Neler Yeni

Oyun dışı ticareti engellemek ???

Can...

80+ Platinum
Merhabalar sevgili arkadaşlar geliştirmiş olduğumuz bir oyunumuz mevcut bu oyunun içerisinde bir ticaret sistemi mevcut bu ticaret sistemini korumak için yapılan ticaretlerin oyun içerisinde kalmasını istiyoruz yani oyun için elde edilen para birimi ile satılmasını istiyoruz oyun dışı ticareti [TL/USD/EURO] engellemek adına bir çok yöntem var fakat bir nevi yasal olmuyor maalesef ekip olarak 1 haftadır düşünüyoruz fakat net bir çözüme daha ulaşamadık sizin tavsiyeleriniz nedir nasıl olabilir sizce bu teşekkür ederim.
takip edin chatleri vs oyunu izleyin bir gariplik varmı diye ve kesin ticaret yapan kişilerin hesaplarını banlayı oyuncularda banlanma korkusu oluşur o halde en mantıklısı bu gibi

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
ee o zaman niye dış ticaret engellenmeye çalışılıyor ki
çünkü bu sefer bu bir oyun olmaktan çıkıyor ve ticaret haneye dönüşüyor. Adamlar gerçek paranın kokusunu aldığı için zor olan mobları (hayvanları) kesebilmek için 50 tane pc kurup slotları ( bir grup aynı tür yaratığın bulunduğu alan ) kapatıyorlar ve oyunu oyun için oynamaya çalışan adamları engelliyorlar. Örneklemek gerekirse oyun sana diyor ki bana 50 tane mor kurt kes ve bunun karşılığında bir tane bıçak kazan ama bu para hırsından dolayı gözü dönen adamlar o slotları kapattığı için bu adam tek başına o mobları kesemeyip görevleri tamamlayamıyor ve belirli bir süre sonra oyunu mecbur bırakmak zorunda kalıyor. Bu haksız rekabet oluyor ve bu tür durumlarda illegal yazılımlar da çoğalıyor daha fazla para kazanma hırsından dolayı.

milenix

80+ Gold
çünkü bu sefer bu bir oyun olmaktan çıkıyor ve ticaret haneye dönüşüyor. Adamlar gerçek paranın kokusunu aldığı için zor olan mobları (hayvanları) kesebilmek için 50 tane pc kurup slotları ( bir grup aynı tür yaratığın bulunduğu alan ) kapatıyorlar ve oyunu oyun için oynamaya çalışan adamları engelliyorlar. Örneklemek gerekirse oyun sana diyor ki bana 50 tane mor kurt kes ve bunun karşılığında bir tane bıçak kazan ama bu para hırsından dolayı gözü dönen adamlar o slotları kapattığı için bu adam tek başına o mobları kesemeyip görevleri tamamlayamıyor ve belirli bir süre sonra oyunu mecbur bırakmak zorunda kalıyor. Bu haksız rekabet oluyor ve bu tür durumlarda illegal yazılımlar da çoğalıyor daha fazla para kazanma hırsından dolayı.
ee oyuncu gelmişse burda ki sıkıntı ne oluyor o oyun yine aktif bir şekilde oynanıyor kitlesi nasıl ve neden oynadığı farklı olsada?

Beak-Go

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cem KAYA

Ekler

• Free.png
    Free.png
    1.2 MB · Hit: 35

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
ee oyuncu gelmişse burda ki sıkıntı ne oluyor o oyun yine aktif bir şekilde oynanıyor kitlesi nasıl ve neden oynadığı farklı olsada?
bu kısmı anlatabilmem için sanırım biraz bu tarz oyunlarda vakit geçirmen gerekiyor. ama sadeleştirerek şöyle anlatmaya çalışayım sen 3 ay boyunca ateş renginde yanan bir kılıca sahip olabilmek için günde 6 saat oyun oynuyorsun ama bir para babası gelip gerçek parayı basıp o ateş renginde yanan silaha anında sahip oluyor ve düellolarda da seni öldürüyor. Parayı basan m4 kasaya binen bmw ci kardeşimiz bununla yetinmeyip üstüne senin 10 vuruşta öldürüp para kazanmaya çalıştığın yaratıkları da tek vuruşta kesip daha da güçleniyor ve daha çok para kazanıp yine gerçek paraya çevirerek parasını katlıyor. Burada haksız bir rekabet söz konusu olduğundan konuyu açan arkadaşımız bu tarz durumların yaşanmasını istemiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

konuyu açan arkadaşımız da yıllardır bu durumdan muzdarip olduğu için kendi geliştirecekleri oyunda bunun önüne geçmek istiyor haklı olarak. Hak eden emek veren oyuncu güçlensin, parayı basıp en güçlü eşyaları satın alıp milleti bezdiren tipler uzak dursun oyunumdan demek istiyor.

