Neler Yeni

Arkadaşlar feci bir FPS drop yiyorum Bu konuda sizden bir yardım ıstiyorum.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
Arkadaslar oncelikle selam bilgisayari alali 1 yil falab oldu fakat aldigim gunden beridir lolde yada fortnite benzeri oyunlarda fps dropu yiyorum 10 yillik emektarda bile olmayan drop problemi yeni bilgisayar ile geldi windows 10 pro surum var eksik yok surekli guncellemeler geliyor.Bununla birlikte LOL de iken siyah ekran cikma yada goruntu 1 3 saniye arasi donma fortnite ise feci bir fps dropu 120lrerden bir anda 15 20 lere dustugumuz bir durum ve acikcasi ne yapacagim haklinde hic bir fikrim yok sistem yetersiz yada su kisim eksik olamaz hepsi fazla fazlasiyla yetiyor sistem su şekil.
Islemci:Ryzen 5 5600
Ekran karti;Saphire rx6600
Anakart:Gigabayt g550
Psu:Highpower 500w (asus rogtrix 850w +80Gold ile degisicek 1 hafta içerisinde)
Islemci sogutucu: Amd stok fan
HDD: Baracuda3tb
Ssd:Kingstonun boktan 250gblik kutulu ssdi (bunuda samsung 980 pro 2tb sgotucu ile degistirmeyi planliyoeum.)

Problem suki arkadaslar ben sadece bi 2 oyunu oynamiyorum ben dl1 dl2 bitiedim gta5 oynadim 4 oynadim btf1 400 saat var onun disinda rdr2 oynadim ama ben bu fps dropunu sadece en kotu hali ile lolde onun bir tik iyi hali ile seyde yasiyoeum fortnitede.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaslar oncelikle selam bilgisayari alali 1 yil falab oldu fakat aldigim gunden beridir lolde yada fortnite benzeri oyunlarda fps dropu yiyorum 10 yillik emektarda bile olmayan drop problemi yeni bilgisayar ile geldi windows 10 pro surum var eksik yok surekli guncellemeler geliyor.Bununla birlikte LOL de iken siyah ekran cikma yada goruntu 1 3 saniye arasi donma fortnite ise feci bir fps dropu 120lrerden bir anda 15 20 lere dustugumuz bir durum ve acikcasi ne yapacagim haklinde hic bir fikrim yok sistem yetersiz yada su kisim eksik olamaz hepsi fazla fazlasiyla yetiyor sistem su şekil.
Islemci:Ryzen 5 5600
Ekran karti;Saphire rx6600
Anakart:Gigabayt g550
Psu:Highpower 500w (asus rogtrix 850w +80Gold ile degisicek 1 hafta içerisinde)
Islemci sogutucu: Amd stok fan
HDD: Baracuda3tb
Ssd:Kingstonun boktan 250gblik kutulu ssdi (bunuda samsung 980 pro 2tb sgotucu ile degistirmeyi planliyoeum.)

Problem suki arkadaslar ben sadece bi 2 oyunu oynamiyorum ben dl1 dl2 bitiedim gta5 oynadim 4 oynadim btf1 400 saat var onun disinda rdr2 oynadim ama ben bu fps dropunu sadece en kotu hali ile lolde onun bir tik iyi hali ile seyde yasiyoeum fortnitede.
Birde ram 32gb 3600 mhz kingston furry

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,180
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Sorunun büyük ihtimalle stok fanlı işlemcinin 90 derece sıcaklığı aşmasından kaynaklanıyor. MSI afterburner açarak oyun içi değerleri kontrol etmen gerekiyor.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunun büyük ihtimalle stok fanlı işlemcinin 90 derece sıcaklığı aşmasından kaynaklanıyor. MSI afterburner açarak oyun içi değerleri kontrol etmen gerekiyor.
Tamam simdi hakli olabilirsin ama bir dusununce rdr2 cp77 sikintisiz kaldiran islemci yada sogutucu fan lol yada fortnite gibi cirt bir oyunda niye sikinti yasasinki

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,180
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Tamam simdi hakli olabilirsin ama bir dusununce rdr2 cp77 sikintisiz kaldiran islemci yada sogutucu fan lol yada fortnite gibi cirt bir oyunda niye sikinti yasasinki
İşte MSI afterburner açmadan sorunun gerçek nedenini göremeyiz. Sıcaklık, kullanım yüzdesi, VRAM, RAM gibi şeyleri kontrol edeceksin ki neler olduğunu görelim.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
İşte MSI afterburner açmadan sorunun gerçek nedenini göremeyiz. Sıcaklık, kullanım yüzdesi, VRAM, RAM gibi şeyleri kontrol edeceksin ki neler olduğunu görelim.
Bilgisayara yeni geçtim indirdiyorum şuan bakalım neymiş derdimizi söylesin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki aga after burner nasıl kullanılıyor cahil gibi olucam ama

Son düzenleme:

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
aga msi after burneri açtım baktım hatta oyuna girdim dediğim donma ışınlanma olayı oldu ama herhangi bir dip görme yok videoyu buraya atamıyorum 9 saniye ama herhalde 1080 kaydettiği için min 500 mb falna

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,180
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Ekran görüntüsü halinde resimler atabilirsin.

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık
Top Bottom