Neler Yeni

Oyunlarda çok fps drop yiyorum

Coroglen1

80+
Sistem:
i3-3220 işlemci
rx560 4gb ekran kartı
500 gb hdd
350w power supply
8 gb ram (dual channel) 1600 mhz
Anakart orta segment bir modeldi afox diye bir markanın.
Oyunlarda drop yiyorum bu sistemle lowda da olsun highda da olsun drop var her türlü tüm oyunlarda değil tabi çoğunda diyelim en güzel örneği gta 5 takılmalar var.
Sebepleri hakkında 3 tahminim var.
1 power supply yetersiz sisteme
2 windows 7 den windows 10 a geçmem
3 işlemcinin ekran kartı yanında çok yetersiz kalması
Bunlardan birisidir diye düşünüyorum ama bilen arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.Pc ile ilgili başka bir bilgiye ihtiyaç duyarsanız bildirmeniz yeterli

Emroasty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Emre Kadir Yanık
Sistem özelliklerin kötü

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,315
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Sorun hdd den olabilir gta5 i hdd ye kurunca bende drop yiyorum ssd ye kurunca sorun olmuyur

Coroglen1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem özelliklerin kötü
Hocam herkes hayatı güzel yaşamıyor işte... Ben bu sistemi satsam bile adamakıllı bir ekran kartı bile gelmiyor düşün artık.Biraz birikimim var 1000 civarında işim yok 18 yaşındayım yks denen illet daha yeni çıktık.Yani işe girsem de değmez o kadar paraya elin yabancısı gitsin bir hafta çalışıp o sistemi alıyorsa benim aylarca çalışıp almam mantıksız boş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun hdd den olabilir gta5 i hdd ye kurunca bende drop yiyorum ssd ye kurunca sorun olmuyur
Ssd almayı düşünüyorım hocam 240 gb indirimde gördüğüm an alırım gigabyteın.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,554
İsim
Hakanbey
Yazılımsal sorunda olabilir. Oyun içi cpu ve gpu kullanımı olan bir fotoğraf paylaşırmısın.

rookie27

80+ Gold
Hocam PSU kaynaklı olabilir.
HDD kaynaklı olabilir.
Birde ekran kartınız güzel işlemciniz çok zayıf.

Coroglen1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımsal sorunda olabilir. Oyun içi cpu ve gpu kullanımı olan bir fotoğraf paylaşırmısın.
Hocam galiba değerlerde bir sıkıntı var işlemci kullanımı 75 iken ekran kartı kullanımı çok değişken 10 oluyor hemen 70 oluyor 99 oluyor 7 oluyor sıkıntı bundandır o zaman büyük ihtimal çünkü benim bir pc daha vardı işlemci kullanımı 50 lerde ekran kartı ise 99 du ve sabitti onda pek drop da yoktu

Hocam PSU kaynaklı olabilir.
HDD kaynaklı olabilir.
Birde ekran kartınız güzel işlemciniz çok zayıf.
işlemci amd ryzen 5 1600 almayı düşünüyorum ama biliyorum ki 350w zaten belki yetersiz sisteme işlemci alırsam yeni power supply da şart yani alırsam bile biraz ileriye dönük olarak 500 600w alırım o da masraflı

rookie27

80+ Gold
Hocam galiba değerlerde bir sıkıntı var işlemci kullanımı 75 iken ekran kartı kullanımı çok değişken 10 oluyor hemen 70 oluyor 99 oluyor 7 oluyor sıkıntı bundandır o zaman büyük ihtimal çünkü benim bir pc daha vardı işlemci kullanımı 50 lerde ekran kartı ise 99 du ve sabitti onda pek drop da yoktu
Bu dediğiniz durum bütün oyunlarda mı

işlemci amd ryzen 5 1600 almayı düşünüyorum ama biliyorum ki 350w zaten belki yetersiz sisteme işlemci alırsam yeni power supply da şart yani alırsam bile biraz ileriye dönük olarak 500 600w alırım o da masraflı
Hocam işlemci R3 3100 al.
Anakart olarak bunu al.

PSU bunu al.

Aga birde bu durum RAM kaynaklı olabilir.
RAM 16 yapmanı öneririm.
Ekran kartı hariç sistemde çok elle tutulu bir şey yok

Coroglen1

80+
Bu dediğiniz durum bütün oyunlarda mı

Hocam işlemci R3 3100 al.
Anakart olarak bunu al.

PSU bunu al.

Aga birde bu durum RAM kaynaklı olabilir.
RAM 16 yapmanı öneririm.
Ekran kartı hariç sistemde çok elle tutulu bir şey yok
Hocam drop tüm oyunlarda var ve büyük ihtimal durumlar böyle orada da.Önerilerin için sağol hocam elime para geçerse inşallah bunları alırım upgrade düşünüyordum çoktandır ama fiyatlar hep artıyor ben de erteliyorum atıyorum 1000 tl tuttu bunlar ben 1 2 ay sonra toplayınca 1300 olmuş yine erteliyorum mecburen

Top Bottom