PC Anakart - Kasa vidaları nereden alınır?

perseus12

80+
Reaksiyon skoru
12
Selamlar, PC'nin kasasını ve anakartını değiştirmek üzere yola çıktık. Fakat kasanın içerisinde bulunan sarı vidalar yalama yaptı ve anakart üzerinden bu yuvalara vida bulmakta sorun yaşıyoruz. Daha net şekilde anlatmak gerekirse anakartı kasaya sabitleyemiyoruz. Bunun için vida almam gerekiyor fakat ne alacağımı bilmiyorum. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kasa Thermaltake v200tg
anakart msi b450m pro max

Selamlar, PC'nin kasasını ve anakartını değiştirmek üzere yola çıktık. Fakat kasanın içerisinde bulunan sarı vidalar yalama yaptı ve anakart üzerinden bu yuvalara vida bulmakta sorun yaşıyoruz. Daha net şekilde anlatmak gerekirse anakartı kasaya sabitleyemiyoruz. Bunun için vida almam gerekiyor fakat ne alacağımı bilmiyorum. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kasa Thermaltake v200tg
anakart msi b450m pro max
Hocam mahalle bilgisayarcılarından rica et 4-5 tane vida verirler ama yalama olan vida değil de diğer tarafın dişleri ise işte o zaman sıkıntı büyüyebilir.

Hocam mahalle bilgisayarcılarından rica et 4-5 tane vida verirler ama yalama olan vida değil de diğer tarafın dişleri ise işte o zaman sıkıntı büyüyebilir.

Ekran görüntüsü 2025-02-08 200134.png

Yuvalar şu tarzda ama vidayı sıkınca vidayla beraber dönüyorlar. Bunları japon yapıştırıcısıyla kasaya sabitlemeyi düşünüyorum

Dönmemesi lazım hocam
Biliyorum, japon yapıştırıcısıyla sabitlemeyi düşünüyorum işte. ne kadar sağlam olur emin değilim tabi. vidaları nereden tedarik edeceğimi sorma niyetindeyim aslında. uygun vidayı internetten baktım ama hangisi olduğuna emin olamadım

Kasa ve anakartı değiştirecek iseniz içinden geliyor.Eğer yeni vida arıyorsanız yalama olan vidalardan birisini alıp bilgisayarcıya gidin gösterin maks 50tl alır

Geri