Neler Yeni

ÖSYM Tercih Sistemi Mantığı Nasıl İşliyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yakup Vatansever
Bu sene sınava girdim ve sayısal 360K yaptım istatistik bölümünde tercih yapmak istiyorum şunu öğrenmek istiyorum : diyelim ki X okulu 350 bin sıralama istiyor Y okulu da 370bin ve ikisi de yukarı aşağı oynama yapabilir eğer ben Y okulunu daha fazla istiyorsam tercih listesinde öne yazsam X okulunu da bi alt tercihe yazsam ve iki okulda benim sıralamamı okuluna kabul edecek olsa bu durumda tercih listesinde önde olan mı tutar yoksa başarı sırası daha yüksek olan mı?

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
gelmesi en az ihtimal yerden en çok ihtimale doğru yazmalısın örnek 360k ise 300-330k sıralama ilk 2 ye yazılabilir yığılma olduğu için riske girmemek adına daha sonradan 340k gibi bir bandla başlarsın son 2 tercihe 400-450k lık 2 tercih eklersin ne olur ne olmaz diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama en net tavsiyem yaşadığın şehirde bir dershaneye git çoğu yer ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor zaten

yinede ayakları yere sağlam basan bir tercih yapmakta fayda var örnek olarak 100-200k hayal yani boşuna yazma ölü tercih olur onun yerine daha sağlam bir tercih yapmalısın kampüs nerde vs kontrol et elin köyüne düşüyorsunuz sonra bizi suçluyorsunuz :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yakup Vatansever
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gelmesi en az ihtimal yerden en çok ihtimale doğru yazmalısın örnek 360k ise 300-330k sıralama ilk 2 ye yazılabilir yığılma olduğu için riske girmemek adına daha sonradan 340k gibi bir bandla başlarsın son 2 tercihe 400-450k lık 2 tercih eklersin ne olur ne olmaz diye

ama en net tavsiyem yaşadığın şehirde bir dershaneye git çoğu yer ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor zaten

yinede ayakları yere sağlam basan bir tercih yapmakta fayda var örnek olarak 100-200k hayal yani boşuna yazma ölü tercih olur onun yerine daha sağlam bir tercih yapmalısın kampüs nerde vs kontrol et elin köyüne düşüyorsunuz sonra bizi suçluyorsunuz :D
yok zaten istatistik bölümü her sene sıralamasını düşüren bölüm geçen sene muğla sıtkı koçman ve çanakkale 18 Maer 360K ile kapamış selçuk üniversitesi ise 390K ile kapamış gönlüm çanakkale ve selçuk tan yana ancak açıkta kalmamak için muğla da yazmak istiyorum çanakkale tutmadı diyelim hem selçuk hem muğla beni alıcak ise ben selçuk a gitmek isterim , herkesin dediğine göre muğlanın sıralaması daha düşük diye oraya atar ancak tercih listemde selçuk u 2. ye muğla yı 3. ye yazarsam bir şey değişir mi onu merak ediyorum.

Top Bottom