Neler Yeni

Oyunlara Türkçe Çeviri Yapmak İstiyorum

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Selam Arkadaşlar Oyunlara Türkçe Çeviri Yapmak İstiyorum İlk Olarak Temelleri Nelerdir Herhangi Bir Yazılım Dili Bilmeye Gerek Var Mı Oyunun Dil Dosyaları Hangi Programlarla Açılıyor Vb Bunlar Hakkında Bilgi Almak İstiyorum Acaba Bilgisi Olan Birileri Var Mı ?

slmslmslm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
slm
Ben zamanında basit değişimler yapmıştım ve yazılım programı kullanmıyordum not defteri yetiyordu, kodlu olan kısım da vardı oyunlar kendisine göre çeşitlendirebiliyor ama anlaşılıyor illa yazılım dili şart değil diye biliyorum sadece textlerle oynayacaksan hangi oyuna yapmayı düşünüyorsun?

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben zamanında basit değişimler yapmıştım ve yazılım programı kullanmıyordum not defteri yetiyordu, kodlu olan kısım da vardı oyunlar kendisine göre çeşitlendirebiliyor ama anlaşılıyor illa yazılım dili şart değil diye biliyorum sadece textlerle oynayacaksan hangi oyuna yapmayı düşünüyorsun?
Şuan Amacım Temelleri Öğrenmek İleride Kendim Daha Büyük Şekilde Ücretsiz Olarak Tr Yama Olmayan Oyunlara Ücretsiz Yama Sunmak Ama Bunu Gönüllü Arkadaşlarla Yapmak İstiyorum İnternet Sitesi Olsun Kurulum Paketi Olsun Çeviri Olsun Hepsini Gönüllü Arkadaşlar İle Yapmak İstiyorum 0'dan Ama İlk Başta Temellerini Öğrenmek İstiyorum Bunuda İstememin Sebebi Şuan Piyasada Adam Gibi Tr Yama Yapan Sitelerin Ölmüş Olması

Örneğin:

1- https://www.oyunceviri.net/ : Son Yama 4 Mayıs 2021 Aktif Değiller

2- https://www.anonymousceviri.com/ : Aktifler Ama Çoğu Yama Ücretli

3- https://turkce-yama.com/ : Son Yama 3 Yıl Önce

4- https://yamatr.com/ : Aktif Değil En Son Yama 2 Yıl Önce Ve Vürüslü Çalışmıyor Vb Şikayetlerle Dolu

5 - https://sinnerclownceviri.com/#gsc.tab=0 : Makine Çeviri İle Birlikte Aktif Tek Tr Yama Sitesi Herhalde

Yani Bunların Açıklarını Kapamak İstiyorum İlk Başta tabii ki Küçük Oyunlarla Başlicaz Ama Daha Sonra Örneğin Starfield Gibi Oyunlarda İlla Ücrete Bağlı Abonelik Sistemi Gibi Oluşturulabilir Ama Amaç Para Değil Gönüllülük Olmalı

slmslmslm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
slm
Yani onun için çok bir bilgim yok istersen yapay zekaya "Şu oyunun dil kaynaklarına nereden erişebilirim türkçe yama için hangi programları indirmem gerekiyor" diye sorabilirsin

