Neler Yeni

Paramgüvende ile telefonumu sattım

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
yd iphone 11 im vardı bu akşam balıkesirden birine sattım adamla konuştuk
ben bunu yollıcam telefon tam dediğim gibi ama adam bi pislik yaparsa geri yollarsa nolacak sonuçta telefonu sıfırlıcam onlamı uğraşcam bida ve param güvende benim paramdan komisyon kesiyomu bide banka bilgilerinde abimin ibanını giriyorum hesap ismi yazamıyorum sahibindendeki ismimi koyuyo silinmiyo napabilirim bide şu paramgüvendeyi tam detaylı anlatabilirmisiniz

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
ben bunu yollıcam telefon tam dediğim gibi ama adam bi pislik yaparsa geri yollarsa nolacak sonuçta telefonu sıfırlıcam onlamı uğraşcam bida ve param güvende benim paramdan komisyon kesiyomu bide banka bilgilerinde abimin ibanını giriyorum hesap ismi yazamıyorum sahibindendeki ismimi koyuyo silinmiyo napabilirim bide şu paramgüvendeyi tam detaylı anlatabilirmisiniz
Sadece kendi banka hesabına para cekebiliyorsun diye biliyorum. Karşı taraf pislik yapmak isterse çok rahat yapar. Telefonu elindekiyle değiştirip bile gönderebilir elektronik ürünlerde pahalı ürünlerde asla kullanmıyorum. Sağlam ekran kartı gönderip arızalı iade alanlar oldu riskli hocam biraz daha bekleyip elden teslim etmeni öneririm. İlla bişey olmaz ama yaşayanlar var

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece kendi banka hesabına para cekebiliyorsun diye biliyorum. Karşı taraf pislik yapmak isterse çok rahat yapar. Telefonu elindekiyle değiştirip bile gönderebilir elektronik ürünlerde pahalı ürünlerde asla kullanmıyorum. Sağlam ekran kartı gönderip arızalı iade alanlar oldu riskli hocam biraz daha bekleyip elden teslim etmeni öneririm. İlla bişey olmaz ama yaşayanlar var
ya öyle biri değil konuştum eşiyle eşine alıyor o banka işi nasıl olcak

şahin doğan

80+ Platinum
Öyle biri olmadığını konuşarak mı anladın? Dolandırıcılar telefonda polis oluyor genelde :D
Banka işini halledemezsin. Satıcı ismi ile banka sahibinin ismi aynı olmak zorunda.

dmns24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Sefa Duman
sahibinden hesap ismini abinin ismi yapıp yine çekebilirsin parayı, param güvende komisyonunu senin parandan kesmez alıcı ücreti öderken alıcıya fazla miktar yansıtır satış fiyatından o da komisyondur

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle biri olmadığını konuşarak mı anladın? Dolandırıcılar telefonda polis oluyor genelde :D
Banka işini halledemezsin. Satıcı ismi ile banka sahibinin ismi aynı olmak zorunda.
adam bana 1 haftadır yazıyo bugün bu sabah karısı aradı kadın baya bilgisizdi ben eşime de bi sorucam dedi akşam da eşi yazdı sabah sizle konuşmuş anlaşmışsınız dedi istişare yaptık alıyoruz dedi sipariş oluşturdu

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,664
İsim
Selim
adam bana 1 haftadır yazıyo bugün bu sabah karısı aradı kadın baya bilgisizdi ben eşime de bi sorucam dedi akşam da eşi yazdı sabah sizle konuşmuş anlaşmışsınız dedi istişare yaptık alıyoruz dedi sipariş oluşturdu
Konuşarak bir şey anlayamazsın 👍 10 yıl sohbet et fark eden bir şey olmaz ayrıca bu kadar iyimser olmayın. En basit örnek telefonu teslim aldı ve evde üstüne bilmeden bir şey döküldü hop iade eder ve sen o bozuk telefonla hayatına devam edersin 👍👍

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
hocam ben kimseye guvenmiyorum gecenlerde nintendo aldim adam az kullanildi yazmis bir baktim 250 saat min kullanmislar ve sarji bitikti dayanmiyordu.

invy

80+ Bronze
Senden komisyon almıyor hesap bilgilerine IBAN girmen yeterli bende telefon satmıştım 500 TL ye telefon karşıya ulaştığında onaylaması lazım paranın onaylanması için onaylamazsa 2-3 gün sonra otomatik oluyor orda gözüküyor ama iPhone 11 i sakın param güvende ile satma ne olur ne olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
Konuşarak bir şey anlayamazsın 👍 10 yıl sohbet et fark eden bir şey olmaz ayrıca bu kadar iyimser olmayın. En basit örnek telefonu teslim aldı ve evde üstüne bilmeden bir şey döküldü hop iade eder ve sen o bozuk t
sonuçta telefonu geri yolladığında bana bende bakıyorum telefon yolladığım gibimi ona göre onaylıyorum onaylamassam para hala havuzda kalıyo diye biliyorum