Beak-Go

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cem KAYA
bu kısmı anlatabilmem için sanırım biraz bu tarz oyunlarda vakit geçirmen gerekiyor. ama sadeleştirerek şöyle anlatmaya çalışayım sen 3 ay boyunca ateş renginde yanan bir kılıca sahip olabilmek için günde 6 saat oyun oynuyorsun ama bir para babası gelip gerçek parayı basıp o ateş renginde yanan silaha anında sahip oluyor ve düellolarda da seni öldürüyor. Parayı basan m4 kasaya binen bmw ci kardeşimiz bununla yetinmeyip üstüne senin 10 vuruşta öldürüp para kazanmaya çalıştığın yaratıkları da tek vuruşta kesip daha da güçleniyor ve daha çok para kazanıp yine gerçek paraya çevirerek parasını katlıyor. Burada haksız bir rekabet söz konusu olduğundan konuyu açan arkadaşımız bu tarz durumların yaşanmasını istemiyor.

konuyu açan arkadaşımız da yıllardır bu durumdan muzdarip olduğu için kendi geliştirecekleri oyunda bunun önüne geçmek istiyor haklı olarak. Hak eden emek veren oyuncu güçlensin, parayı basıp en güçlü eşyaları satın alıp milleti bezdiren tipler uzak dursun oyunumdan demek istiyor.
Teşekkür ederim kral ♥

takip edin chatleri vs oyunu izleyin bir gariplik varmı diye ve kesin ticaret yapan kişilerin hesaplarını banlayı oyuncularda banlanma korkusu oluşur o halde en mantıklısı bu gibi
Düşünüp yorum yaptığın için teşekkür ederim dostum bu sistem zaten yılladır mevcut ve böyle bir yazılım elimizde mevcut bunla uğraşan ekip arkadaşlarım var zaten

milenix

80+ Gold

bunu engellemek imkansıza yakın gibi bir şey anca oyunda mod ekibi kurulur şüpheli gözüken kişiler tespit edilip banlanır ya da bu adaletsizlik devam eder ben hiç oynamayı beceremiyorum arkadaşımla x oyuna gireyim diyorum arkadaşımın nerdeyse maxlanmış hesabına ben giriyorum benim daha yeni açtığım hesaba o giriyor yine de direkt beni yenebiliyor hiç beceremiyorum oyun oynamayı bu yüzden oynamıyorum :)

Beak-Go

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Cem KAYA
bunu engellemek imkansıza yakın gibi bir şey anca oyunda mod ekibi kurulur şüpheli gözüken kişiler tespit edilip banlanır ya da bu adaletsizlik devam eder ben hiç oynamayı beceremiyorum arkadaşımla x oyuna gireyim diyorum arkadaşımın nerdeyse maxlanmış hesabına ben giriyorum benim daha yeni açtığım hesaba o giriyor yine de direkt beni yenebiliyor hiç beceremiyorum oyun oynamayı bu yüzden oynamıyorum :)
Bu yorumunda kendi sorunu kendin cevaplamış oldun dostum :)

milenix

80+ Gold
Bu yorumunda kendi sorunu kendin cevaplamış oldun dostum :)
aga benim dediğim ben maxlanmış hesabı alıyorum arkadaşım daha yeni açılmış hiç geliştirilmemiş hesabı alıyor yine beni yeniyordu bu tamamen benim becerisizliğim bu yüzden oynamıyorum o yüzden oyunların tam olarak nasıl işlediğini bilmiyorum

