Çözüldü✓ OYUNLARDA FPS KİLİTLENMESİ

OKSEIDON

80+
Reaksiyon skoru
26
Arkadaşlar merhabalar kısaca sorunumu açıklıyorum. Ben acer nitro 5 an517-41-R1JA modelini aldım ve Windows 11 kurdun oyunlarımı da kurdum. Ama sorun şu; ilk rocket league girdiğimde 250 fps alsn laptop, şimdi sabit 30 fps :/ ne alaka, aynı valorant içinde geçerli 100 fps yi geçmiyordum. Şimdi sabit 60 fps ve grafikleri ne yaparsam yapiyim aynı. Vsync veya fps sabitleme açık mı diye sormanıza gerek yok kapalı zaten. Ama 1 kere girdim bir daha girince oldu çözümü nedir ?

Arkadaşlar merhabalar kısaca sorunumu açıklıyorum. Ben acer nitro 5 an517-41-R1JA modelini aldım ve Windows 11 kurdun oyunlarımı da kurdum. Ama sorun şu; ilk rocket league girdiğimde 250 fps alsn laptop, şimdi sabit 30 fps :/ ne alaka, aynı valorant içinde geçerli 100 fps yi geçmiyordum. Şimdi sabit 60 fps ve grafikleri ne yaparsam yapiyim aynı. Vsync veya fps sabitleme açık mı diye sormanıza gerek yok kapalı zaten. Ama 1 kere girdim bir daha girince oldu çözümü nedir ?
Dostum dahili grafik kartını kuklanıyo olabilirsin ondan dolayıdır.

Oyunları işlemcinin ekran kartı ile başlatıyor. Harici ekran kartın devreye girmiyor. Windows arama kısmına grafik ayarları yazabilir misin? Oraya tüm oyunlarının exe'leri otomatik yapılandırması gerek, onları harici ekran kartı (yüksek performans) olarak seçip tekrardan deneyebilir misin?

Dostum dahili grafik kartını kuklanıyo olabilirsin ondan dolayıdır.peki nasıl

Oyunları işlemcinin ekran kartı ile başlatıyor. Harici ekran kartın devreye girmiyor. Windows arama kısmına grafik ayarları yazabilir misin? Oraya tüm oyunlarının exe'leri otomatik yapılandırması gerek, onları harici ekran kartı olarak seçip tekrardan deneyebilir misin?
Nvidia denetim masasında farketmiştim ve otomatik yazıyordu onu 3050ti sabitlesem düzelir mi ? Zaten r7 5800h performansı alıcaksam kullanmanın ne anlamı kalır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum dahili grafik kartını kuklanıyo olabilirsin ondan dolayıdır.
Bi deneyip geliyorum haber veririm

Nvidia denetim masasında farketmiştim ve otomatik yazıyordu onu 3050ti sabitlesem düzelir mi ? Zaten r7 5800h performansı alıcaksam kullanmanın ne anlamı kalır
3050ti olarak sabitle bir onu. Bir de benim dediğim yeri kontrol et. Orada Windows'un kararına bırak seçeneği aktif olduğu için sorun oluyor olabilir.

Bi deneyip geliyorum haber veririm
3050ti sabitlersen düzelir.

Arkadaşlar sorun çözüldü Nvidia phzichs galiba yazılışı unuttum :D orayı otomatik yerine 3050ti sabitledim ve düzeldi yardım için teşekkürler ;)

3050ti olarak sabitle bir onu. Bir de benim dediğim yeri kontrol et. Orada Windows'un kararına bırak seçeneği aktif olduğu için sorun oluyor olabilir.
O Windows ayarını da yapıcam bana daha sıkıntı çıkarmasın hepimize teşekkürler 🤗

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,304
Üyeler
187,314
Son üye
ces-0717
Geri