Otobüste ileri yaşlılara yer verme

Kimse yer vermek zorunda değil, aynı şekilde kimse de yer istemeye hakkı yok. Ben ayakta durmakta zorlanan insanlara her zaman yer veririm, bu sadece yaşlı demek değil. Mesela bazen sakatlık geçirenler oluyor onlara yer veririm. Ama sağlıklı ve sırf kadın olduğu için yer isteyenlere asla yer vermem.

Yer vermiyorum diye bana vuran bile oldu. "Vermiyorum kardeşim. Zorla mı alacaksın? Ben para veriyorum üstelik. Gönlüne geçiremiyorsan kendi özel otomobilini kullan." diyeceksin. Benim gibi.

Kulaklığı takar yoluma bakarım. Laf söylendiğini duyarsam hafifçe gülümserim. Çıldırıyorlar tecrübeyle sabit :)

Bugün yaşadıgım bir olay
Eve gitmek için otobüse binmistim otobüs bir süre sonra doldu ve bir sonraki durakta 50 li yaslarda bir bayan bindi evet bu yaş aralıgı çokta yaşlı değil fakat kadın biraz fiziki anlamda zayıf geldi bana, arkaya baktım ve en sağda boş bir koltuk gördüm ve yer verme eyleminde bulunmadım ve kadın ayakta gitmeye başladım bende arkaya oturmadığına göre yolu fazla uzun degil diye düsündüm arkadan bir ses geldi buyrun buraya oturabilirsiniz diye boş koltuğu gösteriyordu kadın gitti oturdu ve dediki " ben boş yer görememiştim" hemen sonra ise " bu gençlerde saygı artık yok eskiden gencler yaşlilara yer verirdi" gibisinden birsey dedi ah be ablam boş koltuğa oturmuyorsun fırça atıyorsun üstelik ha şunuda söylim boş koltuğun yanında bir erkek oturmuyordu rahatsız olabilme durumu yok
Siz bu baslıktaki olgu hakkında ne düsünüyorsunuz
Ayakta duramayacak kadar hasta veya fiziksel sorunları varsa yer vermek doğru olur bence.

Bugün yaşadıgım bir olay
Eve gitmek için otobüse binmistim otobüs bir süre sonra doldu ve bir sonraki durakta 50 li yaslarda bir bayan bindi evet bu yaş aralıgı çokta yaşlı değil fakat kadın biraz fiziki anlamda zayıf geldi bana, arkaya baktım ve en sağda boş bir koltuk gördüm ve yer verme eyleminde bulunmadım ve kadın ayakta gitmeye başladım bende arkaya oturmadığına göre yolu fazla uzun degil diye düsündüm arkadan bir ses geldi buyrun buraya oturabilirsiniz diye boş koltuğu gösteriyordu kadın gitti oturdu ve dediki " ben boş yer görememiştim" hemen sonra ise " bu gençlerde saygı artık yok eskiden gencler yaşlilara yer verirdi" gibisinden birsey dedi ah be ablam boş koltuğa oturmuyorsun fırça atıyorsun üstelik ha şunuda söylim boş koltuğun yanında bir erkek oturmuyordu rahatsız olabilme durumu yok
Siz bu baslıktaki olgu hakkında ne düsünüyorsunuz
Vermek zorunda değilim banane kardeşim

Bizim kültürümüzde (özellikle Doğu Asya) yaşlı insan artık hayatını yaşamış acısını çekmiş saygı duyulması gereken insanlar olarak görülüyor. Her ne dediyse yapmalısın, herkesten daha iyi davranmalısın gibi gibi. Böyle bir olay kültürel mesela ama ben şahsi olarak düşününce (kültürü yok sayarsak) yine de rahat etmesini sağlarım. Çünkü sen ayakta biraz yorulursun fakat o ayakta duramaz. Bu tip şeyler. Sen ağırlık taşıyabilirsin fakat o fıtık olur. Sen yazıyı hızlı okuyabilirsin fakat o gözlükleriyle bile zor okur. Ve en önemlisi sen sağlıklı, mantıklı, önyargısız düşünebilirsin fakat o düşünemez, dik kafalılık yapar. İşte bu yüzden yaşlılarda aradığım tek şey saygı. Bana mantıklı düşünmesini beklemem. Sana saygısızlık yapıyorsa bunun en belirgin sebepleri yaşlılık.
Mükemmel düsünce tarzı , saol knk.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayakta duramayacak kadar hasta veya fiziksel sorunları varsa yer vermek doğru olur bence.
Yok boş koltuk olmasa verirdim zaten

Ben kendim içinde söylüyorum, insanım ve herkes gibi yoruluyorum. O koltuk boşsa otururum ve kalkmam da. Yaşlılara, diğer insanlara ( engelliler vb kişiler hariç ) yer verme gibi bir zorunluluğum yok. Hele ki böyle vızvız yapanlara günahımı vermem.

Bazı dayılar var mesela, o kadar temiz, nur yüzlü gözüküyor ki direk saygıdan kalkıp veriyorum. O yer verdiğimde teşekkür edişi yetiyor zaten. Bazıları da tepende dikiliyor böyle, bakışlarıyla sövüyor gibi bakıyor. Çok tilt oluyorum ama yapacak bir şey yok.

beni dürtmüşlerdi kalkayım diye :D
Dün gece yatmadığın için çok uykun var, sende otobüste kulağında kulaklık müzik eşliği ile dinleniyorsun, bu yüzden dürtüleri hissetmedin ;)🤫

Beni de dürtüyorlardı, bende yatıyor taklidi yapıyordum, sonra teyze cıkcık diye ses çıkarıp gidiyordu

Geri