Özel üniversiteden devlete yatay geçiş yapılır mı?

burak23

80+
Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar hemşirelik istiyorum ama büyük ihtimalle gelmeyecek. Benim de aklımda ilk donemin sonuna kadar özelde okuyup sonra devlete geçmek var.
1-yatay geçiş nasıl oluyor. 1 sınıfı bitirip 2.sınıfa başlayabiliyor muyum yoksa 1.sınıftan mı başlayacağım
2-yatay geçiş nasıl oluyor tam anlamıyla yani YKS puanı mı sınav notumu yoksa DGS'le mi?

Bunun dışında bazı olası sonlar var isterseniz size açıklıyayım sizde fikir belirtin.
1-PMYO ile polislik.
2-devlet hemşirelik.
3-özel hemşirelik.
4-mühendislik
5-ailemin gazını almak için 2 yıllık dümenden üniversite.

Arkadaşlar hemşirelik istiyorum ama büyük ihtimalle gelmeyecek. Benim de aklımda ilk donemin sonuna kadar özelde okuyup sonra devlete geçmek var.
1-yatay geçiş nasıl oluyor. 1 sınıfı bitirip 2.sınıfa başlayabiliyor muyum yoksa 1.sınıftan mı başlayacağım
2-yatay geçiş nasıl oluyor tam anlamıyla yani YKS puanı mı sınav notumu yoksa DGS'le mi?

Bunun dışında bazı olası sonlar var isterseniz size açıklıyayım sizde fikir belirtin.
1-PMYO ile polislik.
2-devlet hemşirelik.
3-özel hemşirelik.
4-mühendislik
sıraaman ne kadar gelir acaba tahminin var mı?

yatay geçiş nasıl oluyor. 1 sınıfı bitirip 2.sınıfa başlayabiliyor muyum yoksa 1.sınıftan mı başlayacağım
yatay geçişin kabul olursa diğer üniversitedeki derslerin içerikleri filan aynıysa o dersin harf notunu geçirirler. mesela en basitinden inkılap dersini geçtin özelde, devlette onun harf notunu direkt geçirebilirler. (tabi sorman lazım bazı dersler için yapamayan arkadaşım var) (Türkçe eğitimden İngilizce eğitime yaparken yaşadı)
-yatay geçiş nasıl oluyor tam anlamıyla yani YKS puanı mı sınav notumu yoksa DGS'le mi?
yks puanı ilede olabiliyor ama bildiğim kadarıyla o sene girdiğin yks sıralaman ile devlette geçmek istediğin bölüm ve üninin alt sınırından yüksekte olman gerekiyor birde kontenjanı dolmaması gerekiyor( kontenjan kısmını biraz sallamış olabilirim o yüzden kontrol etmen daha iyi olur )
veya AGNO ile de yapabilirsin ama tabi devlettekinin bazı gereksinimleri olabilir ( DC-FF gibi derslerin olmaması, 3.25/4 genel ortalamanın olması vs vs [yks puanın/ bölümün puanı] x AGNO böyle hesaplamalarla filanda alıyorlar)

olası sonlarından tavsiye vermek istemem hangisini yapmak istiyorsa onu seç

1-PMYO ile polislik.
2-devlet hemşirelik.
3-özel hemşirelik.
4-mühendislik
5.yi yapanların kendısıne ve aılesıne saygısı oldugunu dusunmuyorum

sıraaman ne kadar gelir acaba tahminin var mı?
200k 400k arası say
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5.yi yapanların kendısıne ve aılesıne saygısı oldugunu dusunmuyorum
elbette saygım var ama insanları hayal kırıklığı yaşasın istemiyorum. diyelim 400 k geldi bu sıralamayla nereyi yazmamı bekliyosun . mecburi mezuna kalacam veya 2 yıllıga gidicem . bunları dışında 1 sene özele gidip yatay geçişle okuyacam.ben aslında onu kastetmiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yatay geçişin kabul olursa diğer üniversitedeki derslerin içerikleri filan aynıysa o dersin harf notunu geçirirler. mesela en basitinden inkılap dersini geçtin özelde, devlette onun harf notunu direkt geçirebilirler. (tabi sorman lazım bazı dersler için yapamayan arkadaşım var) (Türkçe eğitimden İngilizce eğitime yaparken yaşadı)

yks puanı ilede olabiliyor ama bildiğim kadarıyla o sene girdiğin yks sıralaman ile devlette geçmek istediğin bölüm ve üninin alt sınırından yüksekte olman gerekiyor birde kontenjanı dolmaması gerekiyor( kontenjan kısmını biraz sallamış olabilirim o yüzden kontrol etmen daha iyi olur )
veya AGNO ile de yapabilirsin ama tabi devlettekinin bazı gereksinimleri olabilir ( DC-FF gibi derslerin olmaması, 3.25/4 genel ortalamanın olması vs vs [yks puanın/ bölümün puanı] x AGNO böyle hesaplamalarla filanda alıyorlar)

olası sonlarından tavsiye vermek istemem hangisini yapmak istiyorsa onu seç
aslında pek anlamadım.yani diyelim gittim özelde hemşireliğe başladım sonra ortalamamı 4 ustunde tuttum .istediğim üniye gidebiliyomuyum(kendi şehrimdeki üni)

aslında pek anlamadım.yani diyelim gittim özelde hemşireliğe başladım sonra ortalamamı 4 ustunde tuttum .istediğim üniye gidebiliyomuyum(kendi şehrimdeki üni)
Şöyle anlatayım
Özel üni(A)
Devlet(B)

A üniversitesine girdiniz ilk senenizi bitirdiniz ve 4 üzerinden 3.10 ortalama ile bitirdiniz(kaldığınız ders yok)ve B üniversitesine geçmek istediniz

B üniversitesinin yatay geçiş zamanı içinde başvurunuzu yapıyorsunuz

Örneğin B üniversitesinin gereksinimlerini sağladınız( ortalama ve sıralama açısından) ve sizi asıl olarak seçtiler.

bu kısımlar nasıl yapılıyor bilmiyorum ama

Transkriptiniz ve diğer istenilen belgeler ile B üniversitesine teslim edersiniz öğrenci işleri A üniversitesinde aldığınız derslerin uyumlu olup olmadığına göre harf notlarını transfer eder

Başka bir şeyler istiyorlarsa tabi onları da kontrol etmek gerekir

ilk yılınsa mezuna kal tekrar çalışıp hemşireliği kazanırsın çok zor değil

Geri