Neler Yeni

OYUN YAPMAK İÇİN HANGİ ÜNİVERSİTEYİ OKUMAK GEREKİR

KEYTANSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
KEY
Oyun yapmak için yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği mi okumak gerekir.(hangisini okumak daha mantıklı)

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Yazılım mühendisliği ama tavsiyem interneten falan öğren yazılımı ve unreal engine gibi oyun motorlarininda eğitimleri var ( Okuma demiyorum bir yandan ordanda öğren )

The Semih

80+ Gold
Yazılım mühendisliği ama tavsiyem YouTube’dan falan öğren yazılımı ve unreal engine gibi oyun motorlarininda eğitimleri var
Onları yapanlar piyasayı batırdı şuan herkes oyun yapmaya çalışıyor o kanallar yüzünden. 13 yaşında çocuk unreal engine kullanıyor sunucularda görmüştüm.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Onları yapanlar piyasayı batırdı şuan herkes oyun yapmaya çalışıyor o kanallar yüzünden
Öyle kanallar değil normal şekilde eğitimler udemy falanda olabilir sen sadece Erzurum gibi oyunları görmüş olabilirsin ama içinde yetenek olan herkes çok iyi oyunlar yapabilir çalmadan mesela mount and blade

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sen internet'ten öğrenebildin mi?
İngilizce bilgiside varsa öğrenebilir temelini atmak amacıyla sonuçta direk herseyi okulda öğrenmek yerine bir yerden başlatılabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Üni bölümünü okurken evde pratik olarak izlenmeli onun dışında okumayıp sadece youtubdan böyle saçmalık yok.
Okumadan demiyorum zaten parantez açtım orda

The Semih

80+ Gold
Öyle kanallar değil normal şekilde eğitimler udemy falanda olabilir sen sadece Erzurum gibi oyunları görmüş olabilirsin ama içinde yetenek olan herkes çok iyi oyunlar yapabilir çalmadan mesela mount and blade
Kaliteli örnekleri biliyorum, fakat yüzdeliğe vurursak piyasaya zarar veriyorlar.

İngilizce bilgiside varsa öğrenebilir temelini atmak amacıyla sonuçta direk herseyi okulda öğrenmek yerine bir yerden başlatılabilir.

Okumadan demiyorum zaten parantez açtım orda
Ben okurken parantez felan yoktu ondan öyle cevap verdim.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Kaliteli örnekleri biliyorum, fakat yüzdeliğe vurursak piyasaya zarar veriyorlar.
Tabi orasida var ama herkes böyle yapicak diye bi algı yok belki yeteneği cikicak ve aklında güzel fikir olucak.

The Semih

80+ Gold
Tabi orasida var ama herkes böyle yapicak diye bi algı yok belki yeteneği cikicak ve aklında güzel fikir olucak.
Teneke kafalar bu konuda çok başarılı, bu bahsettiğim şey sadece unreal için değil Blender programınada yapılıyor. Kuzenim bu işlerle uğraşıyor modelleme tarzı, Discordda resmiyeti olmayan yerlerde ucuzdan model satmaya çalışıyorlarmış ve kaliteli yapan arkadaşlara engel oluyorlar.

Oyun yapmak için yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği mi okumak gerekir.(hangisini okumak daha mantıklı)
Animasyon ve Dijital Oyun Tasarımı bu bölümü araştır hocam.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Herhangi bir yazılım mühendisliği. Üniversite fark etmiyor yazılım mühendisliğinde (üst düzey bir üniversiteye gitmezsen tabi) tamamen kendini geliştirmeye, pratiğe ve azme bağlı.

Ama yazılım mühendisliği para kazanmak için yapılmaz, oyun yapmak hiç öyle düşünüldüğü kadar kolay değil, oyunu tutturmak ve iyi şekilde yapmak hiç hiç hiç kolay değil. Sırf oyunlara ilginiz var diye yazılım mühendisi olmaya çalışmayın.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Messi bile antrenör ile çalışıyor. Ben İnternet'ten bakarım demiyor. Antrenör ne kadar iyiyse, başarı da o kadar yüksek.

Bir de, herkes Messi olamıyor. Yetenek yoksa, Antrenör de kurtaramıyor.

Top Bottom