Neler Yeni

Oyunları ssd ye kurduğumda kaplamalar geç yükleniyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Samet Emin Binici
Dostlar selamlar uzun zamandır muzdarip olduğum bir konu bu özellikle açık dünya olan çok yer kaplayan oyunlarda oluyor ssd ye kurduğum zaman evet daha hızlı açılıyorlar ancak oyun esnasında kaplamalar yüklenmiyor geç yükleniyor (gta 5, ac odyssey, witcher 3...) Aynı oyunları hdd ye kurduğumda daha yavaş açılıyor evet ama kaplamalar herhangibi bir şekilde geç yüklenmiyor lütfen bir çözümü varsa söyleyin tüm oyunları hdd ye kuruyorum artık düşük boyutlu csgo pubg lite gibi oyunlar hariç onlarda olmuyor.
Diskinizin hızını ölçün demeyin çünkü defalarca ölçtüm firmanın yazdığı değerler ile aynı hatta az bir şey fazla dediğim gibi açılma hızındada sıkıntı yok oyunları kaplamalar geç geliyor oyunlarda donup duruyor bu yüzden.
Sistem:
Ryzen 5 3600
Msi ARMOR OC Rx 570 4Gb
Asus Tuf b450m pro gaming
2x8 3000 mhz kingston hyperX
James Donkey 480 gb ssd
WD blue 750 gb hdd
Psu cooler master 460w

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dostlar selamlar uzun zamandır muzdarip olduğum bir konu bu özellikle açık dünya olan çok yer kaplayan oyunlarda oluyor ssd ye kurduğum zaman evet daha hızlı açılıyorlar ancak oyun esnasında kaplamalar yüklenmiyor geç yükleniyor (gta 5, ac odyssey, witcher 3...) Aynı oyunları HDD ye kurduğumda daha yavaş açılıyor evet ama kaplamalar herhangibi bir şekilde geç yüklenmiyor lütfen bir çözümü varsa söyleyin tüm oyunları HDD ye kuruyorum artık düşük boyutlu csgo PUBG lite gibi oyunlar hariç onlarda olmuyor.
Diskinizin hızını ölçün demeyin çünkü defalarca ölçtüm firmanın yazdığı değerler ile aynı hatta az bir şey fazla dediğim gibi açılma hızındada sıkıntı yok oyunları kaplamalar geç geliyor oyunlarda donup duruyor bu yüzden.
Sistem:
Ryzen 5 3600
Msi ARMOR OC Rx 570 4Gb
Asus Tuf b450m pro gaming
2x8 3000 mhz kingston hyperX
James Donkey 480 gb ssd
WD blue 750 gb HDD
Psu cooler master 460w
CrystalDiskMark ile hızını ölçüp ekran görüntüsü atar mısın?
James Donkey kötü bir SSD çok bir şey bekleme.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Samet Emin Binici
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tabi atayım ancak ben bir sorun göremiyorum değerlerde dediğim gibi oyun açılırken daha hızlı açılıyor fakat içerisindeyken oyunun kaplamalar yüklenmeyebiliyor aynı sorun okuma hızı 85mb/s olan hdd'mda çıkmıyor en son şey deneyeceğim windows u hdd ya kurup ssd ye oyunları belkide ssd lerin çoklu işlem performansı düşük olduğundan windows arkada her birşeyler yapmaya çalıştıkça ssd yavaşlıyor bir de ssd çok dolu diyebilirsiniz aynı sorun 250 gb boş alan varken de oluyordu.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    58.5 KB · Hit: 53

erturk.gg

80+ Bronze
CrystalDiskInfo ile sağlığını söyler misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Samet Emin Binici
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CrystalDiskInfo ile sağlığını söyler misin?
ssd daha 1 yıl yeni oldu sağlık durumu da iyi durumda sadece oyunlarda oluyor bu sorun ve hdd de olmuyor ssd de pc nin boot hızı filan çok iyi sadece oyunlar ve formattan 2 ay sonra filan olmaya başlıyor 1 yıldır 5-6 kere format attım pc ye bu yüzden çıldıracağım artık düzeltemiyorum şu sorunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,069
Üyeler
167,421
Son üye
Apo5446
Top Bottom