Oyun oynarken Gpu kullanımı %0 a kadar düşüp anlık takılma yaratıyor

Reaksiyon skoru
1
Merhaba örnek olarak ark survival evolved oynuyorum ve oyunda durduk yere takılmalar yaşıyorum ekran kartım kullanımı %0 a kadar düşüyor anlık olarak ve bu da oyunda takılmalar meydana getiriyor En düşük ayarda da en yüksek ayarda da aynı ddu ile driver sildim tekrar yükledim ama durum hala aynı Sistemim aşağıdaki gibidir
rtx 4060
gskill cl18 2x16 (32 gb) ram 3600mhz
r5 5600 işlemci
m2 ssd
b450m k2 anakart

GPU %0 a düşme anları:

1750111566784.webp

Teşekkürler şimdiden

Ekler

• 1750111554559.webp
    1750111554559.webp
    30 KB · Hit: 11
Merhaba örnek olarak ark survival evolved oynuyorum ve oyunda durduk yere takılmalar yaşıyorum ekran kartım kullanımı %0 a kadar düşüyor anlık olarak ve bu da oyunda takılmalar meydana getiriyor En düşük ayarda da en yüksek ayarda da aynı ddu ile driver sildim tekrar yükledim ama durum hala aynı Sistemim aşağıdaki gibidir
rtx 4060
r5 5600 işlemci
m2 ssd
b450m k2 anakart

GPU %0 a düşme anları:

Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler şimdiden
Darboğaz yapmasının imkanı yok o işlemcinin o karta başka bi durum var hocam

rtx 4060
r5 5600 işlemci
m2 ssd
b450m k2 anakart

GPU %0 a düşme anları:

Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler şimdiden
Bu durum sadece Ark oynarken mi yaşanıyor? Windows güncel mi? DDU zaten kullanmışsınız. Bios güncel mi? Diğer driverlar (chipset vs.) güncel mi?
En son ne zaman temiz kurulumla format attınız?

Ek olarak Pc kapatıp ekran kartının güç kablosunun tam yuvasına yerleşip yerleşmediğinden emin olabilir misiniz?

Bu durum sadece Ark oynarken mi yaşanıyor? Windows güncel mi? DDU zaten kullanmışsınız. Bios güncel mi? Diğer driverlar (chipset vs.) güncel mi?
En son ne zaman temiz kurulumla format attınız?

Ek olarak Pc kapatıp ekran kartının güç kablosunun tam yuvasına yerleşip yerleşmediğinden emin olabilir misiniz?
Şu anlık gözlemimle evet ark oynarken ama bazı birkaç oyunda da yapıyor
Windows güncel
Ddu birkaç kere yaptım sonuç değişmedi
Driverlar güncel bildiğim kadarıylar ama genel driver güncelliğini kontrol edebileceğim bi şey var mı bilmiyorum
Bios güncellemesi hakkında pek bi şey bilmiyorum açıkçası
Format atmayalı baya oldu attığımda da en son windowsun kendi sağladığı formatı atmıştım pc sıfırlamamı ne
Bunu da şimdi denedim sonuç aynı

Şu anlık gözlemimle evet ark oynarken ama bazı birkaç oyunda da yapıyor
Windows güncel
Ddu birkaç kere yaptım sonuç değişmedi
Driverlar güncel bildiğim kadarıylar ama genel driver güncelliğini kontrol edebileceğim bi şey var mı bilmiyorum
Bios güncellemesi hakkında pek bi şey bilmiyorum açıkçası
Format atmayalı baya oldu attığımda da en son windowsun kendi sağladığı formatı atmıştım pc sıfırlamamı ne
Bunu da şimdi denedim sonuç aynı
Ben direk format atın demek istemiyorum ancak uzun zaman geçtiyse bi format atmanız iyi olur. Format için USB hazırlama videoları var YouTube da. Bakarak kolayca yapabilirsiniz. Driverlara gelince, driverlar zaten format atılınca en baştan kurulması gerekecek. Anakartınızın marka modelini yazıp kendi resmi sitesinden windows 10 veya 11 hangisini kullanıyorsanız tercih ederek ilgili driverları kurun, aynı şekilde ekran kartı driver ini da nvidia sitesinden aratıp kuruverin. Kısacası temiz bir kurulum yapın. Windows güncellemelerini de yapmanız gerekebilir formattan sonra, onları da yapın. Ama format atmadan evvel ekran kartına takılı olan güç kablosunu ve ekran kartının anakarta tam oturup oturmadığını bir kontrol ediverin. Sonuç değişmezse format denersiniz.