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Yani onun için çok bir bilgim yok istersen yapay zekaya "Şu oyunun dil kaynaklarına nereden erişebilirim türkçe yama için hangi programları indirmem gerekiyor" diye sorabilirsin
Evet Ama Yapay Zekaların En Gelişmiş Metin Tabanlısı ChatGpt Bile 2021 Eylül Verisine Kadar Veriyor Microsoft Yapay Zekası bir şey Bilmiyor Nerdeyse Yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. Oyunun Dosya Yapısını Anlayın: Öncelikle oyunun dosya yapısını incelemeniz ve oyunun metin ve dil kaynaklarını içeren dosyaları belirlemeniz gerekir.
  2. Oyunun Diliyle İlgili Bilgi Edinin: Oyunun metin ve dil kaynakları, oyunun hangi dillerde yerelleştirilmiş olduğunu anlamanızı sağlar. Örneğin, bir oyunun metin dosyalarını açarak hangi dilde yazıldığını belirleyebilirsiniz.
  3. Dil Yaması Oluşturun: Türkçe bir yama oluşturmak için, oyunun orijinal dilindeki metinleri Türkçeye çevirmeniz gerekir. Bu işlem için iyi bir dil becerisi ve oyunun bağlamını anlama yeteneği gerekebilir.
  4. Oyun Dosyalarını Düzenleyin: Yamanızı uygulamadan önce oyunun metin dosyalarını düzenlemeniz gerekebilir. Bazı oyunlar, metinleri düzenlemek için özel bir yazılım veya araçlar gerektirir. Bu araçları bulup kullanmalısınız.
  5. Yamayı Oyununuza Uygulayın: Düzenlediğiniz metinleri, yamanızı oyunun dosyalarına uygulayarak oyununuzu Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Bu işlem oyunun türüne ve dosya yapısına bağlı olarak değişir.
  6. Yamayı Test Edin: Oyununuzu Türkçe'ye çevirdikten sonra, yamayı test edin ve metinlerin doğru bir şekilde göründüğünden ve oyunun işlevselliğini bozmadığından emin olun.
  7. Topluluğunuzla Paylaşın (İsteğe Bağlı): Eğer dil yamanız başkaları için de faydalı olabilirse, yamayı oyun topluluğu veya diğer oyuncularla paylaşabilirsiniz.

Tahmin Edebileceğimiz Cevaplar Verdi Bakalım Hayırlısı

slmslmslm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
slm
İstersen discorddan biraz daha detaylı konuşabiliriz bunu kankam dosyalara da beraber bakarız

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,792
İsim
MehmedVII
Selam Arkadaşlar Oyunlara Türkçe Çeviri Yapmak İstiyorum İlk Olarak Temelleri Nelerdir Herhangi Bir Yazılım Dili Bilmeye Gerek Var Mı Oyunun Dil Dosyaları Hangi Programlarla Açılıyor Vb Bunlar Hakkında Bilgi Almak İstiyorum Acaba Bilgisi Olan Birileri Var Mı ?
Deyimleri ve cümledeki anlamı iyi bilmen lazım. Makine ve çeviri uygulamalarıyla daha kolay olur ama hem ilgi çekmez hem de iyi bir çeviri olmaz.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Deyimleri ve cümledeki anlamı iyi bilmen lazım. Makine ve çeviri uygulamalarıyla daha kolay olur ama hem ilgi çekmez hem de iyi bir çeviri olmaz.
Amacım Olmayanlara Zaten Hocam Şuan Tr Yama Olmayan Çok Oyun Var Bir Sürü Oyunda Çıkıyor Amaç Zaten Olmayanlara Yapmak Hocam Çeviri Basit Her Gün Oyun Çıkıyor Türkler İlgileniyor Yama İle

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,792
İsim
MehmedVII
Amacım Olmayanlara Zaten Hocam Şuan Tr Yama Olmayan Çok Oyun Var Bir Sürü Oyunda Çıkıyor Amaç Zaten Olmayanlara Yapmak Hocam Çeviri Basit Her Gün Oyun Çıkıyor Türkler İlgileniyor Yama İle
Evet ilgileniyorlar ama makine çeviriler oyunun vermek istediği anlamı çoğu kez veremiyor ve Türkçe harflerde sorun oluşuyor. Daha çok geçici çözüm bunlar. Örnek yeni bir oyun Starfield.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
Evet ilgileniyorlar ama makine çeviriler oyunun vermek istediği anlamı çoğu kez veremiyor ve Türkçe harflerde sorun oluşuyor. Daha çok geçici çözüm bunlar. Örnek yeni bir oyun Starfield.
Evet Hocam Haklısınız Ama Bu İşi Yapmak İstiyorum Cidden Temellerini Öğrenirsem Ekip Toplamaya Başlicam

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,085
Üyeler
161,195
Son üye
turab44
Top Bottom