Neler Yeni

Çözüldü✓ OYUN OYNARKEN BİLGİSAYAR KAPANMASI

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Bahri Burak DOĞDU
Düşük grafikli oyunları oynarken sorun olmuyor ama yüksek grafikli oyunları aynarken yarım bir saat sonra bilgisayarım kendini kapatıp tekrar açıyor sıcaklık değerlerime baktığımda herhangi bir sorun yoktu işlemci fazla ısınmasın diye boostu kapattım biosdan fakat sadece süre uzadı sonrasında ekran kartı sıcaklığımdan şüphelenip onun da fanlarını otomatikten manuele aldım sistemim aşağıdaki gibidir

İ510400 f
Rtx2060 super
16 gb ram
Asus h410m v3 anakart
550 w psu

Bilgisayarım fazla ısınmasın diye her yolu denedim fakat işlemci max 50 derecelerde takılıyor ekran kartım ise 60 dereceyi göemüyor bile yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

McQueen95

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
ömer eren ilkaya
Instagram
Erenilkaya
Steam
McQueen
Twitter
bayanmayanbay
Discord
bayanmayanbay#2566
Düşük grafikli oyunları oynarken sorun olmuyor ama yüksek grafikli oyunları aynarken yarım bir saat sonra bilgisayarım kendini kapatıp tekrar açıyor sıcaklık değerlerime baktığımda herhangi bir sorun yoktu işlemci fazla ısınmasın diye boostu kapattım biosdan fakat sadece süre uzadı sonrasında ekran kartı sıcaklığımdan şüphelenip onun da fanlarını otomatikten manuele aldım sistemim aşağıdaki gibidir

İ510400 f
Rtx2060 super
16 gb ram
Asus h410m v3 anakart
550 w psu

Bilgisayarım fazla ısınmasın diye her yolu denedim fakat işlemci max 50 derecelerde takılıyor ekran kartım ise 60 dereceyi göemüyor bile yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
aynısını ben de yaşıyorum ama benim pc geri açmıyor sadece klavye mouse kulaklık ve monitör gidiyor kasa hala çalışır halde kalıyor
kasadan kapama tuşuna bastığımda,basılı tuttuğumda da kapanmıyor powerin tuşundan kapatıp açıyorum sebebini anlayamadım

mehmet444

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mehmet
Pek anlamam ama Ram de sorun olabilir mi acaba çıkar tak yap bi belki kendine gelir

Ceasar123

80+ Silver
Sorunu belirlemiş gibisin aslında.
Boost'u kapamak ısındırmayı geciktirir veya çözer. Sende boostu kapayınca sürenin uzadığını söylemişsin.
Ayrıca yüksek grafikli fazla ısınan oyunlarda olduğunuda belirtmişsin.
Sorun belli fazla ısınıyor.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

İ510400 f
Rtx2060 super
16 gb ram
Asus h410m v3 anakart
550 w psu

Öncelikle yaşadığın hata çok can sıkıcı. Altından herhangi bir sebep çıkabilir. Benim aklıma ilk olarak güç kaynağı ve sıcaklık geliyor. Sıcaklık değerlerim normal demişsin, güç kaynağın da bu sistem için oldukça yeterli. İnternette de bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. Kimisi BIOS güncelleme ile çözmüş, kimisi güç kaynağını yükselterek, kimisi de anakartına ekstra mosfet soğutucu takarak. Tek tek ilerlemekten başka şansın yok gibi. İşlemci sıcaklığı anakartını da etkiliyor olabilir. Sorun anakartının ısınmasından kaynaklıysa belki de boostu kapatman bu yüzden süreyi uzatmıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunu belirlemiş gibisin aslında.
Boost'u kapamak ısındırmayı geciktirir veya çözer. Sende boostu kapayınca sürenin uzadığını söylemişsin.
Ayrıca yüksek grafikli fazla ısınan oyunlarda olduğunuda belirtmişsin.
Sorun belli fazla ısınıyor.
İşlemci 90+ derecelerde takılsa evet haklısın diyeceğim fakat arkadaşın söylediğine göre işlemcisi 50 derecelerdeymiş. Bu da oldukça düşük.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Bahri Burak DOĞDU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle yaşadığın hata çok can sıkıcı. Altından herhangi bir sebep çıkabilir. Benim aklıma ilk olarak güç kaynağı ve sıcaklık geliyor. Sıcaklık değerlerim normal demişsin, güç kaynağın da bu sistem için oldukça yeterli. İnternette de bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. Kimisi BIOS güncelleme ile çözmüş, kimisi güç kaynağını yükselterek, kimisi de anakartına ekstra mosfet soğutucu takarak. Tek tek ilerlemekten başka şansın yok gibi. İşlemci sıcaklığı anakartını da etkiliyor olabilir. Sorun anakartının ısınmasından kaynaklıysa belki de boostu kapatman bu yüzden süreyi uzatmıştır.