Bios güncellemesine gelince, onunla ilgili videolar da YouTube da mevcut. Anakartınızın marka modelini yazarak sitesinden (beta olmayan) son bios sürümünü kurabilirsiniz. Bios güncellemeden önce videosunu ve önemli noktaları iyice öğrenin.

Umarım bunlardan birisi sorununuzu çözer.

Son düzenleme:
rtx 4060
r5 5600 işlemci
m2 ssd
b450m k2 anakart

GPU %0 a düşme anları:

Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler şimdiden
1750181682880.webp
%62 kullanılıyor 0a nerede düşmüş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz mı acaba? 9800x3d öneririm. Herkes iyi diyor. 4060'a darboğaz hiç yapmıyormuş.
aynen 4060a 9800x3d hadi onu geçtim ddr4e 9800x3d puhahah

Ben direk format atın demek istemiyorum ancak uzun zaman geçtiyse bi format atmanız iyi olur. Format için USB hazırlama videoları var YouTube da. Bakarak kolayca yapabilirsiniz. Driverlara gelince, driverlar zaten format atılınca en baştan kurulması gerekecek. Anakartınızın marka modelini yazıp kendi resmi sitesinden windows 10 veya 11 hangisini kullanıyorsanız tercih ederek ilgili driverları kurun, aynı şekilde ekran kartı driver ini da nvidia sitesinden aratıp kuruverin. Kısacası temiz bir kurulum yapın. Windows güncellemelerini de yapmanız gerekebilir formattan sonra, onları da yapın. Ama format atmadan evvel ekran kartına takılı olan güç kablosunu ve ekran kartının anakarta tam oturup oturmadığını bir kontrol ediverin. Sonuç değişmezse format denersiniz.

Bios güncellemesine gelince, onunla ilgili videolar da YouTube da mevcut. Anakartınızın marka modelini yazarak sitesinden (beta olmayan) son bios sürümünü kurabilirsiniz. Bios güncellemeden önce videosunu ve önemli noktaları iyice öğrenin.

Umarım bunlardan birisi sorununuzu çözer.
Format attım bios güncelledim kabloları düzelttim hala aynı problemi yaşıyorum

Alıntıyı görüntüle%62 kullanılıyor 0a nerede düşmüş
Grafiğe bakarsan inişli çıkışlı çizginin aşağıda olduğu yerlerde 0 a düşüyor

alt tab atarsan düşer sen oyun içindeki problemi videoya alıp atsana

Msi afterburner kurup, izleme ekranına güç kullanımlarını hem yüzde olarak hem de watt değeri olarak ayarlayabilir misiniz? Böylelikle drop girdiğinde güç tüketimindeki dalgalanmayı görelim.

Bir de hw info indirin, oyunu açmadan önce yalnızca sensör şeklinde açın. Sağ altta kayıt alma seçeneği olması lazım masaüstüne kayıt alacak şekilde açıp oyuna geçin. Oyunu oynarken arkada kaydı alsın. Testi bitirince, kaydı buraya ativerin. Psu nuzun voltaj değerlerine vs bakalım bi.

Son olarak arkadaşın da dediği gibi videoya alma şansınız varsa alıp atın oyun sırasında oyunda ne oluyor msi afterburner kaydı da gözükür, hw info kaydında da voltaj değerleriyle vs karşılaştırma yaparız.

Geri