Neler Yeni

Oyunlar yükleme ekranında takılıyor, sonra kapanıyor. DA G3 sistem. Sorun hâlâ çözülemedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Timur Alyaz
Esenlikler, yaklaşık üç yıl önce Donanım Arşivi'nin DA G3 sistemini satın aldım. Yakın zamana kadar hiçbir sorunu yoktu fakat son üç aydır oyunlar kendi kendine kapanmaya başladı. Genelde harita yüklenirken donuyor, sonra kapanıyor. Nâdiren ekran tamamen gidiyor, bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sorunun nereden neşet ettiğini anlayamadım. Bütün sürücüler güncel, MSI Afterburner'dan gördüğüm kadarıyla CPU ve GPU'nun kullanım ve ısı değerleri normal gibi. Bu sorunla birlikte kulaklık taktığım zaman bir cızırtı gelmeye başladı, muhtelif oyun menülerinde bu cızırtı sesi geliyor. Örnek olarak aşağıya Rainbow Six Siege oyunundan bir görsel bırakıyorum, oyundan attığı zaman değerler bu şekildeydi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• arıza.jpg
    arıza.jpg
    142.1 KB · Hit: 44

Xlnercion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ali Ulvi Özdemir
Ekran kartı ve işlemcinin termal macununu yenilemeyi dene. Bir de soğutman çalışıyor mu diye kontrol et. Ekran kartı fanları da dönüyor mu diye de kontrol et. İçine hava vur temizlensin bide bunların dışında olduğunu düşünüyorsan veya deneyip olmazsa yine yardımcı oluruz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Timur Alyaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Disk birleştirme, disk temizleme gibi işlemleri yapmalısın ayda bir.
Düzenli olarak yapıyorum, bir değişiklik olmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı ve işlemcinin termal macununu yenilemeyi dene. Bir de soğutman çalışıyor mu diye kontrol et. Ekran kartı fanları da dönüyor mu diye de kontrol et. İçine hava vur temizlensin bide bunların dışında olduğunu düşünüyorsan veya deneyip olmazsa yine yardımcı oluruz.
Bütün fanlar çalışıyor. Termal macunlarını yeniledim, parçaları temizledim. Neticede sorun çözülmedi, sadece beş dakika daha oyunda kalabildim sonra tekrar oyundan attı. Fakat şunu fark ettim ki GPU kullanımında ciddi bir düşüş var, CPU çekirdek kullanımı ise %90'ları geçti. Sanırım darboğaz yapıyor.

Ekler

• arıza 2.jpg
    arıza 2.jpg
    151.1 KB · Hit: 15
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Timur Alyaz
Ekleme yapıyorum, LOL oynarken de böyle bir hata almaya başladım. GPU error.

Ekler

• arıza 3.jpg
    arıza 3.jpg
    60 KB · Hit: 26
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Timur Alyaz
ekran kartının güç kablosunu doğru taktığından emin misin?
Eminim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Steam uygulamasını açınca, aşağı atınca veya kapatınca ekran bir saniyeliğine kararıp geri geliyor. Yeni bir şey daha... Bütün bu sorunlar neyden kaynaklanıyor anlayamadım.

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
608
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Bana psu gibi geldi sanki besleyemiyor bence

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
ekran kartını çıkarıp tekrar takabilir misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Timur Alyaz

Owlore

80+
Esenlikler, yaklaşık üç yıl önce Donanım Arşivi'nin DA G3 sistemini satın aldım. Yakın zamana kadar hiçbir sorunu yoktu fakat son üç aydır oyunlar kendi kendine kapanmaya başladı. Genelde harita yüklenirken donuyor, sonra kapanıyor. Nâdiren ekran tamamen gidiyor, bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sorunun nereden neşet ettiğini anlayamadım. Bütün sürücüler güncel, MSI Afterburner'dan gördüğüm kadarıyla CPU ve GPU'nun kullanım ve ısı değerleri normal gibi. Bu sorunla birlikte kulaklık taktığım zaman bir cızırtı gelmeye başladı, muhtelif oyun menülerinde bu cızırtı sesi geliyor. Örnek olarak aşağıya Rainbow Six Siege oyunundan bir görsel bırakıyorum, oyundan attığı zaman değerler bu şekildeydi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu cızırtı yüke binince bende de oluyor coilwhine sanırım emin değilim ama. Gpu konusunda ddu ile driver'ları silip kurmayı da denediniz mi hocam

Top Bottom