İşlemci 90+ derecelerde takılsa evet haklısın diyeceğim fakat arkadaşın söylediğine göre işlemcisi 50 derecelerdeymiş. Bu da oldukça düşük.
Yeni ekran kartı takmam ile oluşmaya başladı bu sorun fakat sonrasında esski ekran ksrtımı taakıp yine aynnı testleri yyaptığımda yine aaynı sorun ile karşılaştım.

Pek anlamam ama Ram de sorun olabilir mi acaba çıkar tak yap bi belki kendine gelir
Eve gidincs deniycem bi arkadaşımda silgiyle sil demişti

Bios dan da olabilir emin değilim ama biosda problem olsaydı bile neden yeni kartı aldıktan sonra problem oluşmaya başaladı onu çözemedim

Son düzenleme:

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,066
İsim
Mehmet Aslan
Yeni ekran kartı takmam ile oluşmaya başladı bu sorun fakat sonrasında esski ekran ksrtımı taakıp yine aynnı testleri yyaptığımda yine aaynı sorun ile karşılaştım.

Eve gidincs deniycem bi arkadaşımda silgiyle sil demişti

Bios dan da olabilir emin değilim ama biosda problem olsaydı bile neden yeni kartı aldıktan sonra problem oluşmaya başaladı onu çözemedim
yakın zaman da psu da bir anormallik oldu mu ?

RevaLogon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ahmet Bozkurt
Bence psu ya bakılması lazım. Boostu kapattığı için fazla wat çekmiyor ama oyun grafik kartına yer yer yüklendiğinde wat artıyor psu yetmiyor gücü kesiyor.

Bu da başka bir bakış açısı.

Yada ekran kartını sök çıkart yaptığınızda anakarta zarar vermiş olabilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Bahri Burak DOĞDU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yakın zaman da psu da bir anormallik oldu mu ?
Yok hayır hiç sorun olmadı

Bence psu ya bakılması lazım. Boostu kapattığı için fazla wat çekmiyor ama oyun grafik kartına yer yer yüklendiğinde wat artıyor psu yetmiyor gücü kesiyor.

Bu da başka bir bakış açısı.

Yada ekran kartını sök çıkart yaptığınızda anakarta zarar vermiş olabilir misiniz ?
Psu da olabilir belki sorun ama ekran kartı konusunda sanmıyorum

BetaLG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enesdemir

İ510400 f
Rtx2060 super
16 gb ram
Asus h410m v3 anakart
550 w psu

oyun oynarken kaç derece alıyorsunuz

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,066
İsim
Mehmet Aslan
Yok hayır hiç sorun olmadı

Psu da olabilir belki sorun ama ekran kartı konusunda sanmıyorum
farklı bir psu ile deneyin bilgisayarcıda falan

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Bahri Burak DOĞDU
BU GÜN YENİ PSU ALDIM SORUN ÇÖZÜLDÜ GİBİ DURUYUORU İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,387
Üyeler
168,439
Son üye
Thayphon
Top Bottom