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
haro
Oyun içindeki parayı, gerçek hayatta kazanca çevirmenin kısa ismi 'Real money transfer' oluyor.
Oyunculara yararı var ise bunu engellemek, oyuncu sayısını düşürüp oyunu öldürüyor. Oyunun ticaret sisteminin önü çok açıksa ve dengesizse yine normal oyuncuya bir şey olmuyor ama oyundan para kazanan kitle piyasayı çok düşürüyor ve kazançlar batıyor. Ve sadece para kazanmak için oynayanlar oyunu bırakıyorlar, zevkine oynayanlar oyunda kalıyor. Ama fast levelling yani taxi hizmeti tarzı hizmeti sunan, yani oyundaki parayla kendini gerçek hayatta geçindirmeye çalışanlar oyunu bırakınca, zevkine oynayan adamlarda bu tarz hizmetleri satın alamıyorlar yani özetle olan yine zevkine oynayan oyunculara oluyor. Özetle gördügüm çogu oyunda Real money transfer işlerinin zarardan çok faydası var. Oyun daha canlı oluyor ve zevkine oynayan kişiler oyundan daha çok zevk alıyorlar. Hatta aylık üyelik satan oyun firmalarıda daha çok kazanıyor. Bu şöyle oluyor: hem real money transfer yapan adamlar aylık üyelik alıyorlar. Bazıları 1-3 tane farklı hesaba aylık üyelik alıyor. Oyun canlı oldugu için daha çok oyuncu oyunda kalıyor. Böylece daha fazla aylık üyelik alınıyor.
Real Money Transfere karşı olan kitlenin yüzde 99 kadarını açıklamak istiyorum öncelikle: bu tarz kişiler genelde bir pc ye 200.000 tl verebilecek tipler ama orjinal oyun almaya 1 tl vermeyecekler tiplerdir. Bazılarının maddi durumları iyi olmadıgı için real money transfere karşılar ama oyun içindeki taxi vb hizmetlerden iki yüzlü şekilde faydalanmaktanda geri kalmazlar. Şöyle düşünün taxi hizmetini satın alıyor, taxi satan adam sanki zevkine o hizmeti yapıyor saatlerce hergün. Birde utanmadan çıkıp diyor 'sana oyun içinde verdigim parayı taxi hizmeti için verdim git oyun pazarından birşeyler satın al' gerçek hayatta paraya çevirme. Oldu gülüm. Bir kere oyunu düzgünce oynadıgını savunuyorsan gelip taxi hizmeti bile almayacaksın kendi levelini kasacaksın. Böyle iki yüzlü insanlardan ben igreniyorum. Bu kadar büyük iki yüzlülük olmaz çünkü. Not burada RMT'ye karşı olan ve zevkine oynayan her kişi iki yüzlü degildir. Zevkine oynayanlara saygım var ama bunlara iki yüzlü deme sebebim RMT yapılan şeyleri oyun içinde satın alıp RMT yapan kişileri besleyen kişiler. Yani RMT'ye karşı olup RMT'cinin ekmegine yag süren kişilerdir.
Bazı oyunlarda real money transfer engelleniyor. Bu seferde RMT'ye karşı olan kitlenin en az iki katı kadarda RMT yapan ve zevkine oynayan kitle oyunu bırakıyor. Ama bu engelleme aslında tam olmuyor. Para kazandıran şeyler oyun içinde farkediliyor onlar engelleniyor ama başka yollar yine kalıyor veya bulunuyor. Ama bazen bu engellemelerden sonra ya daha az para kazanıyorsunuz yada tam tersi daha fazla kazanmaya başlıyorsunuz. Burada Zevkine oynayan ve RMT yapan kitle oyun yönetimine kızıp oyunu bırakıyor. İki yüzlülük yapan zevkine oynayan kitle günün sonunda kazanmış oluyor ama onlarda tam kazanamıyor yine RMT yapılıyor.
Konuyu baglamaya çalıştıgım yer ve bu kadar uzun yazma sebebimde şu: Bu yazdıklarımı okursanız oyuncu kitlesi bile aslında real money transferi kendi işine geldigi kadarıyla istiyor. İstemiyorum diyen bile istiyor iki yüzlülük yaparak. Oyun yapımcılarıda aylık 20.000 üyelik satıyorsa en az 5000 üyesi Real money transfer yapan kitle. Ve bahsettigim engellemelerde işe yaramıyor el altından başka yollar bulunuyor. Kısacası bunu engellemek imkansıza yakın, oyun sisteminizi iyi yapacaksınız ve olabildigince oyununuz RMT'yi engelleyeceksiniz. Ama ne yaparsanız yapın yine bir yol bulunacak çünkü bu işler arz ve talep işleri.

