Neler Yeni

PC çalışıyor ama görüntü yok, power tuşu ile de kapanmıyor

HaaKo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Korkmaz
İyi forumlar. Bilgisayarım problemsiz çalışıyordu dün Vatan Bilgisayar'a gittim ve sistemime sıvı soğutma taktırdım. Eve döndüğümde bilgisayarı bağladım ve açma tuşuna bastım. Tüm fanlar falan problemsiz dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Sanırım DP kablosunu takamadım diye power tuşuna uzunca bastım kapanmıyor da. Sizce ne olabilir?
Asus Rog Strix X570-F Gaming
GSkill 16 GB 3200 MHz ram
Asus TUF 3060 LHR
AMD Ryzen 7 5800X
500 GB M2
750w PSU

Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emir İşsever
Merhaba Kral. Öncelikle Türk usulü bir yöntem denemeni tavsiye ederim fişi çıkarıp, kasa içinden ramlari çıkarıp 5 dk bekleyip sonra takıp açıp dener misin bende de aynı yöntem olmuştu bu sorunu böyle çözmüştüm. Geri dönüşünü bekliyorum.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
İyi forumlar. Bilgisayarım problemsiz çalışıyordu dün Vatan Bilgisayar'a gittim ve sistemime sıvı soğutma taktırdım. Eve döndüğümde bilgisayarı bağladım ve açma tuşuna bastım. Tüm fanlar falan problemsiz dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Sanırım DP kablosunu takamadım diye power tuşuna uzunca bastım kapanmıyor da. Sizce ne olabilir?
Asus Rog Strix X570-F Gaming
GSkill 16 GB 3200 MHz ram
Asus TUF 3060 LHR
AMD Ryzen 7 5800X
500 GB M2
750w PSU
Ram slotunda ramler oynamış olabilir. Ramleri çıkarıp takıp tekrar deneyiniz.

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
Acaba yolculuk sırasında bişey mi oldu

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Ramleri ekran kartını çıkardım, gücü kesip power tuşuna basılı tuttum değişme yok.
Kablo kontrolü yaptınız mı ? Yanlışlıkla anakart üzerinde gevşeyen çıkan bir kablo bulunuyor mu ? Sıvı soğutma takıldıktan sonra sistemi vatan bilgisayar da çalıştırıp kontrol ettiniz mi ?

qbaran11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
baran yolcu
bendede aynı sorun olmuştu pc yi kapatmiştim işlemci fanını söküp çalıştırmıştım sorun düzelmişti ama sendede olur mu bilmiyorum açıkçası sorunumun neyden kaynaklandığıda ortaya çıkmadı o günden sonra düzeldi

HaaKo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablo kontrolü yaptınız mı ? Yanlışlıkla anakart üzerinde gevşeyen çıkan bir kablo bulunuyor mu ? Sıvı soğutma takıldıktan sonra sistemi vatan bilgisayar da çalıştırıp kontrol ettiniz mi ?
Şimdi vatan'a geldik sıvı soğutma dengesiz sıkılmış statik yapmış denildi uğraşıyorlar bakalım.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Şimdi vatan'a geldik sıvı soğutma dengesiz sıkılmış statik yapmış denildi uğraşıyorlar bakalım.
Saçma sapan bir iş olmuş. Ancak sizde de hata var. Montaj yapıldıktan sonra 1-2 kere sistemi açıp kapayıp çalışır durumda teslim alsaydınız uğraşmak zorunda kalmazdınız. Pompa çıkarılırsa, işlemci ve pompa üstünde bulunan termal macunu doğru şekilde temizleyip doğru şekilde termal macunu kullandıklarından emin olmanız iyi olur. Ve mutlaka oradayken sistemi en az 10 dakika aida 64 veya prime 95 testine sokup sıcaklık değerlerini kontrol ediniz.

HaaKo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Korkmaz
bendede aynı sorun olmuştu pc yi kapatmiştim işlemci fanını söküp çalıştırmıştım sorun düzelmişti ama sendede olur mu bilmiyorum açıkçası sorunumun neyden kaynaklandığıda ortaya çıkmadı o günden sonra düzeldi
Yüksek ihtimal AMD. Soğutucuyu işlemci üstünde dengesiz sıktıkları için statik yaptığını söylediler söküp dengeli taktılar açıldı. Yani AMD işlemciler dengesiz sıkılırsa başa gelebilirmiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saçma sapan bir iş olmuş. Ancak sizde de hata var. Montaj yapıldıktan sonra 1-2 kere sistemi açıp kapayıp çalışır durumda teslim alsaydınız uğraşmak zorunda kalmazdınız. Pompa çıkarılırsa, işlemci ve pompa üstünde bulunan termal macunu doğru şekilde temizleyip doğru şekilde termal macunu kullandıklarından emin olmanız iyi olur. Ve mutlaka oradayken sistemi en az 10 dakika aida 64 veya prime 95 testine sokup sıcaklık değerlerini kontrol ediniz.
Test edecek vaktim yoktu ki şimdi de yok. 10 kez açıp kapattık en az ve de boş sıcaklığa bakıp aldım eve. İş güç malum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: f0ze

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Yüksek ihtimal AMD. Soğutucuyu işlemci üstünde dengesiz sıktıkları için statik yaptığını söylediler söküp dengeli taktılar açıldı. Yani AMD işlemciler dengesiz sıkılırsa başa gelebilirmiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Test edecek vaktim yoktu ki şimdi de yok. 10 kez açıp kapattık en az ve de boş sıcaklığa bakıp aldım eve. İş güç malum.
Sorununuz çözüldüğüne göre yeni soğutucunuz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,653
Üyeler
168,333
Son üye
Okanshelby
Top Bottom