Neler Yeni

Oyun Oynarken Ekranda Oluşan Yataylamasına Kırmızı Çizgi

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Dostlar selam RDR Online oynarken ekranda sürekli farkettiğim bir durum oluyor yataylamasına bir kırmızı çizgi oluyor ekranda ama aniden geliyor ve gidiyor ama farkediyorum yani ama masaüstünde dolaşırken ya da video izlerken olmuyor bu düşündüğüm iki tane sebep var benim aklımda:
1) Monitör arızası= dostlar bunu düşünmemin sebebi monitörümü yaklaşık 7 yıldan beri kullanıyor olmam 21,5inch 2ms 60Hz bir monitör kullanıyorum zaten monitörümün kendisinde sıkıntılar var mesela bazenleri ekran bir anda gidip geliyor 2 3 saniyeliğine oyun oynarken ya da farklı bir şey yaparken farketmiyor bir anda 2 3 saniyeliğine gidiyor monitörden kaynaklandığını düşündüm başta

2) Ekran Kartı ısınması= dostlar bunu da internetten küçük bir araştırma yaptığımda düşündüm ve bir sebepte LoL tarzı oyunlarda bu sıkıntının olmaması ve bir de masaüstünde takılırken ve video izlerken bu sıkıntının olmaması şimdi tekrardan RDR Online'a girip size değerlerimi atacağım anlaşılabilir olması için bir de şunu sormak istiyorum eğer bu sorun ekran kartı arızasındansa bu sorunu nasıl çözebilirim garantisi var ama kabul eder mi bilmiyorum korkutuyor açıkcası beni bu durum
Kırmızı çizgi:
fb5aa4bd-b08b-41c2-a2b3-63fbb0cfbf3c.jpg

Değerlerim:
1607275951866.png

Dostlar şimdi iki tane derece ayarı var ekran kartında ikisini de açtım
1607275985342.png

68 derece olan GPU Sıcaklığı
91 derece olan GPU Temperature 2 91 derece olanı 95 dereceye kadar çıktığını hatırlıyorum dostlar
bir de şunu söylemiş olayım bu sorun oyunun başlarında olmuyor sonralarda olmaya başlıyor
35 40 dakika oynadıktan sonraki değerler:
1607277108453.png

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,054
İsim
.
Dostlar selam RDR Online oynarken ekranda sürekli farkettiğim bir durum oluyor yataylamasına bir kırmızı çizgi oluyor ekranda ama aniden geliyor ve gidiyor ama farkediyorum yani ama masaüstünde dolaşırken ya da video izlerken olmuyor bu düşündüğüm iki tane sebep var benim aklımda:
1) Monitör arızası= dostlar bunu düşünmemin sebebi monitörümü yaklaşık 7 yıldan beri kullanıyor olmam 21,5inch 2ms 60Hz bir monitör kullanıyorum zaten monitörümün kendisinde sıkıntılar var mesela bazenleri ekran bir anda gidip geliyor 2 3 saniyeliğine oyun oynarken ya da farklı bir şey yaparken farketmiyor bir anda 2 3 saniyeliğine gidiyor monitörden kaynaklandığını düşündüm başta

2) Ekran Kartı ısınması= dostlar bunu da internetten küçük bir araştırma yaptığımda düşündüm ve bir sebepte LoL tarzı oyunlarda bu sıkıntının olmaması ve bir de masaüstünde takılırken ve video izlerken bu sıkıntının olmaması şimdi tekrardan RDR Online'a girip size değerlerimi atacağım anlaşılabilir olması için bir de şunu sormak istiyorum eğer bu sorun ekran kartı arızasındansa bu sorunu nasıl çözebilirim garantisi var ama kabul eder mi bilmiyorum korkutuyor açıkcası beni bu durum
Kırmızı çizgi:
Alıntıyı görüntüle
Değerlerim:
Alıntıyı görüntüle
Dostlar şimdi iki tane derece ayarı var ekran kartında ikisini de açtım
Alıntıyı görüntüle
68 derece olan GPU Sıcaklığı
91 derece olan GPU Temperature 2 91 derece olanı 95 dereceye kadar çıktığını hatırlıyorum dostlar
bir de şunu söylemiş olayım bu sorun oyunun başlarında olmuyor sonralarda olmaya başlıyor
35 40 dakika oynadıktan sonraki değerler:
Alıntıyı görüntüle
Sanırım VRAM'ler çok ısınıyor. Garantiye gönder 91 derecede çalışması kartın GG olmasına sebep olabilir.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım VRAM'ler çok ısınıyor. Garantiye gönder 91 derecede çalışması kartın GG olmasına sebep olabilir.
VRAM sıcaklığı 71 derece gösteriyor dostum ama bir de nasıl yollayacağımı bilmiyorum kesin olarak emin miyiz ekran kartından olduğundan çünkü hem itopyadan aldım bilgisayarı hem de pandemi sürecindeyiz işlemcim apu değil 30 gün hiç bir şey yapmadan duramam ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

91 derce calisan kart mi olur çok ateşli ne markasi modeli ver direk garantiye
Dostum modeli MSI RX 5700 MECH GP OC modeli ama iki tane sıcaklık var hangisi bilemedim

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantiye göndermeniz iyi olur
Dediğim gibi dostum emin miyiz ekran kartından olduğundan çünkü en az 1 ay bekletirler beni yüksek ihtimal bir de cyberpunk çıkacak aldım o kadar oynayamazsam üzer yani monitörümde kesin olarak bir sıkıntı var ama bu ondan mı kaynaklanıyor emin değilim :(

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ekran görüntüsü aldığınız zaman ekran görüntüsünde gözüküyor mu ?

Aşık Diktatör

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
Furkan Daşcı
Hemen furmarka sokup 30dk sonra sonuçlari at

Monitor kaynaklida olabilir

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
Dediğim gibi dostum emin miyiz ekran kartından olduğundan çünkü en az 1 ay bekletirler beni yüksek ihtimal bir de cyberpunk çıkacak aldım o kadar oynayamazsam üzer yani monitörümde kesin olarak bir sıkıntı var ama bu ondan mı kaynaklanıyor emin değilim :(
Kırmızı çizgiler çıktığı an ekran görüntüsü alın, eğer kırmızı çizgiler ekran görüntüsünde görünüyorsa sorun ekran kartındadır, görünmüyorsa monitördedir.

FansXArmy

80+ Bronze
Monitördende kaynaklı olabilir kesin emin olmak zor

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Ekran görüntüsü aldığınız zaman ekran görüntüsünde gözüküyor mu ?
Dostum videoya aldım ama arada bir olduğu için nerede olduğunu bilmiyorum ama izledim yarısından itibaren videonun herhangi bir kırmızılık yok
Hemen furmarka sokup 30dk sonra sonuçlari at

Monitor kaynaklida olabilir
yapacağım dostum oyundayım oyunum bittiğini anda testini yapıp atarım bu arada herhangi bir kapanma olmadı onu da söyleyeyim

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
115 dereceye kadar dayanacığını 90-95 derece normal 90 derece altı iyi yazmışlar başka konular ve forumlarda

Top Bottom