Mavi Ekran PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA BSOD HATASI

rxhysz

80+
Reaksiyon skoru
25
Bir süredir bu mavi ekran hatasını alıp alıp duruyorum 3 aya yakın oldu olacak, sürekli format atıp temiz kurulumlar yaptım driver'ları anakartımın kendi sitesinden tek tek düzgünce eksiksiz indirim kurdum ekran kartımın driverı güncel her şey tam ama ya bu hatayı alıyorum yada driver_irql_not_less_or_equal hatasını alıyordum ama bugün bu driver adlı hatayı almadım page fault hatası çıktı sürekli aldığım hata bu zaten baya bi araştırma yaptım genellikle ekran kartıyla alakalı olduğu yazıyor driver güncel arızası mı var bilmiyorum bilgisayarım yeni garantisi var eğer çözemezsem götürücem düzeltsinler minidump dosyasını bırakıyorum ve yanında bir kaç fotoğraf daha koyacağım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemimi belirtmeyi unutmuşum özür dilerim,

CPU: i5-12400F
RAM: 16 GB DDR4 4000MHz
GPU: NVIDIA RTX 3060 12 GB
MOTHERBOARD: ASUS Prime B660 Plus-D4

Ekler

• 1.png
    1.png
    373.7 KB · Hit: 45
  • 2.png
    2.png
    26.7 KB · Hit: 46
Bir süredir bu mavi ekran hatasını alıp alıp duruyorum 3 aya yakın oldu olacak, sürekli format atıp temiz kurulumlar yaptım driver'ları anakartımın kendi sitesinden tek tek düzgünce eksiksiz indirim kurdum ekran kartımın driverı güncel her şey tam ama ya bu hatayı alıyorum yada driver_irql_not_less_or_equal hatasını alıyordum ama bugün bu driver adlı hatayı almadım page fault hatası çıktı sürekli aldığım hata bu zaten baya bi araştırma yaptım genellikle ekran kartıyla alakalı olduğu yazıyor driver güncel arızası mı var bilmiyorum bilgisayarım yeni garantisi var eğer çözemezsem götürücem düzeltsinler minidump dosyasını bırakıyorum ve yanında bir kaç fotoğraf daha koyacağım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemimi belirtmeyi unutmuşum özür dilerim,

CPU: i5-12400F
RAM: 16 GB DDR4 4000MHz
GPU: NVIDIA RTX 3060 12 GB
MOTHERBOARD: ASUS Prime B660 Plus-D4
RAM'lerden sadece 1 tanesini A2 (2. slot) olarak takıp mavi ekran verip vermeyeceğine bakar mısın? RAM'i taktıktan sonra BIOS'a girip Exit sekmesinden Load Default Settings yapıp kaydedip çıkar mısın? Ondan sonra BIOS'a girip XMP'yi aktif edip kaydedip çık bakalım.

bunu varsayılan clocklara çekip tekrar deneyiniz.
zaten XMP kapalı şuan sadece RAM'lerin frekanslarını yazmıştım yine de teşekkürler cevap için.
RAM'lerden sadece 1 tanesini A2 (2. slot) olarak takıp mavi ekran verip vermeyeceğine bakar mısın? RAM'i taktıktan sonra BIOS'a girip Exit sekmesinden Load Default Settings yapıp kaydedip çıkar mısın? Ondan sonra BIOS'a girip XMP'yi aktif edip kaydedip çık bakalım.
tamamdır deneyeceğim şuan bayadır bi mavi ekran almadım henüz bir değişiklik yapmadığım halde oyun yapıyorumda müsait olduğumda yapıcam teşekkürler bilgi için haberdar ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,272
Üyeler
184,290
Son üye
muhammet3737
Geri