mikemmel acıklamalarİşlemci: ''Ben 4 GHz hızında çalışıyorum.''
OC: ''İşlemci al şu fazladan voltajı, daha yüksek hızlara çık.''
mesela işlemciye yapınca kaç fps artıyor
Oyununa göre değişir ama Unlost'un Bi videosunda Shortdust Yoldaş En Yüksek Grafiklerde ~170 civarı artırmıştı
Overclock sadece voltaj arttırılarak yapılmaz.İşlemci: ''Ben 4 GHz hızında çalışıyorum.''
OC: ''İşlemci al şu fazladan voltajı, daha yüksek hızlara çık.''
Kaç GHz yapmış o?
0.6 GHz bile CS:GO'da ortalama 25 FPS etki yapıyor, 170 FPS artış yalandır, yalan değilse sıvı nitrojen falan kullanması lazım veya İntel işlemci ise işlemciyi stok frekansından turbo yapmışlardır
Overclock sadece voltaj arttırılarak yapılmaz.
Videoyu şimdi bulamadım ama Yoldaşta normal halde 360-370 falan alırken 520 civarına çıkarıyodu
OC'nin asıl amacı işlemci performansını kapasite doğrultusunda arttırmaktır çarpan kilidi açık olan işlemcilerin hepsine yapılabilir(teoride) ancak OC'yi yapmanda bir anlam olacaksa en düşük Voltajda en yüksek performansı ararsın.konu yukarıda
peki hocamm benim 2.20GHz var kaça kadar basabilirim?OC'nin asıl amacı işlemci performansını kapasite doğrultusunda arttırmaktır çarpan kilidi açık olan işlemcilerin hepsine yapılabilir(teoride) ancak OC'yi yapmanda bir anlam olacaksa en düşük Voltajda en yüksek performansı ararsın.
Net bir cevap vermek çok zor mesela 3.8 GHz işlemci 5'e çıkarılmıştı bir testte. Asıl cevap ise güç kaynağınız işlemciniz, ana kartınız, soğutmanıza bakar.peki hocamm benim 2.20GHz var kaça kadar basabilirim?