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
işte bu durumda da bir oyuna sıfırdan başlayıp bir karakteri sıfırdan yaratıp var edebilmek o tadı almak çok önemli ve keyifli. Legal bir mmorpg veya rpg oyununda en üst seviye eşyalara sahip olmak da yetmiyor. Combo sistemi dediğimiz kişinin kendisinin geliştirebildiği ( farklı kombinasyonlarla tuşlara basarak karakterin sahip olduğu yetenekleri kullanmak) fonksiyonlar da ön plana çıkıyor ama sağolsun biz türkler Macro dediğimiz basit hile yazılımları ile de bu işin legalliğini hiç ettik :) açıkcası severek ve beğenerek oynamak gerekiyor yoksa zor .

konumuza gelecek olursak konuyu açan arkadaşın isteği gayet güzel gayet doğru ama bu tarz engellemeler günümüz şartlarında pek sevilmeyecektir. İnsanların çoğunlu bu tarz açık dünya oyunlarını bir zevk veya eğlence biçiminden uzak tutarak para kazanma hırsına dönüştürdüğünden muhtemeldir ki tutmayacaktır. Engellenmeye çalışılan sistem için çok ayrıntılı bir yazılım gerekmektedir. Her bir eşyanın ayrı kodları oluşturulup takip edilebilirliği arttırılabilir , item trade sistemi aktifken yapay bir zekanın bu durumu kontrol edebilmesi mümkün olabilir ama dediğim gibi çok ayrıntı ve çok zaman isteyen konular bunlar.

Oyun içindeki parayı, gerçek hayatta kazanca çevirmenin kısa ismi 'Real money transfer' oluyor.
Oyunculara yararı var ise bunu engellemek, oyuncu sayısını düşürüp oyunu öldürüyor. Oyunun ticaret sisteminin önü çok açıksa ve dengesizse yine normal oyuncuya bir şey olmuyor ama oyundan para kazanan kitle piyasayı çok düşürüyor ve kazançlar batıyor. Ve sadece para kazanmak için oynayanlar oyunu bırakıyorlar, zevkine oynayanlar oyunda kalıyor. Ama fast levelling yani taxi hizmeti tarzı hizmeti sunan, yani oyundaki parayla kendini gerçek hayatta geçindirmeye çalışanlar oyunu bırakınca, zevkine oynayan adamlarda bu tarz hizmetleri satın alamıyorlar yani özetle olan yine zevkine oynayan oyunculara oluyor. Özetle gördügüm çogu oyunda Real money transfer işlerinin zarardan çok faydası var. Oyun daha canlı oluyor ve zevkine oynayan kişiler oyundan daha çok zevk alıyorlar. Hatta aylık üyelik satan oyun firmalarıda daha çok kazanıyor. Bu şöyle oluyor: hem real money transfer yapan adamlar aylık üyelik alıyorlar. Bazıları 1-3 tane farklı hesaba aylık üyelik alıyor. Oyun canlı oldugu için daha çok oyuncu oyunda kalıyor. Böylece daha fazla aylık üyelik alınıyor.
Real Money Transfere karşı olan kitlenin yüzde 99 kadarını açıklamak istiyorum öncelikle: bu tarz kişiler genelde bir pc ye 200.000 TL verebilecek tipler ama orjinal oyun almaya 1 TL vermeyecekler tiplerdir. Bazılarının maddi durumları iyi olmadıgı için real money transfere karşılar ama oyun içindeki taxi vb hizmetlerden iki yüzlü şekilde faydalanmaktanda geri kalmazlar. Şöyle düşünün taxi hizmetini satın alıyor, taxi satan adam sanki zevkine o hizmeti yapıyor saatlerce hergün. Birde utanmadan çıkıp diyor 'sana oyun içinde verdigim parayı taxi hizmeti için verdim git oyun pazarından birşeyler satın al' gerçek hayatta paraya çevirme. Oldu gülüm. Bir kere oyunu düzgünce oynadıgını savunuyorsan gelip taxi hizmeti bile almayacaksın kendi levelini kasacaksın. Böyle iki yüzlü insanlardan ben igreniyorum. Bu kadar büyük iki yüzlülük olmaz çünkü. Not burada RMT'ye karşı olan ve zevkine oynayan her kişi iki yüzlü degildir. Zevkine oynayanlara saygım var ama bunlara iki yüzlü deme sebebim RMT yapılan şeyleri oyun içinde satın alıp RMT yapan kişileri besleyen kişiler. Yani RMT'ye karşı olup RMT'cinin ekmegine yag süren kişilerdir.
Bazı oyunlarda real money transfer engelleniyor. Bu seferde RMT'ye karşı olan kitlenin en az iki katı kadarda RMT yapan ve zevkine oynayan kitle oyunu bırakıyor. Ama bu engelleme aslında tam olmuyor. Para kazandıran şeyler oyun içinde farkediliyor onlar engelleniyor ama başka yollar yine kalıyor veya bulunuyor. Ama bazen bu engellemelerden sonra ya daha az para kazanıyorsunuz yada tam tersi daha fazla kazanmaya başlıyorsunuz. Burada Zevkine oynayan ve RMT yapan kitle oyun yönetimine kızıp oyunu bırakıyor. İki yüzlülük yapan zevkine oynayan kitle günün sonunda kazanmış oluyor ama onlarda tam kazanamıyor yine RMT yapılıyor.
Konuyu baglamaya çalıştıgım yer ve bu kadar uzun yazma sebebimde şu: Bu yazdıklarımı okursanız oyuncu kitlesi bile aslında real money transferi kendi işine geldigi kadarıyla istiyor. İstemiyorum diyen bile istiyor iki yüzlülük yaparak. Oyun yapımcılarıda aylık 20.000 üyelik satıyorsa en az 5000 üyesi Real money transfer yapan kitle. Ve bahsettigim engellemelerde işe yaramıyor el altından başka yollar bulunuyor. Kısacası bunu engellemek imkansıza yakın, oyun sisteminizi iyi yapacaksınız ve olabildigince oyununuz RMT'yi engelleyeceksiniz. Ama ne yaparsanız yapın yine bir yol bulunacak çünkü bu işler arz ve talep işleri.
eline sağlık hocam gayet güzel açıklamışsın durumu.

