Neler Yeni

Oyuna Girince Monitor Sinyali Kesiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
Oyuna girince bir kac dakika sonra monitor sinyali kesiliyor ekran gidiyor. Kasa hala calisiyor, youtubede birsey aciksa ses gelmeye devam ediyor fakat oyun sesi kesiliyor. Cift monitor ile denedim biri masaustundeyken diger monitor oyundayken iki monitorde gidiyor. Bilgisayara az once format attim hersey guncel ama yine de devam ediyor. Ayrica anakartta ariza isigi yanmiyor yani bir sorun yok gibi gozukuyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
Oyuna girince bir kac dakika sonra monitor sinyali kesiliyor ekran gidiyor. Kasa hala calisiyor, youtubede birsey aciksa ses gelmeye devam ediyor fakat oyun sesi kesiliyor. Cift monitor ile denedim biri masaustundeyken diger monitor oyundayken iki monitorde gidiyor. Bilgisayara az once format attim hersey guncel ama yine de devam ediyor. Ayrica anakartta ariza isigi yanmiyor yani bir sorun yok gibi gozukuyor.
Tüm sistemini yazar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tüm sistemini yazar mısın?
GAINWARD RTX 4060Ti PHANTER 16GB
INTEL CORE i5-13400F
2x Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD
ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI
Deepcool LS720 Rgb 360MM SIVI Soğutma
THERMALTAKE H570 TG 750W 80PLUS 3x120mm ARGB Fanlı Siyah Kasa
Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör

Bu şekilde sistem

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
GAINWARD RTX 4060Ti PHANTER 16GB
INTEL CORE i5-13400F
2x Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB SSD
ASUS TUF GAMING H770-PRO WIFI
Deepcool LS720 Rgb 360MM SIVI Soğutma
THERMALTAKE H570 TG 750W 80PLUS 3x120mm ARGB Fanlı Siyah Kasa
Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör

Bu şekilde sistem
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. Hiçbir ayarı açma. Sistemde bir değişiklik olup olmayacağına bak bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. Hiçbir ayarı açma. Sistemde bir değişiklik olup olmayacağına bak bakalım.
Tamamdir deneyip bildirecegim tesekkurler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dedigin sekilde yaptim ve oyuna girdim 1 2 dk icinde ayni seyi tekrarladi. Girdigim oyun northgard. Sicaklik ekran karti 40 45ti islemci ise 35lerdeydi.

Tamamdir deneyip bildirecegim tesekkurler

Dedigin sekilde yaptim ve oyuna girdim 1 2 dk icinde ayni seyi tekrarladi. Girdigim oyun northgard. Sicaklik ekran karti 40 45ti islemci ise 35lerdeydi.
Furmark ile 10dk boyunca test yaptim. Ekran karti 66 dereceyi gecmedi ve bir sorun olmadi.

GÜNCELLEME:
Temiz olsun diye sürücüleri kaldırıp yüklemektense format atmıştım dün gece ama az önce furmark testinten sonra nvidia drivelerini temiz bir şekilde tekrar kurulum yaptım oyuna öyle girdim 45 dk geçmesine rağmen bir sorun olmadı. Sanırım sorun çözüldü bugün başka oyunlarda yine deneyeceğim. Son durumu yine bildiririm. Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
Sorun devam ediyor. 2gündür oyuna giriyorum bir sorun yoktu fakat dün oyunda olmadığım halde masaüstündeyken sinyal gitti. Yeniden başlatıp tekrar açtığımda yine sinyal gitti. Ekran kartı driverlarını silip yükleyince düzelir gibi oldu sonra yine tekrarladı.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
Sorun devam ediyor. 2gündür oyuna giriyorum bir sorun yoktu fakat dün oyunda olmadığım halde masaüstündeyken sinyal gitti. Yeniden başlatıp tekrar açtığımda yine sinyal gitti. Ekran kartı driverlarını silip yükleyince düzelir gibi oldu sonra yine tekrarladı.
Sistemi tek RAM'le çalıştırabilir misin? 4. slottaki RAM'i sök. Bir de öyle değişiklik olup olmayacağına bakar mısın? Eğer bir sorun olmazsa şuan takılı olanı söküp onun yerine diğer boştaki RAM'i takıp test et bir de.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
Sistemi tek RAM'le çalıştırabilir misin? 4. slottaki RAM'i sök. Bir de öyle değişiklik olup olmayacağına bakar mısın? Eğer bir sorun olmazsa şuan takılı olanı söküp onun yerine diğer boştaki RAM'i takıp test et bir de.
Tamamdir deneyecegim tesekkur ederim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
2 RAM'le de denedin mi?

Eğer denediysen OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesinden Power testini seçip başlat. 15 dakika yapman yeterli. Eğer başlatır başlatmaz siyah ekran yersen PSU da sorun olma ihtimali epey yüksek olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
2 RAM'le de denedin mi?

Eğer denediysen OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesinden Power testini seçip başlat. 15 dakika yapman yeterli. Eğer başlatır başlatmaz siyah ekran yersen PSU da sorun olma ihtimali epey yüksek olur.
Evet 2 ram ile denedim. Simdi bunu deniyorum.

Yapar yapmaz siyah ekran oldu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,875
İsim
Emre Zengin
Evet 2 ram ile denedim. Simdi bunu deniyorum.

Yapar yapmaz siyah ekran oldu.
PSU da sorun olma ihtimali çok yüksek. Uzatma kablosu kullanıyorsan direkt prize bağla kasayı bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Koray Yetim
PSU da sorun olma ihtimali çok yüksek. Uzatma kablosu kullanıyorsan direkt prize bağla kasayı bakalım.
Kasayi direk prize bagladim ve dediginiz sekilde test yaptim yine gitti ekran. Muhtemelen dediginiz gibi power da sorun. Ama oyundayken kapanmayip masaustundeyken kapanmasi da bunun isareti mi?

Top Bottom