Neler Yeni

Oyun oynarken elektrik gitmesi sorun oluşturur mu?

Merhaba,oyun oynarken elektrikler bir anda gitti.Akım korumalı priz,evde topraklama hat ve kısa devre vb. korumalara sahip bir PSU'm var.

Sisteme bir zararı olmuş mudur diye düşünüyorum.Ayrıca oyunun dosya doğrulamasını yapmak iyi olur mu?Oyunda bir sorun oluşur mu peki veyahut işletim sisteminde?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,540
İsim
Olcay akbulut
hocam valla dikkat etmekte fayda var bi ups alabilirsiniz, bizim burda sürekli kesiliyor içime dert oldu. Pcyi satıp ipade geçeceğim hem bu nedenden hemde bir kaç olay yüzünden daha

Ladidadi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ulaş
hocam valla dikkat etmekte fayda var bi ups alabilirsiniz, bizim burda sürekli kesiliyor içime dert oldu. Pcyi satıp ipade geçeceğim hem bu nedenden hemde bir kaç olay yüzünden daha
önerebilceğiniz ups var mı?

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Merhaba,oyun oynarken elektrikler bir anda gitti.Akım korumalı priz,evde topraklama hat ve kısa devre vb. korumalara sahip bir PSU'm var.

Sisteme bir zararı olmuş mudur diye düşünüyorum.Ayrıca oyunun dosya doğrulamasını yapmak iyi olur mu?Oyunda bir sorun oluşur mu peki veyahut işletim sisteminde?
Elektrik kesilmelerinde genel olarak zarar gören parça had disk olur eğer hard disk varsa. Elektronik diğer bileşenler çoğunlukla zarar görmez. Bir ara ben çok yaşamıştım bir yerde sadece hard diskimde sorun görmüştüm. O zaman ssd yoktu ve şu an elektirk kesilince ssdlerde zarar olacağını sanmam ama verilerin sağlığında sorun olabilir kullanıldığı an kesinti olduğu için. Windowsta sorun olsa windows illa ki söyler bunu. Oyun dosyalarında da sorun olsa tekrar açtığında problem yaşaman gerekiyor. Sorun yoksa devam.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Aynı konuyu daha önce de açmıştın. Anlaşılan şu ki sık sık elektrikler gidiyor sizde. Uzun vadede sıkıntı çıkarması muhtemel. UPS almanı öneririm.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı konuyu daha önce de açmıştın. Anlaşılan şu ki sık sık elektrikler gidiyor sizde. Uzun vadede sıkıntı çıkarması muhtemel. UPS almanı öneririm.
Hocam saçma bir şekilde sadece bu oturduğum sokakta kesilebiliyor genelde gece vakti oluyor bu durum.Etrafa bakıyorum diğer sokaklarda elektrik oluyor.Ne yapabilirim bu konu hakkında?Ups olarak ne önerirsiniz 600-800tl arasında?
Ayrıca oyun dosyalarını doğruladım ve tüm dosyalar doğrulandı dedi,eksik bulmadı.Peki bu indirmeler nedir acaba?Doğruladığına dair midir?Çünkü eksik bir şey bulduğunu belirtmedi Steam.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    479.9 KB · Hit: 145
Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,619
İsim
Hakanbey
Hocam saçma bir şekilde sadece bu oturduğum sokakta kesilebiliyor genelde gece vakti oluyor bu durum.Etrafa bakıyorum diğer sokaklarda elektrik oluyor.Ne yapabilirim bu konu hakkında?Ups olarak ne önerirsiniz 600-800tl arasında?
Ayrıca oyun dosyalarını doğruladım ve tüm dosyalar doğrulandı dedi,eksik bulmadı.Peki bu indirmeler nedir acaba?Doğruladığına dair midir?Çünkü eksik bir şey bulduğunu belirtmedi Steam.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eğer çok elektrik gidiyorsa kesinlikle ups alın. Bu elektrik gitme problemleri yüzünden güç kaynağım yandı yeni güç kaynağı almak zorunda kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sisteme yeterli gelir mi peki?

-R5 2600
-Msi Rx570
-B450 A-Pro
-16 gb Ram
-Aerocool Kcas 600W 80 Plus Bronze ( Max-12V 540W)
-Toshiba 240gb Ssd
-Wd500gb Hdd
-Xpg m.2 ssd

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,619
İsim
Hakanbey
Hocam sisteme yeterli gelir mi peki?

-R5 2600
-Msi Rx570
-B450 A-Pro
-16 gb Ram
-Aerocool Kcas 600W 80 Plus Bronze ( Max-12V 540W)
-Toshiba 240gb Ssd
-Wd500gb Hdd
-Xpg m.2 ssd
5dk açık tutar. zaten önemli olan elektrik gidince pc normal şekilde kapatmak.

şahin doğan

80+ Platinum
Top Bottom