Çözüldü✓ Oyunlarda genel olarak işlemcimi kullanıyor bu yüzden çok ısınıp ses yapıyor

reamn

80+
Reaksiyon skoru
4
Beyler bu aralar pubg oynuyorum fakat değerlere bakıyorum ekran kartının %40 ını felan kullanıyor 38 derece (rtx 3080) ama iişlemcinin %95 ini kullanıyor oyun içinde sıcaklık 90 dereceyi buluyor kasa çok ısınıyor bu yüzden nasıl ekran kartına biraz daha yük verebilirim işlemci i5 12400f bu arada
ek olarak lol de de sistem iyi olmasına rağmen oyun içinde fps 170 140 lara iniyor oyun akıcı olmuyor

Beyler bu aralar pubg oynuyorum fakat değerlere bakıyorum ekran kartının %40 ını felan kullanıyor 38 derece (rtx 3080) ama iişlemcinin %95 ini kullanıyor oyun içinde sıcaklık 90 dereceyi buluyor kasa çok ısınıyor bu yüzden nasıl ekran kartına biraz daha yük verebilirim işlemci i5 12400f bu arada
Fps oyunu olduğu için işlemciyi kullanması normal de 90 derece normal değil

kardom laptop kullanıyorsan sıcaklık değerleri normal. Fakat kasa kullanıyorsan sıkıntı var demektir max 83 olması lazım dediğine dayanaraktan kardom.

ek olarak lol de de sistem iyi olmasına rağmen oyun içinde fps 170 140 lara iniyor oyun akıcı olmuyor
termal macun değişimi ve fanların temizliğini yap eğer uzun zamandır yapmıyorsan kasanda thorttle var gibi görünüyor çünkü işlemci yüksek ısılara ulaştığı zaman voltaj ve GHz kısar kendini korumak amaçlı buna da CPU thorttle deniyor büyük ihtimalle kasanın hava akışında veya fanlarda bir sorun olmalı işlemci macununu en son ne zaman değistirdin

Çözünürlük düşünüyorsan ve grafikleri düşükte kullanıyorsan işlemciye yük biner ekran kartı kullanımlarını yükseltmek için tam tersini yapmalısın. Eğer işlemcinin bakımları yapılmış, termal macunu hala görevini yerine getiriyor ve soğutucunda yeterliyse havaların sıcak olmasından kaynaklı işlemcini 80 derece civarlarında tutmalısın.

valla bilgisayarı alalı 3 sene felan oldu bu zamanna kadar hiç işlemcinin macununu değiştirmedim kasayı fanları temizliyorum ama macunu değişmedim hiç
önerebileceğiniz termal macun var mı parası önemli değil işimi görsün yeterli ?

Geri