Neler Yeni

Oyunlarda monitör dalgalanma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Berk
öncelikle herkese selam iyi bayramlar şimdiden. yaklaşık 2 hafta önce asusun vg247Q1a 1920x1080 165 hz model monitörünü aldım. monitörde normal kullanımda hiçbir problem yok ancak
1. problememim oynadığım oyunlarda dalgalanma oluyor parlaklığı çok az da olsa açılıyor kısılıyor göz kırpıyor. odaklanınca can sıkıcı oluyor (gta5 de hep oluyor valorant da sadece ana menü ve geçiş ekranlarında oluyor)
2. problemim ise pc yi her aç kapa yaptığımda amd çözünürlük ve hz hatası veriyor 1024 piksele düşürüyor pc ayarını display kablosunu sök tak yapmadan ayarı düzelmiyor.

SORUM ŞU SİZCE PROBLEM NEDİR ?
MONİTÖR MÜ EKRAN KARTI MI KABLOLARDAN MI YAZILIMSAL MI
KAFAYI YEDİRTİCEK LÜTFEN YARDIM

EKRAN KARTIM SAPPHİRE NİTRO 4GB OC RX570

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ekran kartını çıkar tak yap iyice oturduğundan emin ol. Monitöre ve ekran kartı bağlı tüm kabloların iyice oturduğundan emin ol ve varsa yedekleriyle değiştir ve başka portlara takmayı dene.
Şansın varsa başka monitörde dene aynı sorun oluyor mu. Olmuyorsa sorun muhtemelen monitördedir. Oluyorsa ya kabloda ya da ekran kartında.
Monitörü 144hz'e alıp dene bir de geçecek mi.
Son olarak şu rehberi bir uygula.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartını çıkar tak yap iyice oturduğundan emin ol. Monitöre ve ekran kartı bağlı tüm kabloların iyice oturduğundan emin ol ve varsa yedekleriyle değiştir ve başka portlara takmayı dene.
Şansın varsa başka monitörde dene aynı sorun oluyor mu. Olmuyorsa sorun muhtemelen monitördedir. Oluyorsa ya kabloda ya da ekran kartında.
Monitörü 144hz'e alıp dene bir de geçecek mi.
Son olarak şu rehberi bir uygula.
hdmi kablosuyla da aynı sonucu aldım dostum.
önceki ekranımda böyle bir problem yokdu ancak 60 hz 4 ms çok eski bir ekrandı
şimdi önce ekran kartını sök tak yapıcam ardından çözülmezse 144 hz yapıp denicem. teşekkürler

Top Bottom