Oyun için işlemci çekirdek sayısını azaltmak sorun yaratır mı?

Reaksiyon skoru
0
Herkese merhaba, ben prototype 1 almıştım ama girince sürekli atıyordu oyundan, ben de internette sorunun çözümüne baktığımda 8 çekirdekli işlemcilerde oyunun crash yediği yazıyordu bende CPU 0, CPU 1, CPU 2, CPU 3 hariç geriye kalanın tikini kaldırdım; bu yaptığım acaba işlemciye zarar verir mi tam ifade edemediysem kusuruma bakmayın bunun için görsel yükledim, görsele bakarsanız yardımcı olur.

Ekler

• Desktop Screenshot 2025.07.23 - 20.19.24.97.webp
    Desktop Screenshot 2025.07.23 - 20.19.24.97.webp
    69.6 KB · Hit: 31
CPU 0,1,2,3,4,5,6,7 olanlari acin cunku CPU 0 core iken CPU 1 thread olur, CPU 2 core iken CPU 3 thread olur dediklerimi acarsaniz 4 cekirdek 8 thread olarak oyunu calistirabilirsiniz, sizin attiginiz gorselde fiziksel cekirdek cok az bu sefer de performans yerlerde olur veya cekirdek yetmedigi icin coker oyun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Islemciye de zarar vermez neden versin.

Bazı oyunlarda bu sistem düzgün çalışabilir ama bazı oyunlarda performans düşürür. Herhangi bir zararı yoktur işini görüyorsa kullanabilirsin. Ama @Armi3067 'nin dediği gibi core ve thread olayını anlaman lazım.

CPU 0,1,2,3,4,5,6,7 olanlari acin cunku CPU 0 core iken CPU 1 thread olur, CPU 2 core iken CPU 3 thread olur dediklerimi acarsaniz 4 cekirdek 8 thread olarak oyunu calistirabilirsiniz, sizin attiginiz gorselde fiziksel cekirdek cok az bu sefer de performans yerlerde olur veya cekirdek yetmedigi icin coker oyun.

Islemciye de zarar vermez neden versin.
Konuyla kısmen alakalı bir şey soracağım bir oyuna bu yöntemle Core = thread verebiliyor muyuz mesela işlemci 6 Core 12 thread ise oyun 6 Core 6 thread kullansın diyebilir miyiz?

Baya oyun fazla thread ile performans düşürüyor çünkü, şuanki işlemcimde o özellik yok zaten ama ilerde olabilir.

Konuyla kısmen alakalı bir şey soracağım bir oyuna bu yöntemle Core = thread verebiliyor muyuz mesela işlemci 6 Core 12 thread ise oyun 6 Core 6 thread kullansın diyebilir miyiz?

Baya oyun fazla thread ile performans düşürüyor çünkü, şuanki işlemcimde o özellik yok zaten ama ilerde olabilir.
BIOS uzerinden SMT kapatarak direk threadleri tamamen iptal edebilirsiniz veya bu tarz yontemler ile thread'leri oyun icin iptal edebilirsiniz. 6 core 6 thread dedigimiz aslinda 6 core dur direk thread 0 dir ama evet dediginiz dogru zaten genelde de boyle geciyor thread olmayan islemciler toplam is parcacigini bildirmek icin.

Ben bi ara gecikme sapkinligim oldugu icin kapali kullaniyorduma ama 6 cekirdekli islemcide onermiyorlar zaten ve dogru performans olumsuz etkileniyor, ama bu mevzuda geri de kaldi tabii. Bende duydum bir kac icerik ureticisinden fakat threadreaper gibi islemcilerde yapiyorlar bunu thread sayisi cok cok abarti olanlarda hatta bu intelin yeni cikan islemcilerini icin bunu soylemisti: Iste yuksek thread sayisi oyun performansini olumsuz etkieleybiliyor her bir threadde calisacagi icin falan diye de biri threadreaper biri 10 cekirdekli intel islemci :D

BIOS uzerinden SMT kapatarak direk threadleri tamamen iptal edebilirsiniz veya bu tarz yontemler ile thread'leri oyun icin iptal edebilirsiniz. 6 core 6 thread dedigimiz aslinda 6 core dur direk thread 0 dir ama evet dediginiz dogru zaten genelde de boyle geciyor thread olmayan islemciler toplam is parcacigini bildirmek icin.
Zaten dediğiniz gibi threadi komple iptal ediyordum normalde de böyle oluyorsa oyuna göre ayar vermek mantıklı geldi mesela oynadığım bir oyun var thread olmayınca 2 kat FPS veriyor ama bazı oyunlarda da FPS düşüyor tam tersine.

Zaten dediğiniz gibi threadi komple iptal ediyordum normalde de böyle oluyorsa oyuna göre ayar vermek mantıklı geldi mesela oynadığım bir oyun var thread olmayınca 2 kat FPS veriyor ama bazı oyunlarda da FPS düşüyor tam tersine.
Process Lasso kullanin hocam ki bence kullaniyorsunuzdur da tam sizlik o zaman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,595
Üyeler
186,212
Son üye
DubaiCup
Geri