Neler Yeni

Patreondan para kazanırken vergi ödemek

toroma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Toroma toroma
Patreonda çizdiğim resimleri membership ile satmak istiyorum. Ayda 1000-2000 tl civarından fazla kazancağımı sanmıyorum. Bunun için vergi ödemem gerekli mi? Şahıs şirketi kurmak biraz zahmetli duruyor ve açıkçası ögrenci olduğum için ekstra masraflara girmek istemiyorum

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,268
İsim
Berk Atmaca
İnternet üzerinden kazandığın parayı resmileştirmek için şahıs şirketi kurmana gerek yok. Youtuberlar için vergi olarak aratırsan bulursun. Kısaca özetlersem olay şöyle sen noter onaylı bir banka hesabı açıyorsun ve internetten kazandığın parayı bu hesaba aktarıyorsun. Yatan paranın otomatik olarak %15'i gelir vergisi olarak kesiliyor ve kalan para senin oluyor. Dilediğin şekilde harcama yapabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
kucuk nibba
İnternet üzerinden kazandığın parayı resmileştirmek için şahıs şirketi kurmana gerek yok. Youtuberlar için vergi olarak aratırsan bulursun. Kısaca özetlersem olay şöyle sen noter onaylı bir banka hesabı açıyorsun ve internetten kazandığın parayı bu hesaba aktarıyorsun. Yatan paranın otomatik olarak %15'i gelir vergisi olarak kesiliyor ve kalan para senin oluyor. Dilediğin şekilde harcama yapabilirsin.
bu bilgi için teşekkürler

toroma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Toroma toroma
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız Bağkur borcu çıkartıyormuş bu yöntem sanırsam. Bu konuda herhangi bir gelişme var mı?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,268
İsim
Berk Atmaca
Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız Bağkur borcu çıkartıyormuş bu yöntem sanırsam. Bu konuda herhangi bir gelişme var mı?
Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Bu işlemi yaparken ordaki personellere sormanız daha net bilgi almanız açısından yararlı olur. Net bir şey demem etik olmaz

toroma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Toroma toroma
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Bu işlemi yaparken ordaki personellere sormanız daha net bilgi almanız açısından yararlı olur. Net bir şey demem etik olmaz
Bu thread'e daha sonra rastlayabilecek kişiler için yazıyorum. Görünen o ki maalesef bu durum gerçek ve halen var. Ve sadece 1 yıla kadar bağkur'dan muaf olabiliyorsunuz. https://eksisozluk2023.com/internet-gelirleri-vergi-muafiyetinde-bagkur--7171046

Ülkede vergi ödemek bile mümkün değil. 1000TL geliri bile zor görürüm diyorum devlet bana gelirimden fazla bağkur dayatmak istiyor şaka gibi.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,268
İsim
Berk Atmaca
Bu thread'e daha sonra rastlayabilecek kişiler için yazıyorum. Görünen o ki maalesef bu durum gerçek ve halen var. https://eksisozluk2023.com/internet-gelirleri-vergi-muafiyetinde-bagkur--7171046

Ülkede vergi ödemek bile mümkün değil. 1000TL geliri bile zor görürüm diyorum devlet bana gelirimden fazla bağkur dayatmak istiyor şaka gibi.
Bilmiyordum bunu. Hatta ben kendim kullanmayı düşünüyordum. Özür dilerim eksik bilgi için. Hiç adil değil gerçekten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,280
Üyeler
161,831
Son üye
Benamo
Top Bottom