Neler Yeni

Oyuncu / Üniversite laptopu önerisi

lordist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Eyibil
Bütçe
30000
Laptop alacağım günümüz oyunlarını rahat kaldırmasını istiyorum ve mümkünse çabuk şarjı biten bir cihaz da olmasın okulda da kullanmak adına.
oynayacağım oyunlar: eFootball, fifa 25, ufl, fm24, cs2, valorant, rdr2, forza, ets
istediğim özellikler ise 16gb ram 1tb ssd 144 veya 120 hz ekran kartı da nvidia 2070'den düşük olmasın eğer varsa önerebileceğiniz f/p laptop çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.
bütçe: 25-35k arası

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Mahir Cengiz
Laptop alacağım günümüz oyunlarını rahat kaldırmasını istiyorum ve mümkünse çabuk şarjı biten bir cihaz da olmasın okulda da kullanmak adına.
oynayacağım oyunlar: eFootball, fifa 25, ufl, fm24, cs2, valorant, rdr2, forza, ets
istediğim özellikler ise 16gb ram 1tb ssd 144 veya 120 hz ekran kartı da nvidia 2070'den düşük olmasın eğer varsa önerebileceğiniz f/p laptop çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.
Hocam normalde bu fiyat bandında 4050 önermem ama bu cihazdan başka uzun pil süresine sahip oyuncu laptopu bulamazsınız. İşlemciye limit koyup orta parlaklık 60hz güç tasarrufu modu vs 7 8 saate kadar pil ömrü sunar. https://m.n11.com/urun/asus-tuf-gam...zustu-bilgisayar-37210749?magaza=cansinmarket . Ama bana soracak olursanız pil ömrü çok önemli değilse 4060 alın ciddi performans farkı hissedeceksiniz.

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Yiğit
Hocam normalde bu fiyat bandında 4050 önermem ama bu cihazdan başka uzun pil süresine sahip oyuncu laptopu bulamazsınız. İşlemciye limit koyup orta parlaklık 60hz güç tasarrufu modu vs 7 8 saate kadar pil ömrü sunar. https://m.n11.com/urun/asus-tuf-gam...zustu-bilgisayar-37210749?magaza=cansinmarket . Ama bana soracak olursanız pil ömrü çok önemli değilse 4060 alın ciddi performans farkı hissedeceksiniz.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Mahir Cengiz

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Yiğit

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
pil önemli olmazsa diye atmıştım
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartını sınırlayarak ya da başka bişey yaparak şarj süresi arttırılabilir aslında
Arkadaş kapasitesi az demiş onun yalancısı olarak konuşacağım.
Kapasite az olunca gene çok uzatamıyorsun.
Gene kapasiteye bakıyor.

lordist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Eyibil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahili gpu yok üstüne pil kapasitesi küçük 2 saati max çıkartır.
dahili gpu rtx 4060'tan ayrı 1 ekran kartı daha mı oluyor

hocam bu modelin rtx4050'den daha düşük 3060 gibi bir modeli var mıdır fiyat bakımından da daha ucuz olur

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
bölüm ne dostum?
Buna göre öneri yapmamız daha iyi olur programlara göre işlemci veya ekran kartı daha önemli olabiliyor.
Benim kullandığım uygulamalar işlemci ağırlıklı mesela

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Yiğit
Arkadaş kapasitesi az demiş onun yalancısı olarak konuşacağım.
Kapasite az olunca gene çok uzatamıyorsun.
Gene kapasiteye bakıyor.
en kötü yarım saat 1 saat civarı uzamazmı?

lordist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Eyibil
bölüm ne dostum?
Buna göre öneri yapmamız daha iyi olur programlara göre işlemci veya ekran kartı daha önemli olabiliyor.
Benim kullandığım uygulamalar işlemci ağırlıklı mesela
bölüm bilgisayar mühendisliği çok ağır uygulamalar kullanmıyorum visual studio 2022 pycharm eclipse vscode gibi editörler kullanıyorum benim için daha önemlisi aslında oyun performansı diyebilirim özellikle fifayı, pes serilerini kaldırması, cs2, minecraft, forza'da ve hikayeli oyunlarda güzel fpsler vermesi diyebilirim. güzelden kastım da 100fps'nin altına düşmesin, keyif alayım yeterli.

bölüm bilgisayar mühendisliği çok ağır uygulamalar kullanmıyorum visual studio 2022 pycharm eclipse vscode gibi editörler kullanıyorum benim için daha önemlisi aslında oyun performansı diyebilirim özellikle fifayı, pes serilerini kaldırması, cs2, minecraft, forza'da ve hikayeli oyunlarda güzel fpsler vermesi diyebilirim. güzelden kastım da 100fps'nin altına düşmesin, keyif alayım yeterli.
aynı zamanda sanal makine de kuracağım onu da belirteyim. Donanımın bir kısmını paylaştıracağım yani

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
en kötü yarım saat 1 saat civarı uzamazmı?
uzar uzamasına da şöyle bir durum da var bataryalar kusursuz elemanlar değil ve zamanla kayıplar oluyor bundan dolayı eğer diğer parçalardan aşırı derecede kısılmayacaksa batarya kapasitesi yüksek bir cihaz daha iyidir.
En basitinden ısı etkili oluyor bunun üstünde

lordist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Eyibil
hocam aynı laptobu hala önerir misin. haftaya alıyorum nasipse. birde link kırılmış yenileyebilir misin sana zahmet?

Top Bottom