafir olmuş oluyor.
Evet, haşa Kur'an bize yeter diyen kafir olur. Sahih hadisi inkar etmek adamı gavur eder.

Geri