Neler Yeni

Oyunlarda Dikey Eşitleme Açılmalı mı?

Xaqan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hakan Nacar
Arkadaşlar merhabalar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Dikey Eşitleme kapalı olduğunda bilgisayarım çok güç tüketiyo bende bilgisayarı çok oynadığımdan elektrik faturası bi hayli yüksek geliyor. Dikey eşitlemeyi açtığımda ise Güç tüketimi nerdeyse yarı yarıya iniyor ama bu kez de GPU %55 %65 aralığında geziyor . Dikey eşitlemeyi açsam sizce sorun olurmu?

firat sobutay

80+ Platinum
En İyi Cevap
49
Dikey eşitleme oyunu senin monitörünün Hz'ine sabitler mesela 75Hz ekranın varsa 100 FPS alsan da 75 olarak görürsün. Yani dikey eşitlemeyi açman iyi olur.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
hikayeli ve grafilki oyunlarda açılmalı. yırtılmalar olmayınca oyun daha akıcı oluyor. rekabetçi oyunlarda açılmamalı. özellikle csgo.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
yani bence açılmalı monitörün kaç hz ise o na sabitliyor ve ekrandaki yırtılmaları engelliyor zaten monitör kaç hz ise ondan fazlasını hissedemiyceksin bence aç
Mesaj otomatik birleştirildi:

hikayeli ve grafilki oyunlarda açılmalı. yırtılmalar olmayınca oyun daha akıcı oluyor. rekabetçi oyunlarda açılmamalı. özellikle csgo.
niye açılmasın monitörün 144hz ise 144 fps den yukarısını hissedemezsin ve ekran daki yırtılmaları önlüyor bence her oyunda açılmalı

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
yani bence açılmalı monitörün kaç hz ise o na sabitliyor ve ekrandaki yırtılmaları engelliyor zaten monitör kaç hz ise ondan fazlasını hissedemiyceksin bence aç
Mesaj otomatik birleştirildi:

niye açılmasın monitörün 144hz ise 144 fps den yukarısını hissedemezsin ve ekran daki yırtılmaları önlüyor bence her oyunda açılmalı
csgoda eşitleme açılınca saçma bir takılma oluyor oyunda. fps, yenileme hızından fazla olunca daha akıcı oluyor. ben diğer her oyunda açıyorum. csde açmıyorum.

Xaqan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hakan Nacar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
csgoda eşitleme açılınca saçma bir takılma oluyor oyunda. fps, yenileme hızından fazla olunca daha akıcı oluyor. ben diğer her oyunda açıyorum. csde açmıyorum.
Gpu %55 %65 aralığında geziyor onda sorun olurmu ?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Top Bottom