Okullar açılıyor ondan dolayı bu illetten kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum. Sıkıldığımda bile pc başından kalmıyorum boş boş bakıyorum. İyice pc'ye bağımlı oldum. Nasıl kurtulurum??
Konuda bahsedilenin aksine eskisi gibi gram başlayıp okuyup anlayamıyorum sayfayı. Bazen 2-3 defa okuyorum okuduğumu anlasamda idrak etme zorluğu yaşıyorum bilgisayar bağımlılığı ve derslerden uzaklaşınca iyice koptu.Dopamin Detoksu deneme 1 :D
Konumu okumaya layık gören herkese şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Dostlarım bir kaç gün önce köydeydim, günde İlber Ortaylı'nın falanca tarihçilerin 300 sayfalık kitaplarını bitiriyordum. Bakın en fazla 2 gün sürüyordu. Sonra eve geldim. Ne olacağını tahmin etmişsinizdir bizim külüstüre tam...forum.donanimarsivi.comMesaj otomatik birleştirildi:
Sonucunu da yapacağım. Kesinlikle etkili oldu ve işinize yarayabilir.
Yasaklanan şeyi arzulama durumu olmaz mı bu sefer ? Yasak olmadığını bile bile tercih etmese daha sağlıklı olur ama yapamıyorsa dediğiniz şekilde daha iyi.Ailenle konuş bu durumu, belli zamanlarda yasaklasınlar. Sen bilgisayarda vakit geçire geçire nasıl bağımlı oluyorsan düzenli ders çalıştığın zamanda da ders çalışmaya bağımlı oluyorsun. Ailenin ilgilenmesi lazım.
La bırak bilgisayarı gitsin ailen sonra söyleyeceğine söz vererek şifre koysun. Kitap olarak da basit şeyler seçin. Ders kitabını da başta aklınız almaz sonra alışırsınız.Konuda bahsedilenin aksine eskisi gibi gram başlayıp okuyup anlayamıyorum sayfayı. Bazen 2-3 defa okuyorum okuduğumu anlasamda idrak etme zorluğu yaşıyorum bilgisayar bağımlılığı ve derslerden uzaklaşınca iyice koptu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yasaklanan şeyi arzulama durumu olmaz mı bu sefer ? Yasak olmadığını bile bile tercih etmese daha sağlıklı olur ama yapamıyorsa dediğiniz şekilde daha iyi.
Kanka annene veya babana söyle bilgisayarına şifre koysun 2 saat zaman geçirdikten sonra gelip uyarsınOkullar açılıyor ondan dolayı bu illetten kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum. Sıkıldığımda bile pc başından kalmıyorum boş boş bakıyorum. İyice pc'ye bağımlı oldum. Nasıl kurtulurum??
Baskı zoruyla sanmıyorum kurtulabileceğimi aksine çıldırırım.Ailenle konuş bu durumu, belli zamanlarda yasaklasınlar. Sen bilgisayarda vakit geçire geçire nasıl bağımlı oluyorsan düzenli ders çalıştığın zamanda da ders çalışmaya bağımlı oluyorsun. Ailenin ilgilenmesi lazım.
Baskı değil tabii ki. Koydukları kurallara uyacaksın. Misal günde iki saat akşamları bakarsın, sonra hafta içi iki gün. Sonra sadece haftasonları derken kendinde alışırsın artık ders çalışıp bilgisayar aramamaya. Duruma göre sınava kadar tamamen kaldırmış olursun. Kendin istemen lazım önce. Bir sene bırak şu işi, pek lazım değil. İşin ciddiyetinin farkında ol, bir sene sabret.Baskı zoruyla sanmıyorum kurtulabileceğimi aksine çıldırırım.
şalteri indir.Okullar açılıyor ondan dolayı bu illetten kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum. Sıkıldığımda bile pc başından kalmıyorum boş boş bakıyorum. İyice pc'ye bağımlı oldum. Nasıl kurtulurum??