Silinsin

80+ Silver
Yorum yapanların çoğu hayatın da mmorpg oynamamış belli ki, oynadığını iddia ediyorsa da etmesin: mmorpg gibi oyunlar yıllar süren zevklerdir ve belli süre sonra tad vermemeye başlar zevk alınmış, para yenmiş ve keyif bitmiştir bu nokta da bir hiç uğruna yıllarca oynamış gibi hissetmek sadece köle sistemini destekleyen bir absürtlüktür, Firma zarar etmesin diye böyle bir önlem alıyorsa o firmanın her oyunu yıkılmaya mahkumdur konu sahibinin de oyunu falan olduğunu düşünmüyorum açmış veya açacak bir metin2 pvp büyük ihtimalle nasıl engellerim diye fikir danışıyor (Başka bir oyun geliştirdiğinizi iddia ediyorsanız şuraya küçük bir kod demeci bırakın ki biz size inanalım.) :D başka türlü bir oyun geliştirici, ekip lideri veya v.b. şahıslar gelip burada danışmaz bunu zaten, kitlesel oyunlar kitlesel düzeyde ki ekiplerden çıkar valorant ayrı bir dünyadır örneklenmesi bile saçma he valorant neden getirmiyor derseniz onlar da para için getirmiyor oyun ömrü uzasın diye değil cs:go'da yıllardır pazar sistemi var useri düşmüyor gaben para sevmiyor mu? seviyor tek fark şu gaben satıştan da para kazanıyor uzun lafın kısası ben kazanayım ama bana yıllarca para kazandıran oyuncu oynayacak vakit bulamadığın da artık zevkleri değiştiğin de iki item satıp cebine harçlık çıkaramasın tabi olur neden olmasın :D biri oradan atlamış yok Türk'ler macro çıkarmış falan filan bunların çoğu Türk'lere falan ait değil o kadar item satılmasa o oyun çoktan ölmüştü oynayan oynuyor sıkılan satıyor alan memnun veren memnun uzun lafın kısası fikir çok ama gerek yok oyuncuları sömürmek tamamen bir rezalettir.

Top Bottom