Bilgisayarım 120 GB SSD'ye kuruluydu ve bana bu yetmiyordu bende 1 ay önce bu HDD'yi aldım ve ek depolama olarak kullanmaya başladım. Dün oyun oynuyordum ve bir anda oyun çöktü (oyun HDD'ye kuruluydu). Oyun ayarlarını değiştirdim, dosya kontrolü yaptım ama yine çökmeye devam etti. Oyunu oynamayı bıraktım ve internette falan dolaştım. İnternette dolaşırken bilgisayarımın yavaşladığını, takıldığını hissetim.
AVG ile C ve D disklerini taradım, herhangi bir şey çıkmadı. Sonra dosyaları elle kontrol edeyim dedim. HDD'ye kurulu bir dosyayı açtım ve takıldı. Takıldığı sırada bu bilgisayar kısmını açtım ve görsel 1'deki gibi gözüküyordu (oyun oynarken çöktüğü sırada da bu şekilde gözüküyordu). Bilgisayar takıldığı sırada disk yönetimini açtım ama sanal disk hizmet'ine bağlanıyor kısmında bekletti ve açılmadı (görsel 2). Sonra HDD'den iki dakikada bir "tık" diye bir ses geldiğini fark ettim. Bad sector taraması yaptım ama bir şey çıkmadı.
Ne yapmam lazım? (tık sesi hâlâ devam ediyor)
HDD'nin değerleri:
SSD'nin değerleri:
AVG ile C ve D disklerini taradım, herhangi bir şey çıkmadı. Sonra dosyaları elle kontrol edeyim dedim. HDD'ye kurulu bir dosyayı açtım ve takıldı. Takıldığı sırada bu bilgisayar kısmını açtım ve görsel 1'deki gibi gözüküyordu (oyun oynarken çöktüğü sırada da bu şekilde gözüküyordu). Bilgisayar takıldığı sırada disk yönetimini açtım ama sanal disk hizmet'ine bağlanıyor kısmında bekletti ve açılmadı (görsel 2). Sonra HDD'den iki dakikada bir "tık" diye bir ses geldiğini fark ettim. Bad sector taraması yaptım ama bir şey çıkmadı.
Ne yapmam lazım? (tık sesi hâlâ devam ediyor)
HDD'nin değerleri:
SSD'nin değerleri: