Neler Yeni

pc ekran parlaklığı kendi kendine artıyo

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
hiç bişey yapmıyorum pc bir anda açtıgımda siyahlar gri oluyo parlaklıgı ordan artıgını anlıyorum ama bunu ben yapmıyorum nasıl düzeltebilrlim bunu?

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf Enes
Bu durum birçok kullanıcı tarafından yaşanan yaygın bir sorun Sebebi genellikle yazılımsal veya donanımsal bir sorun olabilir bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz bazı yöntemler

Yazılımsal Çözümler

Sürücü Güncellemeleri
Ekran kartı sürücülerinizi Üreticinin resmi sitesinden en güncel sürüme yükseltin Eski veya bozuk sürücüler bu tür sorunlara neden olabilir
Ekran kartı dışında monitörünüzün sürücülerini de kontrol edin
Windows Ayarları
Güç seçenekleri Bilgisayarınızın güç planını dengeli veya tasarruf moduna ayarlayın Bazı güç planları parlaklığı otomatik olarak ayarlayabilir
Ekran ayarları Ekran ayarlarından parlaklığı otomatik ayarlama özelliğini devre dışı bırakın
Windows tuşu I kombinasyonu ile Ayarlara girin
Sistem Ekran bölümüne gidin
Gelişmiş ekran ayarları bölümünden ilgili ayarları kontrol edin
Arka Plan Uygulamaları
Bazı arka plan uygulamaları Ekran parlaklığını etkileyebilir Bu tür uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin
KlavyeFare Yazılımları
Klavye veya fare yazılımlarınız Ekran parlaklığını kontrol eden kısayollar veya özellikler içerebilir Bu yazılımların ayarlarını kontrol edin

Donanımsal Çözümler

Monitör Ayarları
Monitörün kendi menüsünden Parlaklık ayarlarını kontrol edin ve otomatik ayarlama özelliklerini devre dışı bırakın
Kablo Bağlantıları
Ekran kablosunu kontrol edin Kabloda gevşeklik veya hasar olup olmadığını kontrol edin
Kabloyu farklı bir çıkışa takmayı deneyin
Donanım Arızası
Ekran kartı veya monitörde bir arıza Nadir durumlarda donanım arızası da bu soruna neden olabilir Bu durumda bir teknik servise başvurmanız gerekebilir

Umarım bu bilgiler sorununuzu çözmenize yardımcı olur

Top Bottom