PC Bios a girmiyor ve siyah ekranda kalıyor

Cann_47

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar iki gün önce GTX 1660ti den RX 6600 e geçtim. Kartı taktım bilgisayara, bekledim açılmasını. Malum daha driver i yok diye bir süre bekledim ve açıldı bilgisayar. Yani bios ekranı görünmeden Windows açıldı. Ben de umursamadım bunu, ertesi gün sıkıldım ve AMD ekran kartı kullandığım için bir değişiklik olsun dual boot tan ikinci işletim sistemi olarak android x86 kurdum ve easyBcd ile kurduğum diski ilk sıraya alıp varsayılan olarak ayarladım. Birkaç deneme yaptım bilgisayar hiç android olarak başlamadı ve bios ekranı gelmeden Windows açılmaya devam etti. En son ne olduysa artık bios gelmediği gibi Windows ta açılmadı. Birkaç deneme yaptım yine açılmadı. Bios pili çıkartıp 15 dk bekledikten sonra sıfır bios pili taktım yine açılmadı. CMOS sıfırlamaya çalıştım tam bilmiyorum ama 4 tane yan yana kare şeklinde yanında CMOS yazan pinlerin 4 ünü birbirine değdirdim 10 saniye yine açılmadı. Bütün parçaları söktüm bir süre bekledim taktım yine görüntü yok. Belki yardımcı olursunuz diye ilk defa donanım arşivi ne konu açtım. Benim kaçırdığım bir yöntem mi var. Neyi yanlış yaptım? Sistemim:
Biostar B450m s2h
2x8 3200mhz RAM
R5 3500x işlemci
Asus dual RX 6600
Thermaltake smart RGB 600 80+ bronze

Arkadaşlar iki gün önce GTX 1660ti den RX 6600 e geçtim. Kartı taktım bilgisayara, bekledim açılmasını. Malum daha driver i yok diye bir süre bekledim ve açıldı bilgisayar. Yani bios ekranı görünmeden Windows açıldı. Ben de umursamadım bunu, ertesi gün sıkıldım ve AMD ekran kartı kullandığım için bir değişiklik olsun dual boot tan ikinci işletim sistemi olarak android x86 kurdum ve easyBcd ile kurduğum diski ilk sıraya alıp varsayılan olarak ayarladım. Birkaç deneme yaptım bilgisayar hiç android olarak başlamadı ve bios ekranı gelmeden Windows açılmaya devam etti. En son ne olduysa artık bios gelmediği gibi Windows ta açılmadı. Birkaç deneme yaptım yine açılmadı. Bios pili çıkartıp 15 dk bekledikten sonra sıfır bios pili taktım yine açılmadı. CMOS sıfırlamaya çalıştım tam bilmiyorum ama 4 tane yan yana kare şeklinde yanında CMOS yazan pinlerin 4 ünü birbirine değdirdim 10 saniye yine açılmadı. Bütün parçaları söktüm bir süre bekledim taktım yine görüntü yok. Belki yardımcı olursunuz diye ilk defa donanım arşivi ne konu açtım. Benim kaçırdığım bir yöntem mi var. Neyi yanlış yaptım? Sistemim:
Biostar B450m s2h
2x8 3200mhz RAM
R5 3500x işlemci
Asus dual RX 6600
Thermaltake smart RGB 600 80+ bronze
yeni bir Windows kurmayı denermisin

biraz bakındım kablo çıkar tak yaparak sorunu çözenler var Windows kurarak çözenler var ram çift modül ise tek yapanlar var değişik bir şey

Normal çalışan sistemi kurcalamak sıkıntı muhtemelen ramlerde problem var Mhz o yüzden yapabilir ramlero tek tek dene

Arkadaşlar bir gelişme oldu. HDD yi laptop a taktim ekranda easy bcd nin disk seçme ekranı geldi, ilk önce hata aldığım için enter tuşuna tikladim sonra iki defa aşşağı tuşuna tikladim ki Windows 11 i seçebileyim. Bu tuş kombinasyonlarını ezberledikten sonra HDD yi benim PC ye taktim ve tuş kombinasyonlarını girdim ve Windows 11 açıldı. Görüntü geldi yani. Ama bios ve benzeri şeyler görünmüyor nedense
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama sonrasında yine HDD ye farklı bir android yükledim Phoneix OS u HDD nin birine flashladim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Sonuç yine siyah ekran. Ve artık açılmamaya devam ediyor. Sorun easyBcd ile alakalı ama nasıl bilmiyorum cevaplarınızı bekliyorum sevgilerle🙂

Bu sorun genelde kablo ile alakalı oluyor HDMI ise DP kablo DP kablo ise HDMI ile deneyin.

Mesela benim PC TV ye HDMI ile bağlı bios ekranı görünüyor DP kablo ile monitör bağlı sadece windows açılırken görüntü gelmeye başlıyor denemek için HDMI kabloyu monitöre bağladım monitor de bios ekranı gelmeye başladı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,956
Üyeler
173,908
Son üye
INS_Darkness
Geri