Neler Yeni

PC almanın lüks olduğu bir zamandaki sessiz isyanım..

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Cengiz Han
Ben yurt dışına gideceğim kafaya koydum Almanca öğrenmeye başladım dil okulunda. Tanıdığım da var, eğer burs kazanabilirsem Üniyi Almanya'da okurum eğer kazanamazsam üniden sonra denerim.
İyi yaparsınız hocam. Orası hem insana değer veren, hem hakları ve talepleri hoş karşılanan bir ülke. Burda bi kaşık suda boğulcağınıza orada okyanusta mücadele edersiniz. Ben de yurtdışı düşünüyorum. İnşallah bakalım.

T.P.G.

80+ Titanium
İyi yaparsınız hocam. Orası hem insana değer veren, hem hakları ve talepleri hoş karşılanan bir ülke. Burda bi kaşık suda boğulcağınıza orada okyanusta mücadele edersiniz. Ben de yurtdışı düşünüyorum. İnşallah bakalım.
Umarım hocam umarım, sıkıldım buranın bitmek bilmeyen sorunlarından torpilinden muhalefetinden. Artık bu ülkede aldığım her nefes ziyan gibi geliyor.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Cengiz Han
Aynen öyle hocam. Her olay için ayrı mücadele burası. Yıpranıyoruz. Dışımız hala genç olsa da içimiz ihtiyarladı. Bi bize uğramıyor iyi şeyler.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,049
İsim
Lokman Açil
Arkadaşlar içimi buraya dökmek istiyorum. Başka kime anlatsam bilemedim. 24 yaşındayım üniversite 3.sınıftayım. Şu zamana kadar adam akıllı oyuncu bilgisayarım olmadı. 7-8 senedir hayalini kurdum hep bir oyuncu bilgisayarım olsun diye ama durumlarımız olmadığı için fifa 08 den başka oyun oynayamadım.

Arkadaşlar bu nereye kadar gidecek? Dolar, euro almış başını gidiyor. 1 hafta sonrasına plan yapsan tüm PC bileşenleri 100-200 TL zamlanıyor. 2.5 aydır parayı denk getirip sistem toplamaya çalıştım. 2.5 ayda ki zamları görseniz sanki araba alıyoruz gibi zamlanıyor. Tabi bunların sebebi ekonomi kötü olduğundan, biliyorum elbet ama ben de artık gençliğimin sonbaharlarını yaşayan birisiyim. Şu zamanlar oyun oynayamıyacaksam ne zaman oynayım?

2 ay önce bir sistem beğenmiştim. Bu sistem için bütçemi denkleştiriyordum. Sistem fiyatı 5500 TL iken şuan ki fiyatı oldu 7200 TL civarı... Heves meves kalmadı. Yok ben öğrenci halimle çalışır alırım. 2-3 ay neyse. Ama ona da adam akıllı bir PC etmiyor ki. alt-orta sekmen bir bilgisayar alıyorsun, vallahi o kadar çalışan bir insan da gidip tüm parasını bilgisayara yatırmaz. Hele durumları iyi değilse. Avrupadaki gençler 2 haftalık maaşıyla diziği sistemi biz 3 ayda diziyoruz. Ben ona yanıyorum.

Yahu ben daha kime ne anlatayım derdimi, kim dinler bizi? Gençliğimizin sonbaharlarını yaşıyorken daha bir tane oyun yüzü görememek mi? Belki diyeceksiniz seninki de dert mi diye. Yahu daha büyük dertlerde var ama insan o dertlerden biraz uzaklaşmak için kafasını dağıtacağı eğlence ıvır zıvırların zilyon lira olduğunu görünce, üstüne bir dert daha biniyor. Eee ne yapalım biz şimdi kardeşlerim?

Hocam adam gibi sıfır sistem dizmek için en az 6000 TL üstü gerekiyor artık 2.el desen Allah'a emanet oraları artık o kadar zamn geliyor ki normalleştiriyoruz aslında bunlar normal değil harry potter kitap serisini almak istiyorum bakıyorum fiyatları 200-300 TL ben nereden bulayım o parayı öğrenciyim ben paramı biriktiririm desem yinede zor daha ne günlere kalacağız :(

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Cengiz Han
Aynen hocam herkes normalleştirdi çoğu şeyi. Bir kişi demiyor ki ben buna karşıyım. Bumlara karşı çıkalım böyle olmaz. Artık ilerde daha fazla köleleşecekler kimse çıkıpta bu böyle olmaz haklarımızı çiğniyor demiyor. Sesi çıkanada dönüp bakmıyorlar. Vallahi yazık ya. Her şey ateş pahası...

seaque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Emirhan H
benim de hayalimdi. Param çoktu ama 8000 üstü vermeyi düşünmüyodum. Ayrıca eski oyunları oynadığım için bilgisayara ihtiyaç yoktu, derslerde biraz kasıyodu ama dayanılmayacak seviyede değil. Dolar gittikçe artmasa ben hiç almayacaktım. Çok araştırdım tek tek alarak bütçeyi kurtarmıyodu. Cidden bir ara hayal olarak kalsa daha güzeldi diye düşündüm. Sonra gittim çoğu şeyden vazgeçip toplu bir sistem aldım (7300'e). Masaüstü dizmenin amacı ileriye yönelik olmasıdır, dizdiğim bu şey hiç de öyle değil. Hepsi giriş seviyesi yükseltilemeyecek şeyler. Masaüstü dizmenin anlamı kalmadı. Daha iyi performans alırsın sadece o kadar. Cidden bazı şeyler hayal olarak kalınca daha güzel oluyor. 5 yıl önceki halime “Bilgisayar toplayacaksın ama yine de hayalin gerçekleşmeyecek” desem kafası çok fena karışırdı herhalde.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,049
İsim
Lokman Açil
Artık ne diyeceğimi bilmiyorum sadece bu dünyanında sonu var bunun ahiret hayatı'da var

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Cengiz Han
Aynen öyle hocam. Ellerinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz. Bu insanlar az para vermiyor bu sistemlere. İleriki zamanlarda verdiğin fiyatın hakkını vermeyince o para da çöp oluyor bikgisayarda.

Ben de uzun zamandır hayalini kuruyorum ama alamıyorum bütçem ve dolar yüzünden parçalar hep bir altına düşmeye başladı. 1660s iken 1650s düşmesi gibi. Valla artık pes edecek gibiyim ben de. Şu saatten sonra bizim gibi insanların alan da alacak olan da sistemler ellerinde kalıyor. Yazık günah ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Artık ne diyeceğimi bilmiyorum sadece bu dünyanında sonu var bunun ahiret hayatı'da var
Öyle hocam. Allah büyüktür. Bunları bizw yaşatanlar hem burda hem öteki tarafta inşallah gün yüzü görmezler.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Sorsak ekonomi çok iyi, sorsak ülke çok iyi durumda, sorsak Avrupa ülkelerinden öndeyiz, sorsak millet istediğini alıyor.

Bu kadar vergi, dolar kuru vs. derken batıyoruz.
AmEriĞa bİZi KıSğAnIYoR YiĞeNiM

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Baştakiler değişmediği sürece ve koyunlar yok olmadığı sürece bu ülkenin durumu daha kötüye gider, ancak ağır protestolar bu ülkenin başındakileri uyarır, tabi hakkını arayan birinin f*töcü muamelesi görmesi ayrı bir olay

Top Bottom