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
sonuçta telefonu geri yolladığında bana bende bakıyorum telefon yolladığım gibimi ona göre onaylıyorum onaylamassam para hala havuzda kalıyo diye biliyorum
Hocam aranızda ki anlasmazliklarda sahibinden hiçbir şekilde aracı olmuyor belki telefonda gorusursunuz 1 kere o kadar geri kalan her şey mahkeme usulü yürüyor. Satıcı ya da alıcı yapilmayacak bişey yaptı anlasamadiniz ya da dolandırmaya çalıştı sahibinden gelip müdahale etmiyor mağdur olan kişi hukukî süreç başlatıyor. Sahibinden bunu destekliyor sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onaylama vs gibi şeylerde süre zaarfi var. Atıyorum ürün adama gitti siz kargoya verdikten 4 gün içinde iade başlatabilir yoksa sonsuza kadar onda kalıyor. Kargo 4. Gün adama ulaşırsa nasıl olacak sistem yine otomatik onayladı sayıyor iade baslatamiykr. Alıcı satıcı ile iletişime geçip anca rica ederse iade edebiliyor satıcı da kabul etmezse iade olmuyor hukuki sürece basvurmak zorunda kalıyor. Ya da iade etti satıcıya geri geldi ama 3 ya da 4 gün süre var o süre icerisinde siz müdahale etmezseniz artık geri dönüşü olmuyor gibi bişey. Çok saçmalıklar var. Biri tablet alıyor begenmiyor denildiği gibi çıkmıyor direk iade olmalı ama kargo süreci dahil zaman aşımına uğradığı için iade edemiyor alıcı da satıcıyla görüşüp zor bela fiyatta indirim alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
Hocam aranızda ki anlasmazliklarda sahibinden hiçbir şekilde aracı olmuyor belki telefonda gorusursunuz 1 kere o kadar geri kalan her şey mahkeme usulü yürüyor. Satıcı ya da alıcı yapilmayacak bişey yaptı anlasamadiniz ya da dolandırmaya çalıştı sahibinden gelip müdahale etmiyor mağdur olan kişi hukukî süreç başlatıyor. Sahibinden bunu destekliyor sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onaylama vs gibi şeylerde süre zaarfi var. Atıyorum ürün adama gitti siz kargoya verdikten 4 gün içinde iade başlatabilir yoksa sonsuza kadar onda kalıyor. Kargo 4. Gün adama ulaşırsa nasıl olacak sistem yine otomatik onayladı sayıyor iade baslatamiykr. Alıcı satıcı ile iletişime geçip anca rica ederse iade edebiliyor satıcı da kabul etmezse iade olmuyor hukuki sürece basvurmak zorunda kalıyor. Ya da iade etti satıcıya geri geldi ama 3 ya da 4 gün süre var o süre icerisinde siz müdahale etmezseniz artık geri dönüşü olmuyor gibi bişey. Çok saçmalıklar var. Biri tablet alıyor begenmiyor denildiği gibi çıkmıyor direk iade olmalı ama kargo süreci dahil zaman aşımına uğradığı için iade edemiyor alıcı da satıcıyla görüşüp zor bela fiyatta indirim alıyor.
ya şimdi ne yapıcamı şaşırdım ne yapıyım sizce veriyimmi acil de satmam gerekiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Okan
Yukarıda yazanlar bayağı abartmış olayı sizi mağdur etmek isteyen illaki bir şekilde mağdur eder ama sizin de enayi olmadığınızı var sayar isek adam telefonu beğenmeyip size geri yollarsa iadeyi kabul etmeme hakkına sahipsiniz kanıtlarını sahibindene yolladiginiz takdirde. Paranızı her türlü alırsınız.

Yukarıda birisi yazmış yok siz gönderdiğiniz günden itibaren başlıyor inceleme süreci vs vs diye öyle bir şey yok sayısız defa param güvende ile alım satım yaptım. Kargo takibi var sahinindende oradan da bakabilirsiniz kargo teslim edildi bilgisi girildiği andan itibaren alıcınin 3 günlük inceleme süreci başlar. Eger 3 gün geçtiği taktirde hala onay vermemisse para size geçer yani otomatik onaylanır. İsterse alıcı 1. Günden de ürünü onaylar para size erkenden geçer.

Ortada korkacak bir şey yok sadece farklı isimden girilen ibanda ne olur onu bilmiyorum ben kendi hesabimla işlem yaptığım icin sorun olmamıştı. Siz sadece gönderirken iyice sağlam bir şekilde gönderdiğinizden emin olun ve videoya çekin göndermeden önce yeterli.

Top Bottom