Neler Yeni

Oyunlar çökmeye, bilgisayar takılmaya başladı ve HDD'den ses gelmeye başladı

pasii

80+
Bilgisayarım 120 GB SSD'ye kuruluydu ve bana bu yetmiyordu bende 1 ay önce bu HDD'yi aldım ve ek depolama olarak kullanmaya başladım. Dün oyun oynuyordum ve bir anda oyun çöktü (oyun HDD'ye kuruluydu). Oyun ayarlarını değiştirdim, dosya kontrolü yaptım ama yine çökmeye devam etti. Oyunu oynamayı bıraktım ve internette falan dolaştım. İnternette dolaşırken bilgisayarımın yavaşladığını, takıldığını hissetim.

AVG ile C ve D disklerini taradım, herhangi bir şey çıkmadı. Sonra dosyaları elle kontrol edeyim dedim. HDD'ye kurulu bir dosyayı açtım ve takıldı. Takıldığı sırada bu bilgisayar kısmını açtım ve görsel 1'deki gibi gözüküyordu (oyun oynarken çöktüğü sırada da bu şekilde gözüküyordu). Bilgisayar takıldığı sırada disk yönetimini açtım ama sanal disk hizmet'ine bağlanıyor kısmında bekletti ve açılmadı (görsel 2). Sonra HDD'den iki dakikada bir "tık" diye bir ses geldiğini fark ettim. Bad sector taraması yaptım ama bir şey çıkmadı.

Ne yapmam lazım? (tık sesi hâlâ devam ediyor)

465.png

edecx.png

HDD'nin değerleri:
badsector.png

saglık.png

SSD'nin değerleri:

uj.png

saglık2.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,943
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarım 120 GB SSD'ye kuruluydu ve bana bu yetmiyordu bende 1 ay önce bu HDD'yi aldım ve ek depolama olarak kullanmaya başladım. Dün oyun oynuyordum ve bir anda oyun çöktü (oyun HDD'ye kuruluydu). Oyun ayarlarını değiştirdim, dosya kontrolü yaptım ama yine çökmeye devam etti. Oyunu oynamayı bıraktım ve internette falan dolaştım. İnternette dolaşırken bilgisayarımın yavaşladığını, takıldığını hissetim.

AVG ile C ve D disklerini taradım, herhangi bir şey çıkmadı. Sonra dosyaları elle kontrol edeyim dedim. HDD'ye kurulu bir dosyayı açtım ve takıldı. Takıldığı sırada bu bilgisayar kısmını açtım ve görsel 1'deki gibi gözüküyordu (oyun oynarken çöktüğü sırada da bu şekilde gözüküyordu). Bilgisayar takıldığı sırada disk yönetimini açtım ama sanal disk hizmet'ine bağlanıyor kısmında bekletti ve açılmadı (görsel 2). Sonra HDD'den iki dakikada bir "tık" diye bir ses geldiğini fark ettim. Bad sector taraması yaptım ama bir şey çıkmadı.

Ne yapmam lazım? (tık sesi hâlâ devam ediyor)

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

HDD'nin değerleri:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

SSD'nin değerleri:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Harddisk sizlere ömür gibi duruyor. Tık sesinden kastın kafa vurma sesi gibi mi?

bilgisayar hiç yere düştümü veya hiç ağırlık koyuldumu üstüne yada su döküldümü başıma geldi reis su dökülmüştü bana değiştim

pasii

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgisayar hiç yere düştümü veya hiç ağırlık koyuldumu üstüne yada su döküldümü başıma geldi reis su dökülmüştü bana değiştim
Düşme falan oldu mu emin değilim ama bu aralar oturduğum yerde çok fazla elektrik kesiliyor. 3 günde 8 defa elektrik kesildi. Belki ondandır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harddisk sizlere ömür gibi duruyor. Tık sesinden kastın kafa vurma sesi gibi mi?
Ssd bir sorun yok değil mi hocam?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,943
İsim
Emre Zengin

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,418
İsim
Hamza Ziya Üstün
Garantiye gönderin hocam cortlamış gibi

beerkqy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Berkay
HDD SATA kablolarını çıkar tak sorunun düzelecek

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,943
İsim
Emre Zengin
İçindeki veriler gidecek mi? Bir de görünürde ssd de bir sıkıntı yok değil mi?
SSD sağlam onda sıkıntı yok ama HDD'in ömrünü tamamlamış gibi gönder garantiye. Garantide tamir etmezler yenisini gönderirler, verilerin gitmiş olur. İçinde fotoğrafların falan da mı var?

pasii

80+
SSD sağlam onda sıkıntı yok ama HDD'in ömrünü tamamlamış gibi gönder garantiye. Garantide tamir etmezler yenisini gönderirler, verilerin gitmiş olur. İçinde fotoğrafların falan da mı var?
Hocam insta, youtube içerik üretiyorum. Yaptığım videoları orada depoluyorum. Bir de oyunlar var.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,943
İsim
Emre Zengin
Hocam insta, youtube içerik üretiyorum. Yaptığım videoları orada depoluyorum. Bir de oyunlar var.
Onların kurtarma yolu varda bir YouTube üstünden videoları izlemen daha iyi olur. CMD üstünden açıp kurtarıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,849
İsim
Mert Can Ergün
seagate barracuda 2tb da durum aynı onda da ses geliyor nadir oluyor ses geldiğinde pc kitleniyor hdd kullanımı %100 oluyor insanı deli ediyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,427
Üyeler
164,010
Son üye
jakson10
Top Bottom