Neler Yeni

Osmanlı'nın Karanlık Yüzü..

rapstarjustercik

80+ Bronze
Yani bence bunlar normal bilgiler halkımız Osmanlı'yı fazla abartıyor bence..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii bunlar zorunlu meseleler cellatlar hakkında bilgi paylaşmıştım.Sadece padişah kızlarını koruması için Mısır'dan getirilen 10 kişiden 8'i ölmesi sonucu hadım çıkıyor sadece padişah kızını korumak için!
Ne kadar her devlet gibi karanlık yüzü olsa da, diğerleri kadar karanlık değildir, Ama diğer tüm devletlerden daha parlak ve güzel bir İmpatorluk. İstersen buraya Romalıların Ermenilere yaptığı katliamı, Avusturalyadaki tüm insanları nasıl öldüklerini, Hristiyanların 1900'e kadar duş almasını haram kıldığını, İngilizler ve Fransızların katliamını, Rusyanın yaptığı işkenceleri ? Daha yazayım mı ? Yazsam sanırım 100-200 satır metin yazabilirim. Osmanlı bunların yanında sütten çıkmış ak kaşık kalır.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Bence sen fazla mı hafife alıyorsun :D Benim hakkımda gerici diye düşünmeni istemem ama osmanlı devleti dünyada 300 yıldan fazla en büyük devlet olmayı başardı.Mısırdan Avrupaya kadar hakim feth edilmiş bir toprak bütünlüğünden bahsediyoruz 625 seneye yakın ayakta kalmış bilim adına çok büyük başarılara imza atmış bir devlettir. Senin osmanlıyı abartma demen şu an amerikayıda abartmamak gibidir ama 1 gecede türkiyeyi haritadan silebilecek güçtedir mesela :D
Birincisi Osmanlı'nın ilk rumeli kalesi 1353'de Orhan Gazi'nin kardeşi Süleyman Paşa Tarafından Alındı.1700'e kadar balkan hakimiyeti bizimdi adam akıllı 1400 gibi balkanlara yerleştik.Balkanları kontrol ettikte noldu hepsi isyan etti.Afrika'yı Mısır Hariç askeri üs olarak kullandık.Orta-Doguyu kontrol ettik noldu isyan ettiler.Keşke bizde sömürseydik...

Ne kadar her devlet gibi karanlık yüzü olsa da, diğerleri kadar karanlık değildir, Ama diğer tüm devletlerden daha parlak ve güzel bir İmpatorluk. İstersen buraya Romalıların Ermenilere yaptığı katliamı, Avusturalyadaki tüm insanları nasıl öldüklerini, Hristiyanların 1900'e kadar duş almasını haram kıldığını, İngilizler ve Fransızların katliamını, Rusyanın yaptığı işkenceleri ? Daha yazayım mı ? Yazsam sanırım 100-200 satır metin yazabilirim. Osmanlı bunların yanında sütten çıkmış ak kaşık kalır.
Haklısın Osmanlı yine baya hoşgörülü bir devlet.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Bilgi güzel ancak başlık yanlış. O dönem cellatsiz ulke mi vardı. Bunu karanlık yüz olarak lanse etmeniz yanlış.

Farway

80+ Silver
Birincisi Osmanlı'nın ilk rumeli kalesi 1353'de Orhan Gazi'nin kardeşi Süleyman Paşa Tarafından Alındı.1700'e kadar balkan hakimiyeti bizimdi adam akıllı 1400 gibi balkanlara yerleştik.Balkanları kontrol ettikte noldu hepsi isyan etti.Afrika'yı Mısır Hariç askeri üs olarak kullandık.Orta-Doguyu kontrol ettik noldu isyan ettiler.Keşke bizde sömürseydik...
Sonuçta gittik aldık askeri üs olarak kullandık sadece sömürgecilik yapmadık ama bunlar osmanlının senin gözünde bu kadar abartılmayacak olayları mı? Bence hiç değil ve sonuna kadarda Atatürkü seven bir insan olarak bence gayet başarılı olaylardır.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Ayrıca yıkılması bile 223 sene sürmüş, tam 400 sene süper güç kalmış bir devlete abartılıyor demek, küfür etmekten daha ağırdır. 1500'lerde tüm Avrupa Osmanlıya kaçıyordu, huzurla yaşayalım diye, tüm bilim adamları o zamanlar Osmanlıya geliyordu, neden ? Çünkü Avrupa da bilim yasaktı. Osmanlı Halkı o kadar narif, merhametli, iyi bir halk ki, sokakta kimse asla bağırmaz, sessiz konuşurlardı, çünkü hasta veya uyuyan biri vardır ayıp olmasın diye. Bir çok Avrupalı gezgin Osmanlıyı gezmiştir, bununla ilgili de yorumlar yazmıştır. Açık okuyabilirsiniz, neredeyse hepsi Türklerle alışveriş yapın (güven duygusundan dolayı), aç kaldığınız zaman sizi asla aç bırakmazlar gibi yorumlar yapıyordu. Şimdi ise Avrupa Eski Osmanlı halkı, biz ise eski Avrupa halkıyız. Osmanlı Arap yarımadalardan ayrıldıktan sonra, her gün kıyamet kopmuştur, Suriye en büyük örneği değil mi ?

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Atatürk de bizim atamız Osmanlı'da atamız
Atatürk'ü putlaştıran ve sevmeyen kişiler zaten kasıtlı olarak yapıyor bunları

Osmanlı'nın da hataları / yanlışları oldu fakat yukarıda arkadaşın paylaştığı gibi hayvanlara zarar verilmezdi.
Camilerin duvarlarına bile kuş yuvası olan bir milletden bahsediyoruz

Atatürk'ün de yanlışları var.
Mesela Lozan , Lozan anlaşmasından kaynaklı şu an ki eğitim sistemimiz.
İleride değişeceği söyleniyor ne kadar belli değil

Senin amacın da cellatlardan falan bahsetmek değil gibi duruyor : "Osmanlı'nın Karanlık Yüzü " diye bir başlık görünce hiç de iyimsermişsin gibi gelmedi bana

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Atatürk de bizim atamız Osmanlı'da atamız
Atatürk'ü putlaştıran ve sevmeyen kişiler zaten kasıtlı olarak yapıyor bunları

Osmanlı'nın da hataları / yanlışları oldu fakat yukarıda arkadaşın paylaştığı gibi hayvanlara zarar verilmezdi.
Camilerin duvarlarına bile kuş yuvası olan bir milletden bahsediyoruz

Atatürk'ün de yanlışları var.
Mesela Lozan , Lozan anlaşmasından kaynaklı şu an ki eğitim sistemimiz.
İleride değişeceği söyleniyor ne kadar belli değil

Senin amacın da cellatlardan falan bahsetmek değil gibi duruyor : "Osmanlı'nın Karanlık Yüzü " diye bir başlık görünce hiç de iyimsermişsin gibi gelmedi bana
Hayır onun için yazmadım bu konuyu halkımız Osmanlıda cellat mı olur felan diye konuşurken duydum o yüzden yazdım aynı şekilde köle olayları felan filan işte

Celal Şengör ne kadar araştırmıştır veya araştırma yürütmüştür bilemiyorum ancak bence bu biraz ucu açık ve hatalı bir yorum olur.
Bende bilmiyorum Celal Şengör diye yazdım oraya linç yerim diye

Avolay

80+ Gold
Muhallebi çocukları saçmalığı zannettim , değilmiş :)

rapstarjustercik

80+ Bronze
Celal Şengör ne kadar araştırmıştır veya araştırma yürütmüştür bilemiyorum ancak bence bu biraz ucu açık ve hatalı bir yorum olur.
Celal Şengör ne kadar zeki de olsa, her zeki doğru söyleyecek değil. Osmanlı konusundan hiç bir yorumuna katılmıyorum. Osmanlı Cihan İmparatorluğu değil ha ? 192 tane savaş yapmış, 26sını kaybetmiş, 11'inde netice yok. 623 yıl nefes almış devlet, Cihan İmparatorluğu değil ha ? Çok ilginç.

Top Bottom