Neler Yeni

Overclock yaptıktan sonra aldığım mavi Ekran

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Normalde olmuyorsa yaptığınız overclockta ki voltaj yememiştir.
Overclock yaptıktan sonra stres testi yaptınız mı ve uyguladığınız voltaj ghz kaçtır?

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normalde olmuyorsa yaptığınız overclockta ki voltaj yememiştir.
Overclock yaptıktan sonra stres testi yaptınız mı ve uyguladığınız voltaj ghz kaçtır?
Overclock denemesi yapmak istedim cpb kapalı 4200 mhz 1385 v. mavi ekran hatası aldım stres testinden sonra lakin oc siz testte ki sıcaklık değerim ile oc li strest testinde ki sıcaklık değerlerim aynıydı anlam veremedim.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Overclock denemesi yapmak istedim cpb kapalı 4200 mhz 1385 v. mavi ekran hatası aldım stres testinden sonra lakin oc siz testte ki sıcaklık değerim ile oc li strest testinde ki sıcaklık değerlerim aynıydı anlam veremedim.
İşlemciniz ve anakartınız nedir?

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Furmark cpu burner ve cinebench20 de 60 derece civarı
İşlemciniz silikon kalitesi nedir?
Bronz Sample işlemcim ile 4.4 GHZ 1.35V ile gördüm.
GHZ yükseltip deneyin diyeceğim ama genelde voltaj düşük gelince mavi ekran alırsınız, bilemedim.

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
İşlemciniz silikon kalitesi nedir?
Bronz Sample işlemcim ile 4.4 GHZ 1.35V ile gördüm.
GHZ yükseltip deneyin diyeceğim ama genelde voltaj düşük gelince mavi ekran alırsınız, bilemedim.
Hocam şöyle diyim clocktuner eski sürümde gold yeni sürümde bronze cıkıyor ama yeni sürüm testi 10 sn sürüyor daha sonra mavi ekran hatası alıyorum. Genel olarak işlemci ile ilgili oc ya da voltaj sorunu olduğunda mavi ekran hatası alıyorum. Çözmek istediğim de bu mavi ekran hatasını kaldırıp işlemcinin kapasitesini görmek.

Ekler

• 3500xx.JPG
    3500xx.JPG
    25 KB · Hit: 77

mfimmel

80+ Silver
Furmark cpu burner ve cinebench20 de 60 derece civarı
Aida64 testi yap bios menüsünden voltaj autodayken ne kadar veriyor 4.2 ghz onu kontrol et not al sonra ryzen master programından teker teker indir autodaki voltajı ve her indirdiginde 5 dakikalık aida testlerine sok test sonucunda Max sıcaklığa 2 derece ekle böyle böyle pc kapanana kadar veya kasana kadar voltajı indir kastigi veya kapandığı andaki voltajı not al 2 tik üstünü bios dan kaydet işlem tamam bide sicakligin testte 75 80 dereceyi geçmemesi lazım sadece cpu ve fpu seçeceksin birde bu işlemler bittikten sonra ryzen masteri loglariyla beraber pcinden tamamen kaldır

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hocam şöyle diyim clocktuner eski sürümde gold yeni sürümde bronze cıkıyor ama yeni sürüm testi 10 sn sürüyor daha sonra mavi ekran hatası alıyorum. Genel olarak işlemci ile ilgili oc ya da voltaj sorunu olduğunda mavi ekran hatası alıyorum. Çözmek istediğim de bu mavi ekran hatasını kaldırıp işlemcinin kapasitesini görmek.
Bu testi CPB açık ve stok Ghz ve voltaj ile mi alıyorsunuz?

Aida64 testi yap bios menüsünden voltaj autodayken ne kadar veriyor 4.2 ghz onu kontrol et not al sonra ryzen master programından teker teker indir autodaki voltajı ve her indirdiginde 5 dakikalık aida testlerine sok test sonucunda Max sıcaklığa 2 derece ekle böyle böyle pc kapanana kadar veya kasana kadar voltajı indir kastigi veya kapandığı andaki voltajı not al 2 tik üstünü bios dan kaydet işlem tamam bide sicakligin testte 75 80 dereceyi geçmemesi lazım sadece cpu ve fpu seçeceksin birde bu işlemler bittikten sonra ryzen masteri loglariyla beraber pcinden tamamen kaldır
Sadece FPU işaretlerse daha doğru sonucu almaz mı?
Sonuçta FPU daha çok yoruyor ve güç çektiriyor.

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
Hocam biraz karışık anlattınız tam anlamadığım için bu işlerden daha sade şekilde rica etsem sırayla :)
Bu testi CPB açık ve stok Ghz ve voltaj ile mi alıyorsunuz?

Sadece FPU işaretlerse daha doğru sonucu almaz mı?
Sonuçta FPU daha çok yoruyor ve güç çektiriyor.
Bios default ayarlarda oluyor clocktuner testinde.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hocam biraz karışık anlattınız tam anlamadığım için bu işlerden daha sade şekilde rica etsem sırayla :)

Bios default ayarlarda oluyor clocktuner testinde.
Undervolt değerleriniz çok saçma geldi bana, beraber yapabilirdik de boş zamanım yok.

Top Bottom